Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
lunes, 12 de noviembre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira demana que els pròxims pressupostos municipals incloguen polítiques sobre vivenda

“Que es grave un 50% en l’IBI dels immobles buits dels bancs, s’establisca una Agència Local de Lloguer i es cree un Observatori de l’Habitatge”


 

EU-Alzira insta a l’equip de govern de la Sra Bastidas a portar endavant en els pròxims pressupostos municipals del 2013 vertaderes polítiques sobre vivenda, i així ho exigirem en el proper Plenari. El País Valencià és el territori on més desnonaments es donen en tot el conjunt de l’Estat. L’actual situació, tant de la Llei Hipotecària com a conseqüència de l’atur i els efectes de la crisi econòmica, és insuportable en la nostra societat. Hi ha més de 530 embargaments diaris a Espanya.

Des d’EU-Alzira instem a l’Ajuntament a posar tots els recursos i mitjans possibles per a tractar de frenar tota aquesta espiral. En primer lloc, sol·licitem que es grave amb un 50% més de l’IBI als béns immobles buits dels bancs, una mesura que s’està duent a terme en altres municipis. D’entrada, això suposaria més ingressos i una partida per poder executar diverses mesures en l’àmbit de la vivenda.

Per aquelles entitats que es presten a col·laborar i cedisquen eixes vivendes inutilitzades a l’Ajuntament durant un període de temps, se les eximiria així del pagament. I amb eixes vivendes es podria crear un parc públic de lloguer social, en primer lloc per a les famílies amb pocs ingressos que hagen vist els seus immobles residencials embargats pels bancs. Aquest lloguer social no hauria de superar el 30% dels ingressos de la unitat familiar. Per a EU, s’ha de crear una Agència Local del Lloguer que gestionarà aquests tràmits, amb tècnics de l’Ajuntament i del departament Serveis Socials.

De la mateixa manera, EU-Alzira proposa que es torne a reprendre la creació d’una Oficina d’Intermediació Hipotecària, que hauria de servir d’assessorament jurídic i tècnic per a aquelles persones que tenen la seua vivenda residencial en perill d’embargament, i això de la mà del Col·legi d’Advocats d’Alzira. L’equip de govern, tot i que votà en contra d’aquesta proposta d’EU en el Plenari del mes d’abril, va anunciar després que ho estudiaria. Després de diversos anuncis, no s’ha materialitzat. EU-Alzira ha sol·licitat en reiterades ocasions la consulta d’aquest expedient, però no s’ha proporcionat per part de la regidoria d'Urbanisme.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EUPV en l’Ajuntament d'Alzira: “l’equip de govern no compta amb un Pla de Vivenda, malgrat la situació que s’està patint. Tampoc s’ens ha facilitat cap dada ni s’ens ha donat cap estudi sobre l’estat de l’habitatge en la nostra ciutat, tal i com hem demanat al llarg d’aquesta legislatura.”

Segons Martínez: “des d'EU demanem a la Sra Bastidas i a l’equip de govern que es cree una comissió de seguiment sobre el problema de la vivenda a Alzira. Es tracta d’un Observatori de l’Habitatge, a partir del Consell Econòmic i Social, el Consell Municipal d’Acció Social i el de Participació Ciutadana, en què participen els components del plenari municipal i les diverses associacions i entitats de la nostra ciutat. Ací s’analitzaria la situació, es realitzarien propostes i s’elaboraria un Pla de Vivenda per a la nostra ciutat.”

Per al regidor d’esquerres: “des de les administracions públiques cal posar tots els mitjans a l’abast i igualment l’Ajuntament hauria d’instar a la resta d’organismes públics a portar a terme unes polítiques de vivenda que, de veritat, compliren el dret constitucional a un habitatge digne”.

EU-Alzira

 
 
 
 
 
 
 

 

                          
.-000176                                                                                                                        .-000032 

                           
     .-000170                                                                                                      .-000135

 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal