Jueves, 16 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.250 Año: 18 Noticias: 46.044 Fotografías: 109.045 Comentarios de usuarios: 125.649
EL SEIS DOBLE
domingo, 7 de septiembre de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Cal millorar la gestió de les rutes turístiques d’Alzira
Article d’opinió d’Adelaida Pau

“Una cosa és anar a Fitur, i una altra fer realitat el que promocionen”


 

.-000289

Segons informació de l'Ajuntament, aquests dies Alzira dóna a conèixer els seus principals atractius turístics a l’Oficina de Promoció Provincial de la Diputació de València ubicada a l’edifici del Teatre Principal de València. Entre ells la Ruta dels Monestirs i la ruta de Sant Jaume (Santiago). Al 2007 es va procedir a la millora de la senyalització del Camí de Sant Jaume al seu pas per Alzira, i en les diferents edicions de FITUR es presenten aquestes rutes com un reclam turístic més. A finals del 2013 es va presentar la guia "Camí de Santiago de Llevant GR-239", ruta internacional que circula per la nostra ciutat i que cada any compta amb més pelegrins.

Quan una ciutat vol aspirar a ser un referent turístic ha de dotar-se de tots els serveis, i en el cas de formar part d'una ruta internacional turística o de peregrinació com és el cas d'Alzira es prioritari oferir un allotjament en condicions perquè les persones es decideixin a triar la nostra ciutat com a final d'etapa. L'ésser final d'etapa pot suposar una font d'ingressos per a l'hostaleria i comerços d'Alzira, ja que aquestos visitants, després d’allotjar-se, volen menjar i conèixer els llocs d'interès de les ciutats que visiten.

En la majoria dels llocs per on passa el camí, hi ha albergs municipals gratuïts o de pagament, albergs privats, pensions i hotels que ofereixen allotjament amb preu ajustat per a aquest tipus de turistes que cada dia va a més i dels quals molts són estrangers i jubilats que fan la ruta durant tot l'any.

Però l'Ajuntament d'Alzira ha demostrat un cop més desconèixer allò que promocionen i a la nostra ciutat l'oferta d'allotjament són 4 hotels que, encara que en algun ofereixen un descompte del 10%, els preus queden molt lluny del que s’està oferint en altres poblacions del Camí.

Però si l'Ajuntament no ha sabut donar una resposta, tampoc ho està fent l'Església, ja que en els pobles pels quals passa el Camí de Sant Jaume i on no hi ha alberg són els sacerdots i les confraries les que ofereixen alberg als pelegrins. He realitzat el camí de Sant Jaume, he dormit en albergs, pensions, monestirs i hotels. Però també en poliesportius que es van obrir quan tots els allotjaments estaven ocupats, eren llocs on la filosofia del camí està assumida tant pels ajuntaments com pel clergat.

Dijous, un pelegrí francès preguntava a l'Ajuntament per allotjament, li van dir que no hi havia albergs i el van enviar als hotels, va preguntar on estava l'Església i es va dirigir a Santa Caterina esperant trobar el que és habitual en altres llocs. Un company el va acompanyar i en eixir amb un no per resposta li va oferir la possibilitat de portar-lo a Algemesí que si que hi ha alberg, però li va dir que ja s'acostava a l'hotel. El company li preguntà pel fet de parar-se a Alzira i li va dir que anava a fer tot el camí fins a Santiago i que havia partit les etapes en uns 20 km, i que acabava la segona etapa a Alzira. Que havia realitzat fins i tot el camí per Polònia i que allí, a falta d'albergs, són les Esglésies les que busquen allotjament als pelegrins i que no entenia el que passava en el Camí de Llevant.

Senzillament passa que no s'ho creuen, que una cosa és anar a Fitur, i una altra fer realitat el que promocionen. Des de Compromís ja tenim estudiat les possibilitats que té Alzira d'oferir allotjament per a aquest tipus de turistes i per als visitants joves, i quan tinguem ocasió ho portarem a terme, ja que considerem que són creació de llocs de treball i ingressos per al comerç de la nostra ciutat. I mentre, esperem que l'Ajuntament i l'Església es posen d'acord i que els propers pelegrins que arriben a la nostra ciutat se'ls puga oferir el dormir en algun poliesportiu per part municipal, i per part de l'Església en algun local propietat seua o de la Universitat Catòlica.

Adelaida Pau

Compromís per Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 



                          
 .-000311                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000298                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000254                                                                                                                                  .-000188




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal