Miércoles, 1 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.235 Año: 18 Noticias: 45.935 Fotografías: 108.925 Comentarios de usuarios: 125.600
EL SEIS DOBLE
jueves, 4 de octubre de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els Premis Ciutat d’Alzira baten el rècord de participació

El cicle de conferències s’inaugura el 16 d’octubre amb la música en valencià com a protagonista


 

.-000025

La XXIV edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira comença amb un rècord de participació amb 219 originals que opten a una dotació global de 69.500 €. Es tracta de l’índex de participació més elevat de la història del certamen, quantitat que suposa un 62% més que el 2011 i un 16% més que el 2006, any en què es van presentar 188 obres, rècord històric fins ara. Sens dubte, aquestes xifres demostren el prestigi assolit pels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que promouen des de fa més de dues dècades la literatura en la nostra llengua.

Cal destacar molt especialment els 44 originals presentats al XXIV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 € per l’Ajuntament de la localitat, ja que suposa un augment del 159% respecte a l’edició anterior i també un rècord històric dins del guardó.

Amb 57 originals, l’increment que s’ha produït en el VII Premi de Poesia Ibn Jafadja –dotat amb 5.000 € per la UNED– és espectacular: suposa un augment del 235% respecte al 2011 i esdevé també rècord històric en la modalitat. De la seua banda, al XVII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, que la Fundació Bancaixa dota amb 16.000 €, s’han presentat 30 obres, un 130% més que en l’edició anterior.

Notable ha estat també l’increment d’un 80% de les obres presentades al XIV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta –que l’entitat que li dóna nom patrocina amb 8.000 €–, amb 18 originals, i el del XVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat amb 2.500 € per Bromera, que ha augmentat un 18% i té 26 obres presentades.

Al XVIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General –que la Universitat de València dota amb 16.000 €– s’han presentat 5 obres (el 2011 n’eren 8), mentre que al VII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, dotat amb 6.000 € per l’Ajuntament d’Alzira, s’han presentat 39 originals (el 2011 en van ser 48).

Tot i que els guardons es lliuraran el proper 9 de novembre en el tradicional sopar literari, el nom del guanyador del VII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca es donarà a conéixer el 26 d’octubre, mentre que el 2 de novembre es farà públic el veredicte dels premis de narrativa infantil i juvenil.

D’altra banda, l’univers literari dels Ciutat d’Alzira es complementa amb les activitats del cicle de conferències, que comença el 16 d’octubre. Sota el títol “Espectacle, ciència i literatura: la necessitat de viure en cultura”, enguany ens convida a capbussar-nos en el món de l’espectacle –la música, la cançó i el teatre– i de la literatura –amb una atenció especial a Vicent Andrés Estellés i a Francesc Palanca i Roca–, així com a reflexionar sobre els aliments transgènics, algunes fites històriques de la medicina i altres qüestions que es tractaran fins al 8 de novembre i que trobareu al programa complet. El cicle és gratuït i està obert a qualsevol persona. A més, està certificat pel CEFIRE de Xàtiva per a docents en actiu, que es poden inscriure ací.

Segons el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Carlos Correal: “Una vegada més, es confirma la vitalitat dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira i l’encert d’esta aliança per la bona literatura que formen els patrocinadors dels Premis. La xicoteta minoració en la quantia econòmica dels premis ha sigut necessària, per raons de la crisi que patim, però a pesar d’això, la resposta ha sigut, precisament, batre el rècord de participació, per la qual cosa agraïm als escriptors eixe fet que demostra el seu compromís amb la literatura en valencià”.

 

 
                           
.-000048                                                                                              .-000157

                           
 .-000138                                                                                                                        .-000130
                           
 .-000083                                                                                             .-000111

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal