El certamen literari té una dotació global de més de 80.000 euros

" />

Martes, 21 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.255 Año: 18 Noticias: 46.074 Fotografías: 109.078 Comentarios de usuarios: 125.661
EL SEIS DOBLE
domingo, 31 de mayo de 2009
Clic en la foto para ampliar

Guanyadors de l’edició de l’any passat. D’esquerra a dreta: Juli Capilla, Jordi Faura, Carmel Ferragud, Josep Ballester, Lourdes Boïgues i Francesc Gisbert
Ver imágenes de esta noticia
1

 Es posa en marxa la XXI edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

El certamen literari té una dotació global de més de 80.000 euros


La nova edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira ha començat ja amb l’obertura del termini de presentació d’originals. Aquest any se celebra la XXI edició dels guardons, una cita ineludible de la tardor literària en el nostre àmbit lingüístic.

La dotació global de la present edició arriba a 82.000 €. Les més de dues dècades de trajectòria d’aquests premis i la seua remarcable dotació econòmica tornen a confirmar el prestigi d’un certamen que es caracteritza per una tasca incentivadora de la producció literària en la nostra llengua. El XXI Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira està dotat amb 18.000 €, la mateixa quantitat que guanyarà el guardonat amb el XV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General i el del  XIV Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil. De la seua banda, l’XI Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta té una dotació de 10.000 €; el XIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, de 4.000 €; el IV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, 8.000 €; i el IV Premi de Poesia Ibn Jafadja, 6.000 €.

El termini de presentació d’originals estarà obert fins l’11 de setembre per a totes les categories, excepte per al Premi de Teatre Palanca i Roca, que es tancarà el 5 de juny. El guanyador d’aquest premi es farà públic durant els Encontres de Teatre a l’Estiu que organitza l’Ajuntament d’Alzira a principis de juliol. Els guanyadors del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre es coneixeran també abans que la resta, concretament el 6 de novembre. Amb tot, els set guardons es lliuraran oficialment la nit del 13 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, on els guanyadors rebran, a més de l’import en metàl·lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

La consolidació dels Premis Literaris fan palesa l’aposta de les sis entitats convocants l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED i Edicions Bromera per aquests guardons literaris que cada any reuneixen més participants i guanyen rellevància social i cultural. Així ho confirma també el fet que entre els jurats d’aquesta XXI edició hi ha autors com ara Màrius Serra, Adolf Beltran, Josep Palomero, Francesc Gisbert o Josep Lluís Doménech, entre molts altres.

Per a Carlos Correal, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, «apostar per la qualitat literària és un compromís ben consolidat de l’Ajuntament d’Alzira i de totes les entitats copatrocinadores del certamen. La XXI edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, així com l’alta participació any rere any, són una prova de la seua solvència i popularitat».

Si vols més informació, pots posar-te en contacte amb el Gabinet de Comunicació (a/ Marta Estrelles) a través dels telèfons 962 459 705 i 661 936 247 o a  [email protected], o amb el Serval de l'Ajuntament d'Alzira, telèfon 962 459 250 o de l'a/e [email protected]

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasConcursos, Premios y Becas
CulturaGeneralLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal