Miércoles, 8 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.242 Año: 18 Noticias: 45.986 Fotografías: 108.978 Comentarios de usuarios: 125.631
EL SEIS DOBLE
viernes, 21 de junio de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

 Les nostres festes, protagonistes de “Llegir en valencià”

La huitena campanya de la Fundació Bromera convoca una bona representació del món econòmic, social i polític valencià


 

       .-000025

La campanya «Llegir en valencià, les nostres festes», s’ha presentat a la Sala Rex Natura d’Alzira, amb l’assistència de les entitats patrocinadores, col·laboradores i adherides, com la Fundació Bancaixa, Consum, Levante-EMV, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Ministeri de Cultura, fet que palesa el suport social sòlid amb què es posa novament en marxa questa iniciativa de la Fundació Bromera.

En la huitena edició, els 11 llibres de la campanya «Llegir en valencià, les nostres festes» conviden els lectors a gaudir d’algunes de les festes més emblemàtiques dels valencians a través de la literatura. Les històries estan escrites per un ventall de narradors valencians amb trajectòries consolidades: Raquel Ricart, Jesús Cortés, Enric Lluch, Francesc Gisbert, Josep Franco, Teresa Broseta, Pep Castellano, Joan Andrés Sorribes, Maria Jesús Bolta, Pepa Guardiola i Joan Borja. Les il·lustracions són obra del també valencià Albert Martí. Els llibres són breus i amb lletra fàcil de llegir, seleccionats per a agradar tant als lectors poc habituats com a aquells amb més experiència. A més, en cada títol hi ha informació d’altres obres per a continuar llegint en valencià, disponibles en biblioteques i llibreries. Els llibres incorporen també un glossari i una descripció breu de l’origen i de les característiques principals de cada festa.

Durant la presentació de la campanya, el director de la Fundació Bromera, Josep A. Fluixà, s’ha mostrat molt satisfet i agraït per la col·laboració de totes les entitats participants en aquest moment difícil i ha afegit que «els lectors es trobaran amb històries ben escrites, que contribuiran de nou a conservar i renovar un tresor cultural i social que hem rebut dels nostres avantpassats, tasca que, en qualsevol país modern, se sap que és, alhora, la millor manera d’assegurar el futur».

Per la seua banda, el director adjunt de Levante-EMV, Bernat Clari, ha dit que «davant d’un país enredat amb les xifres, preferim lliurar-nos a la calidesa que ens proporcionen els llibres. La paraula ens ofereix valors infinitament millors que l’economia i cal aprofitar el poder de la paraula perquè permet construir relats sublims», per això ha convidat a «llegir, perquè sí que és una festa».

Tots els representants de les entitats patrocinadores han reafirmat el seu compromís amb una campanya consolidada que des de fa huit anys té com a objectiu guanyar lectors en valencià. El representant de la Fundació Bancaixa, Josep M. Catalunya, ha comentat que «és un plaer recolzar una vegada més aquesta iniciativa cultural, amb la qual compartim un compromís ferm amb el foment de la cultura i del nostre patrimoni». El director gerent de Consum, Francisco Javier Quiles, ha ratificat la participació de la cooperativa –profundament compromesa amb les seues arrels i, per tant, amb la nostra cultura– en aquesta campanya, a la qual augura un nou èxit, perquè comparteix l’objectiu: el foment de la lectura en valencià.

Des de les institucions públiques vinculades a «Llegir en Valencià», Inmaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, ha destacat l’interés de la campanya perquè «en les festes, ens uneix l’alegria de compartir, i més encara si ho fas en la teua llengua». També la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, ha afirmat que «col·laborar en aquesta campanya constitueix una obligació, una necessitat i un compromís per a fer del valencià una llengua de futur». I finalment, Marta Alonso, directora general de Patrimoni Cultural, ha destacat que «els llibres de “Llegir en valencià” són una aposta per assegurar la lectura i fomentar el coneixement de la nostra llengua».

Aquesta huitena edició contribueix a la difusió de la nostra llengua i cultura amb les nostres festes com a fil conductor. El primer llibre, La promesa del Desembarc, sobre els Moros i Cristians, es repartirà gratuïtament aquest diumenge 23 de juny amb el diari Levante-EMV. Els llibres de la col·lecció «Llegir en valencià, les nostres festes» es poden aconseguir amb el diari Levante-EMV durant sis setmanes cada dissabte i diumenge per només 1 €, a excepció del primer, que es llançarà de manera gratuïta aquest diumenge, 23 de juny.

Enguany, igual que les darreres edicions, també s’ha creat un espai web exclusivament per a la campanya, www.llegirenvalencia.org, on trobarem tota la informació detallada: la falca de ràdio, imatges promocionals i un bàner que es poden difondre des de qualsevol mitjà, el calendari de distribució, informació sobre l’origen i les característiques de cada festa, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar 3 vals de Consum amb un valor de 100 euros cada un.

Aquesta huitena campanya consolida un camí de col·laboració i unió d’esforços que la Fundació Bromera va impulsar ara fa huit anys en col·laboració amb la Fundació Bancaixa i que té el suport explícit d’universitats, partits polítics, organitzacions econòmiques, sindicals i professionals, així com de diversos col·lectius cívics de diferent caire que aposten per un objectiu comú: millorar l’índex de lectura al nostre territori i que la gent llija en valencià. A més dels patrocinadors i col·laboradors històrics, també alguns ajuntaments dels pobles on se celebren les festes que apareixen en els llibres de la campanya s’han sumat a la iniciativa. Així, els ajuntaments d’Alcoi, Algemesí, Alzira, Canals, Castelló de la Plana i Morella han confirmat també el seu suport a «Llegir en valencià, les nostres festes».

 



                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000189                                                                                                                                 .-000084


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal