Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
martes, 23 de octubre de 2012
1

El Nou Bàsquet Alzira guanya a domicili a la pista de l’Sportiu-Xe Alaquàs

El conjunt alzireny se sobreposa a una mala primera part i, amb un gran treball defensiu, aconsegueix la segona victòria en lliga

El sènior masculí Nou Bàsquet Alzira va aconseguir dissabte passat sobreposar-se a una primera part dominada per l’Sportiu-Xe Alaquàs i, amb un gran treball defensiu en la segona meitat, es va emportar la victòria de la pista d’un rival recent ascendit per 53-66. El conjunt entrenat per Alberto Lahoz afrontava el partit amb molt bones sensacions, després d’una setmana d’entrenaments al màxim nivell i amb la recuperació dels quatre jugadors que tenia lesionats, però es va vore sorprès per l’Sportiu-Xe Alaquàs.

El Nou Bàsquet Alzira va saltar a la pista sense la concentració necessària i el conjunt local no va deixar escapar l’oportunitat. Amb una defensa individual que va sorprendre als alzirenys i atacant amb decisió la cistella contrària, els primers avantatges van ser per als locals (4-0, min. 2).

L’equip alzireny va aconseguir neutralitzar prompte la diferència inicial i va prendre la iniciativa en el marcador amb avantatges mínims. En este primer quart, els d’Alberto Lahoz concedien massa facilitats en defensa i es mostraven especialment desencertats en atac, però es mantenien per davant gràcies a dos triples, un de Luis Navasquillo i un altre de Juan Carlos Laguía, que servien per arribar al final dels primers deu minuts amb el resultat de 14-16.

El joc del Nou Bàsquet Alzira va millorar un poc en el començament del segon quart. La circulació del baló era més fluïda, però continuava mostrant-se poc encertat i cometia nombrosos errors tant en defensa com en atac. Enfront tenia un Sportiu-Xe Alaquàs disposat a lluitar per cada baló i amb una millor actitud defensiva, que s’emportava el segon parcial per 17-14 i arribava al descans amb un avantatge mínim (31-30).

D’esta manera, es tancava una primera part molt fluixa del Alzira. En els primers vint minuts, els excessius errors llastraren a l’equip alzireny, que errava cistelles fàcils prop de l’anella i renunciava per complet al joc en velocitat. A més, concedia al rival massa tirs lliures, que ajudaren als de l’Horta a mantindre’s per davant en el marcador.

Després del pas pels vestidors, el Nou Bàsquet Alzira va reprendre el partit amb una actitud molt diferent, disposat a sorprendre l’Sportiu-Xe Alaquàs des de la defensa, amb la pressió a tota la pista i les seues defenses alternatives. Gràcies a un parcial de 2-9, el conjunt alzireny recuperava la iniciativa i es posava per davant amb avantatges que rondaven els sis punts (33-39; min. 24).

Negat en el llançament exterior, l’Alzira va mostrar una altra cara: amb una defensa més agressiva, tractant de córrer al contraatac de la mà de Rafa Ros i carregant el joc interior amb Julio Albelda, KikeZaballos i Juan Carlos Laguía. Les rotacions començaven a funcionar, i en este moment del partit, dos triples de Pau Ros van ser decisius per a establir el màxim avantatge en l’electrònic a poc d’arribar al final del tercer quart (41-52; min. 29).

En la segona part, en la qual es va imposar el Nou Bàsquet Alzira per un parcial de 22-36, els jugadors alzirenys van compensar la falta d’encert amb més intensitat defensiva davant un rival que es mantenia en el partit a base de triples i encadenant algun que altre contraatac. De fet, en els set primers minuts del tercer quart, el conjunt local tant sols va ser capaç d’anotar 6 punts, i 6 més en els darrers tres minuts d’este període.

En l’últim quart, l’Sportiu-Xe Alaquàs va tractar d’aferrar-se al partit i va reduir la diferència fins als sis punts. Però el Nou Bàsquet Alzira va ser capaç de controlar la situació. L’aportació defensiva de Luis Navasquillo i les transicions ràpides dirigides per Rafa Ros van donar al conjunt alzireny l’avantatge definitiu per a endur-se la victòria per 53-66.

Al remat, l’equip alzireny va aconseguir anotar-se la segona victòria en la lliga d’autonòmica sense fer un bon partit. Després d’una primera part molt fluixa, el conjunt que entrena Alberto Lahoz es va recuperar en la segona meitat, en la qual es va mostrar més consistent en defensa i va aconseguir minimitzar les errades. La pròxima jornada el Nou Bàsquet Alzira rep al pavelló Pérez Puig el Petraher Bàsquet Sud (dissabte, 27 d’octubre, a les 18:30 hores).