Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 2 de septiembre de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 CCOO la Ribera denuncia el tancament per les vesprades dels centres sanitaris de la comarca

Així com la disminució de substitucions per a cobrir les vacances del personal


 

.-000289

El sindicat CCOO continua denunciant el tancament per les vesprades dels Centres Sanitaris de la comarca des de l’1 de Juliol al 30 de Setembre de 2014, el tancament de serveis a l’Hospital de La Ribera al període estival i la disminució de substitucions per a cobrir les vacances del personal.

Tots els Centres de Salut i Consultoris de La Ribera han de permanèixer tancats de 15h a 8h i sols se presta atenció urgent a la població en els Punts d’Atenció Continuada. Tota l’atenció sanitària ordinària i programada se concentra de matí, en menys personal que la plantilla habitual i en més població per les persones que venen a passar les vacances en les nostres platges, que augmenta en més de 100.000 persones tots els estius.

A esta circumstància s’afegeix la disminució progressiva de substitució del personal, que ha passat del 61,37% en l’any 2010 al 37’80% en 2014. En Atenció Primària la substitució era en 2010 del 64% i en 2014 de 41,28% i en Atenció Especialitzada era en 2010 del 59,05% i en 2014 de 35,85%. Esta falta de personal en els Centres Sanitaris ocasiona un deterioro de l’atenció sanitària a la població, per la massificació de les consultes així com el servei d’urgències de l’hospital, al estar saturades les consultes ordinàries dels centres de salut i de les Consultes Externes de l’Hospital de La Ribera. Estes consultes als Especialistes en moltes ocasions estan bloquejades per falta de personal mèdic. Esta massificació de les consultes se podria solucionar potenciant l’Atenció Primària, dotant-la de més personal i més recursos materials, per a millorar la qualitat assistencial potenciant la promoció d’hàbits saludables o a prevenir malalties. En esta comarca hi ha un ràtio de llits per habitant molt inferior al de l’estat que és de 3,1 llits/1000 habitants, mentre que en La Ribera és de 1’2 llits/1000 habitants.

Per últim volem denunciar la falta de Pediatres al Departament, que està produint una disminució de la presencia de Pediatres als Consultoris de La Ribera, com en el cas de Riola on s’ha quedat en una sola consulta setmanal i en altres ocasions se cobreixen per Metges de Família .

Des de CCOO volem demanar-li a la Conselleria de Sanitat i a la Empresa que gestiona la Sanitat en el Departament de Salut de La Ribera que potencien un servei tan bàsic com la Sanitat pública i que incrementen els recursos humans i econòmics per donar una assistència sanitària de qualitat, perquè la Sanitat no pot ser un negoci, és un servei a la població i una inversió en qualitat de vida.

CCOO departament de Salut de la Ribera

 

 
 
 
 
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

  


                          
.-000260                                                                                                                    .-000168

                           
 .-000181                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000287


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Juan Vcte. - 02/09/2014
Que no de la casualidad que estos de conselleria y los de la empresa que gestiona la sanidad en la Ribera se pongan enfermos por la tarde!!
joan - 02/09/2014
Juan Vcte, no s´enten molt el teu comentari. Per les vesprades durant 9 mesos s´atenen malats en consulta ordinaria d´infermeria i metge, i es realitzen les cures i les visites als domicilis de manera programada per a les persones que no poden acudir al centre. A més esta el servei d´urgències des de les 15 hores en molts centres. Lo que CCOO continua denunciant es que en els 3 mesos d´estiu l´empresa sols deixa les urgències, per a evitar tenir que contractar i sense ningun criteri d´eficiència llevant el obtindre millor beneficis per als accionistes.
Juan Vcte. - 02/09/2014
Pero Joan, el articulo no pone durante 9 meses, pone de 15 a 8h, desde el 1 de Julio hasta el 30 de Septiembre. ¿Que en esos 3 meses la gente no se pone emferma? ¡¡no!!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal