Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
domingo, 17 de marzo de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 SOM FOC…
El Consorci de Bombers de València aconsella sobre un bon ús dels petards

Mitjançant una campanya preventiva a través de mitjans de comunicació i xarxes socials


 

    

._000928
     
   
 
En plena setmana fallera, el Consorci de Bombers de València adverteix a la ciutadania sobre el risc d'un mal ús dels petards i altres materials pirotècnics, mitjançant una campanya preventiva a través de mitjans de comunicació i xarxes socials. L'objectiu de la iniciativa, denominada “Falles sense perill”, no és un altre que que la ciutadania gaudisca al màxim d’estes festes, evitant per a això qualsevol risc derivat d'un mal ús dels petards.
Un dels principals riscos sobre els quals alerten des del Consorci de Bombers de València és el perill de provocar un incendi a causa de l'ús de petards. Per això cal evitar col·locar-los al costat d'elements que puguen propagar un foc, com ara papereres, contenidors, o líquids inflamables, i evitar situar-los en llocs pròxims a vegetació o zones de bosc, ja que que podria acabar provocant un foc a la muntanya. En este sentit, es recorda que la vegetació en general està arrossegant enguany un important estrés hídric, agreujat per les altes temperatures i episodis de vent d'este 2024, per la qual cosa la vegetació es troba molt seca i qualsevol punt d’ignició xicotet podria derivar en un incendi greu.
Però no són l'únic perill greu. I és que els bombers alerten que accions negligents, com situar els petards dins de botelles o llandes, augmenten els riscos, ja que en explotar produeixen metralla, i podrien provocar greus lesions. També és important que s'encenga en el sòl i mai subjectant-lo a la mà. No s'ha de guardar cap article pirotècnic en les butxaques, tampoc manipular el contingut del petard, ni llançar-los contra altres persones ni animals. Si algun petard no s'encén bé o no explota, no cal tocar-ho, sinó esperar uns minuts i llavors humitejar-ho amb aigua. I per descomptat, cal utilitzar els articles pirotècnics adequats en l'edat de l'usuari, respectant sempre la normativa vigent.
Consorci de Bombers de València

  AL LLARG DE L'ANY ESTÀ ENCESA LA TRACA INFORMATIVA EN EL SEIS DOBLE
GRÀCIES A TOTS ELS PATROCINADORS D’ESTA SECCIÓ 
 
 
            
 
           
 
            
 
             

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
SeccionesSom Foc

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal