Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.917 Fotografías: 108.907 Comentarios de usuarios: 125.594
EL SEIS DOBLE
viernes, 15 de mayo de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Per als socialistes d’Alzira la seguretat ciutadana deu rebre tota l'ajuda necessària per tal que siga efectiva

"Entre les nostres propostes està la d'establir vigilància al Parc de l’Alquenència de 8:00 a 22:00 hores"


 

.-000353
"Els socialistes sabem de la importància de la seguretat ciutadana", ha assenyalat Isabel Aguilar, candidata a l'alcaldia, per això sabedors que és una activitat dirigida a protegir els ciutadans i ciutadanes, així cóm els seus bens, assegurar la convivència pacífica, la utilització correcta i ordenada dels espais públics, i, en definitiva, que no hi haja cap conducta que puga suposar coacció o amenaça per als nostres veïns per tal de mantindre la seua tranquil·litat, i que puguen desenvolupar-se com a ciutadans i ciutadanes lliures dins d'una societat democràtica, "hem elaborat una sèrie de propostes per a tal finalitat", segons Aguilar.

La seguretat ciutadana també es referix als problemes de convivència, civisme, salut i benestar. Els Ajuntaments constituïxen una administració integral i pròxima, que reuneix servicis multidisciplinaris, la qual cosa permet oferir una perspectiva dels problemes, de les seues possibles solucions i propícia un treball en col·laboració permanent.

Tots som sabedors que "la nostra Policia Local, junt a la resta de forces i cossos de seguretat, és l'encarregada de garantir la seguretat dels nostres veïns. Les seues atribucions són tant d'actuació enfront de la delinqüència com de prevenció (rondes de vigilància, ordenament del tràfic )", ha matisat Aguilar.

 Els nostres ciutadans ja no es conformen amb actuacions de simple reacció enfront de la delinqu¨ència, ni amb la recepció burocràtica de les denúncies per la policia, sinó que demanden una policia preventiva de proximitat per part de l'Ajuntament.

"L'objectiu del Partit Socialista a Alzira és impulsar i millorar les condicions en què desenvolupa eixa tasca, dotant-los dels recursos i mitjans necessaris per a tal fi", ha remarcat la candidat socialista, Isabel Aguilar.

 D'altra banda els Cossos de Policia Local tenen unes funcions molt polivalents, que comprenen en la seua totalitat l'ampli ventall dels possibles problemes de la població: la mediació en els conflictes, l'auxili en emergències socials i sanitàries, les problemàtiques derivades del transport i el trànsit urbà, el compliment de les ordenances municipals, de la normativa Estatal i de la Comunitat Autònoma, la prevenció de la delinqu¨ència i el manteniment de la seguretat ciutadana; en definitiva la Policia Local actua allí on hi ha un problema.

 La política de seguretat socialista es caracteritza per l'atenció prioritària a les polítiques de prevenció i la resposta integral a problemes complexos, que desenvolupem a través de Plans Integrals d'Actuació. Les nostres propostes són: 

Elaborar un Pla Integral de Seguretat Local en què fixarem els objectius municipals en matèria de seguretat per als quatre anys de la legislatura, amb compromisos concrets en relació a millorar la formació de la Policia Local.

Recuperar i desplegar la Policia de Proximitat com a eix sobre el qual s'assentarà la relació Ciutadà-Policia. Entre les seues funcions principals estarà l'apropament entre Policia Local i els veïns d'Alzira, l'integrar-se en el teixit urbà de cada barri, coneixent als veïns, la seua problemàtica, la dels seus comerciants, els veïns amb problemes, els escolars, etc.

Crear els Consells de Seguretat de Barri, com a òrgans canalitzadors de la participació ciutadana i del seu teixit associatiu en matèria de seguretat, a través de reunions periòdiques amb els responsables de la Junta Local de Seguretat.

Implantar la "Zona 30"  al casc urbà, per tal de limitar la velocitat dels vehicles i aconseguir una major seguretat per a vianants i ciclistes.

Lluitar de forma decidida i eficaç contra els vehicles que contaminen el medi ambient, els indocumentats i els que no tinguen assegurança, immobilitzant-los i sancionant als seus conductors, així com als conductors que circulen sense carnet.

Impulsar la subscripció d'un Pacte Cívic per la Seguretat i la Convivència, que desenvolupen accions participatives, amb la participació d'Associacions de Veïns, Associacions de joves, AMPAS, etc. amb fi de previndre la delinqu¨ència i de les conductes associa'ls.

Incrementar la vigilància en els camps creant, dins de la Policia Local, la Unitat de Protecció del Medi Rural, amb una dotació suficient per tal de cobrir les 24 hores del dia, en un equip especialitzat en l'atenció a la problemàtica mediambiental i sobretot a la seguretat i al control dels robatoris en l'agricultura. 

Afavorir el funcionament de l'Agrupació de Protecció Civil del municipi, dotant-los de mitjans i recursos suficients per a la prestació dels seus servicis, així com realitzant els cursos de formació propis que siguen necessaris.

Desenvolupar un Pla Quatriennal d'Inversions destinat específicament a la millora i modernització del Servici de Policia Local, prestant especial atenció a la introducció de les noves tecnologies, així com l'increment de plantilla en proporció adequada.

Instituir un procediment de control de la satisfacció ciutadana, per mitjà d'enquestes o altres mètodes semblants, referits a les actuacions de la Policia Local, per a detectar les deficiències i prendre decisions per a millorar el Servici.

Realitzar una Carta de Servicis de la Policia Local, a través de la qual, s'informe els ciutadans dels servicis que presta la Policia Local i la forma de prestar-los.

PSPV-PSOE Alzira

 
 
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal