Domingo, 12 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.246 Año: 18 Noticias: 46.016 Fotografías: 109.013 Comentarios de usuarios: 125.640
EL SEIS DOBLE
lunes, 16 de septiembre de 2013
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 Article d’opinió d’Ivan Martínez - Després de sis anys de crisi, hi ha alternatives a Alzira

EU ha presentat iniciatives encaminades a la creació d’un Viver d’Empreses amb l’ajuda municipal


 

.-000203
.-000207

La crisi econòmica que patim des de fa quasi sis anys, i també des del 2010 les polítiques de retallades com a única solució, estan tenint unes conseqüències dramàtiques, devastadores, per a milers de persones només en la nostra ciutat. I això ha afectat de ple a la institució més pròxima a la ciutadania com són els ajuntaments. De fet, podem dir que l’administració local s’ha vist enormement llastrada i, a més a més, hem tingut un equip de govern de la sra Bastidas que sembla haver llançat la tovallola davant aquesta situació.

L’Ajuntament gestiona a hores d’ara quasi un terç menys de recursos que fa uns anys, justament en el moment que són més necessaris. Per un costat, això ha sigut fruit de la paràlisi de l’activitat econòmica i d’una hisenda local que, com en tants altres llocs, descansava sobre el boom immobiliari. Per un altre, i no menys important, l’administració municipal ha vist reduït el seus ingressos per les severes retallades de les administracions, els impagaments i la fallida financera de la Generalitat. A tot açò, cal sumar l’intervencionisme del govern central que ha provocat que els ajuntaments no puguen invertir o no puguen endeutar-se, perquè s’ha de pagar primer als bancs.

En front d’això, hem tingut a un equip de govern del PP que ja no pot fer les polítiques d’abans, basades en la construcció i els grans projectes, i que s’ha vist desbordat i incapaç de reaccionar. Ni tan sols ha explicat i denunciat aquesta situació a les nostres veïnes i veïns.

Tot i la falta de recursos, des d’EU defensem que aquestos es poden redistribuir d’una altra manera. I ho hem demostrat amb propostes concretes en les grans prioritats ara per ara: promoció econòmica, treball i polítiques socials.

Per a dinamitzar l’activitat econòmica, en tots els consells de participació ciutadana EU ha presentat iniciatives encaminades a la creació d’un Viver d’Empreses amb l’ajuda municipal, a la reactivació el Pla de Dinamització Comercial per afavorir el xicotet comerç... I escórrer determinades partides per a la creació de treball públic, que s’ha vist retallat en 2/3 des del 2009. Es podien haver rescatat serveis públics municipals a cost zero, amb borses de treball i repartint l’ocupació.

L’altre eix prioritari per a la societat alzirenya i per a EU són, sens dubte, les polítiques socials. I algunes de les nostres propostes s’han adoptat tard i a mitges per part del govern local. Els 400.000 euros de l’única proposta estrela de la sra Bastidas, el projecte Alzira Social (l’expropiació d’unes quantes vivendes ruïnoses), hagueren bastat per fer un pla de lloguer social. I és que s’ha de donar de forma immediata una solució als problemes més greus de vivenda. Insistim en què calen unes altres polítiques per fer front a aquesta emergència social, amb instruments que tenen altres ciutats i Alzira no.

Des d’EU hem demostrat que des del govern municipal es podrien articular alternatives al que hi ha, amb projectes que implicaren els distints sectors socials.

Anem a continuar explicant-los, arribant a acords i sumant a entitats, associacions i a la ciutadania alzirenya, perquè és possible i necessari un altre futur.

Ivan Martínez

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
 
 


                          
.-000155                                                                                                                    .-000168

                           
 .-000170                                                                                                      .-000135




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal