Domingo, 5 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.239 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.620
miércoles, 30 de noviembre de 2011

Foto de archivo
1

El Nou Bàsquet Alzira no pot aconseguir la victòria a Moncada

L’equip entrenat per Alberto Lahoz va perdre el segon partit de la temporada en un duel que es va decidir per xicotets detalls

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira va patir la segona derrota de la temporada en perdre a la pista del CB Moncada (80 - 65), en un partit intens entre dos equips que arribaven a la cita amb el mateix balanç de victòries i derrotes.

El començament del partit va ser esperançador per als jugadors entrenats per Alberto Lahoz. Les bones defenses i l’encert en atac van propiciar els primers avantatges a favor del Nou Bàsquet Alzira (3 - 7). Però l’excés de faltes personals i les segones opcions en el rebot van donar oxigen al Moncada, que, després d’un parcial de 10 - 2, es va posar per davant.

El Nou Bàsquet Alzira no li va perdre la cara al partit i, amb l’aparició de David, amb 11 dels 13 punts anotats per l’equip en el tram final, es mantenia viu. Un atac més organitzat, que permetia trobar bones opcions de tir i espais per a penetrar, va ser decisiu per acabar el primer quart per davant (21 - 22).

L’inici del segon període va estar marcat per les carències ofensives dels alzirenys, amb males seleccions de tir i falta de determinació per a atacar l’anella rival. A més, el conjunt local els castigava amb els seus contraatacs i les eixides ràpides a la contra després de rebot defensiu. Amb un parcial de 13 - 4, el Moncada començava a marcar diferències (34 - 26).

Una tímida reacció del Nou Bàsquet Alzira, amb dos triples consecutius, va reduir el desavantatge a quatre punts, però el Moncada va tancar el quart amb vuit punts en apenes dos minuts, inclòs un triple en l’últim segon, que van deixar el marcador en 44 - 36 al descans.

En la represa, el partit va estar marcat pel domini de les defenses sobre els atacs. Les defenses zonals obligaven als dos equips a circular la pilota per l’exterior. El Nou Bàsquet Alzira abusava del tir exterior davant la major paciència en atac dels locals.

Amb un resultat de 59 - 49 començava l’últim quart. El conjunt alzireny va saltar més concentrat i, amb bones circulacions de pilota, tractant de buscar la superioritat dels seus jugadors interiors, va anotar un parcial de 4 - 9 que posava el 63 - 58 en el marcador.

Però després d’un temps mort demanat pel tècnic local, el Moncada va ajustar la defensa i va decantar el partit al seu favor. Dos bons atacs dels locals, una pèrdua en una acció precipitada dels nostres jugadors i cinc tirs lliures consecutius a favor del Moncada, va situar de nou el desavantatge en els deu punts. En apenes tres minuts el marcador va passar del 63 - 58 a 72 - 60, deixant el partit vist per a sentència a favor del Moncada (80 - 65).

La setmana que ve el conjunt que entrena Alberto Lahoz té una altra prova de foc contra un dels líders, el CB Maristas. El partit serà el dissabte 3 de desembre, a les 18:30 hores, al pavelló Fontana Mogort.

Derrotes dels sèniors i victòria dels júniors

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior femení va caure derrotat en la pista del líder, el CBM Benifaió, per un contundent 85 - 24. El conjunt local va imposar un fort ritme des del principi i al descans la diferència ja era insalvable (46 - 12). En la represa, el ritme del partit continuava sent del Benifaió que, a més del seu encert en atac, no donava opcions en defensa, fins a endur-se la victòria final.

A més, el sènior masculí B, Blasmetal Aluminis Nou Bàsquet Alzira, tampoc no va poder aconseguir la victòria a la pista de La Font de la Figuera. Els jugadors entrenats per José Borrull van anar a remolc durant tot el partit sense ser capaços d’imposar el seu ritme. En l’últim quart, el Blasmetal va baixar la intensitat i la diferència se’n va anar fins als vint-i-dos punts del final (62 - 40).

La nota positiva de la jornada la va donar l’equip júnior masculí, Base Sportleader Alzira, que es va imposar a la pista del CB Guadassuar per 49 - 56. El partit va estar marcat per la igualtat entre els dos equips, fruit de la bona eixida del conjunt local i la falta de concentració dels nostres júniors (32 - 32 al descans). Es va arribar a un final apretat en el qual els jugadors entrenats per Fran Pérez “Villa” van jugar millor les seues armes per a endur-se la victoria.