Lunes, 13 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.247 Año: 18 Noticias: 46.016 Fotografías: 109.013 Comentarios de usuarios: 125.640
EL SEIS DOBLE
jueves, 18 de octubre de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira demana l’establiment de la Zona 30 en col•legis, en el centre urbà i altres àrees de la ciutat

“No només suposa limitar la velocitat sinó que dóna prioritat als vianants i evita el trànsit”


 

Esquerra Unida d’Alzira demana a l’equip de govern que s’habilite Zona 30 en determinats punts de la ciutat, una delimitació que no només limita la velocitat dels vehicles a motor sinó que dóna prioritat als vianants. Des d’EU proposem que s’implante en les zones de col·legis, en el centre urbà i que s’estudie la seua extensió en altres àrees.

En uns pocs carrers del nucli urbà existeix en l’actualitat la limitació de la velocitat dels vehicles a 30 km/h. Però des d’EUPV-Alzira hem proposat a l’equip de govern que es reconega com a Zona 30 les vies de tots els col·legis i centres escolars de la localitat. La delimitació de Zona 30 no només suposa limitar la velocitat, amb el que suposa de seguretat viària, sinó que dóna prioritat als vianants i evita el trànsit.

Des d’EU proposem que aquesta delimitació s’estenga a àrees del centre urbà com Piletes, Hort dels Frares o dels barris adjacents a la Plaça Major. Això donaria prioritat a l’accés per als vianants en les principals àrees comercials, i cal recordar que EU ja ha instat a la peatonalització de moltes d’aquestes zones.

A més a més, demanem a l’equip de govern que elabore un informe per a la seua extensió en els principals parcs de la ciutat: Pere Crespí, l’Alquenència, l’Alquerieta o la Plaça Ana Sanchis.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “les zones 30 constitueixen una instrument important per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, perquè suposen incrementar la seguretat viària, reduir la contaminació (de soroll i de gasos) i, en definitiva, permeten la recuperació del carrer com a lloc de convivència.”

EU-Alzira, a més a més, insta l’equip de govern a presentar el Pla de Mobilitat Urbana, redactat ja fa dos anys (i costejat per l’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat de la Ribera Alta), i que encara no està aprovat pel plenari de la corporació. Aquest Pla de Mobilitat marca les polítiques que s’han de seguir per a potenciar l’accés de vianants dins la ciutat i l’ús de mitjans de transport més sostenibles (bicicleta o l’autobús urbà).

EU-Alzira

 


.-000150
 
 
 
 
 

 
                           
.-000006                                                                                                     .-000152
                           
.-000155                                                                                      .-000162
                           

                            .-000168                                                                   .-000170


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Opinión - 18/10/2012
Estoy de acuerdo, pero si ponen las señales que pongan también radares y que multen, sino para que cuatro conductores como yo hagamos caso de la señal, que seguro que ni los que la están pidiendo respetarán la velocidad, para eso mejor como estamos.
Juan - 18/10/2012
Tu dirección e-mail es incorrecta.
Andres - 19/10/2012
Me parece una excelente idea pues me he informado sobre la señal de zona 30 y en caso de un accidente el peatón estaría protegido ante la ley pues la prioridad de paso es siempre del peatón y en las ciudades hay que primar la prioridad del peaton pues estas se han hecho para los ciudadanos no para los coches y dejar las cosas como están como indica "opinión" es un razonamiento que deja bastante que desear.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal