Jueves, 2 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.236 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.612
EL SEIS DOBLE
viernes, 26 de octubre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Paco Romeu, l’últim guanyador del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca. Foto: Miguel A. Martínez (El Seis Doble)
Ver imágenes de esta noticia
1

 El VII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca es declara desert

“En opinió de la majoria dels membres del jurat, cap dels textos presentats assoleix el conjunt de qualitats requerides en un premi d’aquestes característiques”



.-000025

El VII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca ha sigut declarat desert per majoria. El jurat del guardó -format per Salvador Bataller, Verònica Cantó, Lluís Meseguer i Paco Romeu (guanyador del premi l’any passat) i presidit pel regidor de Cultura Carlos Correal- ha destacat que la participació, amb 39 obres presentades, i la varietat d’obres presentades (des del clàssic sainet a la creació més avantguardista), són molt notables.

No obstant això, en l’opinió de la majoria dels membres del jurat, cap dels textos presentats assoleix el conjunt de qualitats requerides en un premi d’aquestes característiques i que es vol que continue mostrant una excel•lència que assegure la seua projecció positiva i que ajude a elevar el nivell dins l’àmbit teatral en la nostra llengua. Malgrat aquesta difícil decisió, el jurat vol continuar encoratjant els dramaturgs a participar en aquest certamen i potenciar el seu atractiu com a eina de promoció de noves propostes teatrals.

El Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca ha reconegut des de la seua creació l’obra de dramaturgs consolidats dins del panorama teatral, com ara Roberto García (guanyador en la primera edició del guardó amb Combustió) o Piti Español (que va rebre el guardó per Mans quietes!, tot un èxit als escenaris valencians), a més d’escriptors reconeguts amb nombrosos guardons literaris al llarg de la seua carrera literària, com Miquel A. Vidal (guanyador amb La nit de glòria d’AM.). El premi també ha impulsat la projecció de joves promeses dins d’aquest àmbit, com en el cas de Jordi Faura (Natura morta) o el mateix Paco Romeu (Iceberg)

Pel que fa a la resta de categories dins dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2012, el veredicte del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i del Premi Bancaixa de Narrativa Juveniles farà públic el proper divendres, 2 de novembre, una setmana abans del tradicional sopar dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que se celebrarà el 9 de novembre, on es donaran a conèixer els guanyadors en la resta de modalitats del certamen (novel·la, divulgació científica i poesia) i es lliuraran les estatuetes dissenyades per Manuel Boix a tots els guardonats en la present edició.

 

 

               

 .-000166                                                       .-000174

 

 

 



                             
.-000084                                                                  .-000154
                          

 .-000100                                                                                          .-000102


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Indisnado - 26/10/2012
¿Quién se dedica en una época de crisis a escribir cuando con el nuevo iva, ya sabe que no se va a vender?.
¿Es un buen momento para publicar o estrenar obras?
Me temo que es el peor. Los ciudadanos no tenemos dinero. Y si lo tuvieramos con un super iva ¿Qué es lo que nos apetecería hacer? ¿Engordar las arcas del papa estado?.
Que pregunten a los destructores de la cultura. Ellos sabrán que idea llevan... O eso espero.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal