Jueves, 16 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.250 Año: 18 Noticias: 46.046 Fotografías: 109.046 Comentarios de usuarios: 125.649
EL SEIS DOBLE
miércoles, 20 de febrero de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU - Alzira exigeix abordar un altre model de creixement urbanístic i agrari, per a evitar la sobreexplotació dels recursos de l’aigua

“Les condicions d’explotació dels pous, especialment en el marge dret del Xúquer, són conseqüència d’una gran pressió dels sòls”



 t#hermomix20130208

Des d’EU - Alzira hem demanat en diverses ocasions a l’equip de govern que es donara compte no sols dels nivells de nitrats en la xarxa d’aigua de la ciutat, sinó de l’analítica completa de l’aigua potable. Igualment, sol·licitem que, a banda de l’analítica que fa l’empresa concessionària Aguas de Valencia i l’Ajuntament, siguen els mateixos serveis de Salut Pública de Conselleria de Sanitat els que facen unes anàlisis mensuals i no sols anuals; un altre filtre més donada la situació en tota la nostra zona. I és que els precedents de la contaminació dels aqüífers a Llaurí i Carcaixent en els últims mesos, a més de les condicions meteorològiques, ens han situat en un situació de risc.

De la mateixa manera, EU - Alzira ha reclamat que es porten a terme les instal·lacions de depuració i de potabilització que, incomplint les seues promeses, encara no ha abordat la Generalitat Valenciana en la Ribera.

A més d’això, segons Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira: “exigim una profunda reflexió i també mesures a mitjà i llarg termini, que són les més complexes i costoses. Les condicions d’explotació dels pous, especialment en el marge dret del Xúquer, són conseqüència d’una gran pressió dels sòls, de l’expansió urbanística de les últimes dècades però també dels usos agraris.”

Per a I. Martínez: “per part de l’equip de govern de l’Ajuntament s’ha de revisar en profunditat el PGOU de la ciutat, completament insostenible i que la crisi del boom urbanístic ha demostrat inviable, econòmicament però també ambiental. L’informe de la Conselleria de Territori de l’any passat sobre el PGOU d’Alzira és molt contundent: cal abandonar per a un futur l’urbanisme dispers i els grans projectes d’expansió urbanística, que sobre el paper encara es troben pendents d’aprovació definitiva, com ara els PAI a la Barraca o la Garrofera. Per a EU el model de ciutat s’ha de centrar en un urbanisme compacte en el nucli urbà, rehabilitant els barris.”

Així mateix, assenyala Martínez: “EU ha exigit a les administracions mesures per a canviar el model d’agricultura valenciana, que ha provocat un enorme deteriorament per als productors i que ha abocat a un ús massiu de substàncies químiques per abaratir costos amb greus perjudicis. Exigim protecció per als llauradors amb uns preus mínims garantits per poder primar la qualitat i els models tradicionals, amb el comerç de proximitat. Caminar cap a un model més sostenible socialment però també ambiental.”

En aquest sentit, des d’EU reclamem més suport a la investigació i la professionalització del sector, per a buscar noves varietats de cultius alternatius que siguen menys agressius en els sòls i en l’explotació de l’aigua. Des d’EU - Alzira hem sol·licitat mòduls de Tècnic Agrari en la Ribera i la creació de vivers d’empreses amb el suport de l’administració local per donar major ajuda a cooperatives de treballadors o joves amb noves iniciatives.

EU - Alzira

 

 



                           
        .-000153                                       .-000158                                                .-000172                                               .-000133


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
PolíticaActualidad Política
SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal