Miércoles, 8 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.242 Año: 18 Noticias: 45.986 Fotografías: 108.978 Comentarios de usuarios: 125.630
EL SEIS DOBLE
jueves, 20 de diciembre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira proposa un Pacte d’Emergència Social per als pressupostos municipals

“Davant la difícil situació que pateixen milers de persones també en la nostra ciutat”



Per a EU-Alzira, la situació a la que està portant aquesta crisi econòmica per a milers de persones en la nostra ciutat exigeix un Pacte d’Emergència Social. A Alzira, les xifres d’atur rebassen el 27%, amb vora la meitat de persones desocupades que no percep cap prestació. Es tramiten dos desnonaments (desahucios) per dia en els jutjats de la nostra ciutat, mentre hi ha més de 5.000 vivendes buides. Es compta amb uns índexs de pobresa que, en el conjunt del País Valencià, abasten una quarta part de la població. A la baixada del poder adquisitiu dels salaris i les pensions, de la qual és responsable els governs del PP, cal sumar els repagaments sanitaris i el desmantellament del sistema de salut universal, de les retallades d’ajudes socials (a les beques, menjadors, de la dependència...), etc., etc.

Segons Ivan Martínez, regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alzira: “per tractar de frenar tota aquesta espiral, malgrat les limitacions pressupostàries que es pateixen en l’àmbit municipal, EU-Alzira presentarà unes esmenes als pressupostos municipals del 2013 per a portar a terme un Pacte d’Emergència Social, que puga beneficiar al màxim de persones possibles que estiguen patint situacions de greu dificultat.”

EU-Alzira ha presentat quinze mesures concretes dins d’aquest Pacte d’Emergència Social que deuen incloure’s en els pressupostos i resumim en els següents punts:

Garantir disponibilitat d’aliments. EU-Alzira proposa la creació d’un Banc d’Aliments municipal i un menjador solidari en la nostra ciutat. L’Ajuntament posaria recursos i mitjans per a les entitats que ja ofereixen ajuda, i gran part de les infraestructures ja es tenen: tant en el Centre de Participació Ciutadana en l’Alquerieta com en el vell col·legi García Sánchiz (que requeriria una mínima adaptació) i que no mai s’han posat en funcionament.

Garantir l’accés a béns necessaris. EU-Alzira proposa que l’Ajuntament dispose de punts d’intercanvi entre la ciutadania de roba, mobiliari, electrodomèstics, etc., amb el suport dels tècnics de benestar social.

Garantir la gratuïtat de llibres de text escolars. L’Ajuntament, de la mà dels centres escolars, ajudaria a desenvolupar projectes de bancs de llibres de text.

Garantir la disponibilitat de vivenda. Que l’Ajuntament d’Alzira pose en funcionament una Agència de Lloguer Municipal. Que els bancs, que detenen la majoria d’immobles buits, els cedisquen en un cert període de temps, per a destinar-ho a lloguer social. Que siguen beneficiàries les persones desnonades i, com a màxim, es pague un 30% dels ingressos familiars en concepte de lloguer social.

Garantir més Plans d’Ocupació. EU-Alzira demana que l’equip de govern porte a terme un Pla d’Ocupació Juvenil, ja que és un dels sectors més afectats per l’atur i la crisi i des del 2007 no n’hi ha cap. Crear una empresa pública en l’Hort de Redal, ja que els terrenys són municipals i es pot comptar amb el suport dels tècnics de l’IDEA i la regidoria d’Agricultura i Medi Ambient. I això per a què tinguen cabuda projectes de cooperatives o d’emprenedors en el sector d’innovació agrària o de medi ambient.

Per a EU-Alzira aquestes mesures de Pacte d’Emergència Social, que no són massa oneroses en altes localitats, poden finançar-se reestructurant les partides d’inversions dels pressupostos del 2013. Proposem que els Consell Econòmic i Social, el Consell d’Acció Social i el de Participació Ciutadana, on participen els moviments socials de la nostra ciutat, haurien de fer un seguiment de com es van posant en marxa totes aquestes propostes.

Segons I. Martínez: “les inversions menors que contempla l’esborrany dels pressupostos municipals per a 2013 sumen 1 milió d’euros. Algunes d’aquestes partides poden vore’s reduïdes (camins rurals, nínxols del cementeri, etc.), per donar cabuda a aquestes propostes. I a mesura que la Generalitat vaja abonant una part de l’enorme deute amb la ciutat i que ja haja sigut costejat per l’Ajuntament (aspecte que no és recollit en els pressupostos), es poden anar reprenent algunes d’aquelles inversions si s’estima així. Però, ara per ara la prioritat per a EU és començar a treballar per aquest Pacte d’Emergència Social.

EU-Alzira

 


        
                   
 .-000166                              .-000174                         .-000185             .-000186 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Economía
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal