Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
martes, 19 de marzo de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Diputació de València
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Diputació de València aposta per la tecnologia intel·ligent per a modernitzar els municipis de la província

Subvencionarà fins al 80% de la compra de dispositius intel·ligents i de programes d'anàlisis de dades d'ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors



._000936

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha donat llum verda al programa de subvencions en matèria de territoris intel·ligents -smart cities- per a 2024, “en l'objectiu de mitigar la bretxa digital que assola als xicotets municipis a l'hora de posar en marxa projectes de modernització, implementant tecnologia als servicis que oferixen als seus ciutadans”, segons ha explicat el mateix president.
Mompó, acompanyat pel diputat de Fons Europeus, Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara, ha firmat este matí les bases per les quals la Diputació distribuirà 2,5 milions d'euros entre ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors.
El president de la institució provincial ha volgut incidir en “el potencial de la tecnologia intel·ligent per a millorar la gestió d'alcaldes i alcaldesses”, i ha posat com a exemple “el gran volum d'informació que recullen els sensors que ja tenim distribuïts en el cent per cent dels municipis de la província, i que a més compten en aplicacions capaces d'analitzar eixes dades per a facilitar la presa de decisions”.
El diputat Juan Ramón Adsuara, afig en este sentit que “des de l'àrea d'Informàtica es posa al servici de tots els ajuntaments una plataforma Smart a la qual accedixen de manera personalitzada, i amb totes les eines de seguretat, estalviant-los també els costos d'emmagatzematge de la informació”.
Adsuara ressalta també que “les pròpies bases estan redactades amb l'objectiu de facilitar als tècnics municipals el desenvolupament dels projectes, podent consultar exemples d'accions subvencionables i les taules de ponderació de cada apartat que ha de tindre la memòria tècnica".

 

Fins a 20.000 euros per projecte
L'edició 2024 d'estes ajudes inclou projectes d'anàlisis de dades (projecte tipus SW-Analítiques), que se sumaran al finançament de compra de dispositius (projecte tipus HW-Dispositius). A més, atés que l'objectiu final de dotar d'intel·ligència als servicis municipals és facilitar la presa de decisions, també es podrà finançar l'analítica que suportarà esta presa de decisions.
El pressupost màxim per projecte seran 20.000 euros i el percentatge de subvenció es mantindrà al 80%, per tant, per a optar a l'ajuda màxima per part de la institució provincial, l'import total del projecte haurà d’arribar als 25.000 euros.
Cada ajuntament, mancomunitat o entitat local menor podrà presentar fins a tres projectes de compra de dispositius i dos d'anàlisis de dades per entitat, per la qual cosa pot rebre fins a 100.000 euros d'ajuda només en 2024.
El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 40 dies hàbils des de la publicació de les bases en el BOP, que està prevista per als pròxims dies, una vegada recollides en la Base de dades Nacional de Subvencions.

 

Plataforma pública d'informació
A més de subvencions per als dispositius hardware i les solucions software, la Diputació de València disposa d'una plataforma que alberga la informació recollida pels sensors de la institució provincial.
Totes les dades obtingudes estaran visibles tant per als responsables dels ajuntaments com per a qualsevol ciutadà a través del web https://connecta.dival.es/appserver/login. on es pot consultar tant la part dirigida per a l'usuari del carrer, en les últimes dades obtingudes o l'històric de l'última setmana, com també un apartat privat per als tècnics municipals on es mostra la informació de manera més tècnica, facilitant la creació d'informes.
Diputació de València

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal