Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
lunes, 10 de septiembre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Iván Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira tornarà a demanar que l’equip de govern done suport a l’establiment de bancs de llibres escolars

“Aquest inici del curs és un dels més complicats de les últimes dècades, tant per les retallades en educació com també per la situació de les famílies de l’alumnat”


 

Esquerra Unida d’Alzira lamenta que l’equip de govern no tractara una moció en el plenari del passat mes de juliol que instava l’Ajuntament a donar suport i assistència a la creació de cooperatives de llibres en els centres escolars de la nostra ciutat. EU-Alzira tornarà a presentar-la aquest mes, per tal de desenvolupar aquestes iniciatives des del Consell Escolar Municipal, les AMPES i el professorat.

Aquest inici del curs és un dels més complicats de les últimes dècades, tant per les retallades en educació com també per la situació de les famílies de l’alumnat. Davant d’això, EU-Alzira va presentar una moció en l’últim plenari ordinari per al suport de les cooperatives de llibres escolars, la qual no va voler ser tractada per l’equip de govern.

EU va sol·licitar el suport tècnic, material i humà de l’Ajuntament d’Alzira per a assessorar i proporcionar informació a tots els centres escolars de projectes de cooperatives o banc de llibres de text. I això d’acord el Consell Escolar Municipal i la coordinadora d’AMPES, per poder desenvolupar tots aquests projectes.

De la mateixa manera, instàrem la regidoria d’Educació que incloguera els projectes de cooperatives o bancs de llibres de text dels col·legis públics dins les subvencions municipals a activitats escolars o dins dels premis i concursos que organitza. Recordem que, al respecte, hi ha partides pressupostades que no s’han gastat i que, per a aquest curs, la regidoria ha eliminat les ajudes a beques de menjador municipal per a l’ensenyament públic (160.000 €), que seran només per als col·legis concertats.

EU-Alzira anuncia que tornarà a presentar aquesta moció, que entenem que és una proposta necessària per poder ajudar les cooperatives que ja s’estan creant en els centres escolars alzirenys. I més quan els primers anys són els més complexes per portar-les a terme.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alzira: “Les cooperatives de llibres de text escolars són uns projectes en els quals s’involucren tots els membres de la comunitat educativa del centre, és a dir, professors, pares i alumnes. Es fonamenta en una idea bàsica: aprofitar els llibres que al final del curs es troben en bon estat. Tot això per a dotar de contingut a la reivindicació d’un ensenyament públic veritablement gratuït.”

Segons I. Martínez: “Una de les finalitats bàsiques d’aquestes iniciatives, sobretot en l’actual moment que estan patint moltes mares i pares, és abaratir el cost de la compra dels llibres de text per a les famílies. Però, tampoc no hem d’oblidar que els objectius fonamentals d’aquests projectes desenvolupats en cada centre permeten fomentar tota una sèrie de valors: al voltant de la reutilització, el respecte cap al medi ambient, l’ús sostingut de material o el fet de respectar i responsabilitzar-se dels llibres de text”.

EU-Alzira


 
 
Fruterías y verdulerías en Alzira    Indumentaria Valenciana en Alzira   
 
Herboristerías en Alzira    Informática en Alzira    Salones de banquetes en Alzira
 
 
 
 
 
 
 

 

                             
  .-000141                                            .-000143          .-000103                                        .-000136                                   

                           
  .-000068             .-000080               .-000129                              .-000131

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal