Lunes, 20 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.254 Año: 18 Noticias: 46.059 Fotografías: 109.062 Comentarios de usuarios: 125.658
EL SEIS DOBLE
martes, 13 de octubre de 2009
Clic en la foto para ampliar

Juli Peretó
Ver imágenes de esta noticia
1

 Esta vesprada, conferència a Alzira a càrrec de Juli Peretó: “En mans de Darwin, per què l’evolució és certa i per què ens ha d’importar”

XV Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira
“En clau d’evolució”. Llegir i escriure ciència, literatura i història
Dimarts 13 d’octubre a la Casa de la Cultura d’Alzira (19:00 hores)


A les 19 hores, Inauguració del Cicle

Inauguració del cicle de conferències amb la presència dels representants organitzadors.

 

En clau d’evolució

Quines han estat les claus de l ’evolució humana com a espècie? Es tracta d’una qüestió que ens ha interessat des que tenim consciència de ser éssers dotats d’intel·ligència. I, des de sempre, hem tractat de donar-hi una explicació: en un principi, mitològica o r eligiosa. Però, sobretot des de la publicació de L’origen de les espècies de Charles Darwin, ara fa 150 anys, ha anat assolint més pes l ’explicació científica

cada vegada més detallada i real.

Per això, partint de la commemoració de l ’any Darwin, hem volgut organitzar un cicle de conferències de carácter multidisciplinari per a parlar, «En clau d’evolució», d’alguns temes que han marcat la nostra manera de ser en l’actualitat. D’altra banda, estem en un any de grans efemèrides literàries –el 200 aniversari del naixement d’Edgar Allan Poe i el 150 d’Arthur Conan Doyle, o la celebració de l ’any Eiximenis per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua– i d ’una efemèride històrica que ha mar cat el nostre present com a poble: el 400 aniv ersari de l ’expulsió dels moriscos.

Aquest cicle de conferències és gratuït i està obert a qualsevol persona interessada. Està homologat pel CEFIRE, que expedirà certificats d’assistència als docents en actiu, i pel Servei de Formació Permanent de la Universitat de València, que expedirà certificats d’assistència als docents, llicenciats i diplomats que prèviament s ’hi inscriguen. A més, la Universitat de València, per mitjà del Servei d’Extensió Universitària, acreditarà l’obtenció de dos crèdits de lliure elecció a tots aquells alumnes de la Universitat que s’hi inscriguen. La inscripció es farà mitjançant la Fundació Bromera, a través del telèfon 962 45 97 04,

per a obtenir els certificats de qualsevol de les dues modalitats que expedeix la Universitat.

El programa d’actes entorn dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira també inclou altres activitats complementàries, com ara cursos, teatre, contacontes, concerts, etc.

 

A les 19:30 hores, Conferència

“En mans de Darwin: per què l’evolució és certa i per què ens ha d’importar”, a càrrec de Juli Peretó.

Presenta: Esteban J. Morcillo, vicerector d’Investigació i Política Científica de la UV.

L’evolució biològica és un fet tan real com que la Terra gira al voltant del Sol, encara que alguns s’entesten a negar-ho. La teoria evolutiva, hereva dels tr eballs de Darwin, és la nostra millor explicació d’aquest fet fonamental. A banda de constituir un dels edificis intel·lectuals més bells, la teoría evolutiva és útil: amb aquesta, a més de poder comprendre la natura i descobrir qui som, es poden salvar vides.

 

Juli Peretó (Alzira, 1958)

És professor de bioquímica i biología molecular a la Universitat de València, investigador a l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva i membre de l’IEC. La seua investigación inclou l’evolució del metabolisme i la història de les idees sobr e l’origen natural i la síntesi artificial de vida. El seu llibre més r ecent és una edició il·lustrada de L’origen de les espècies .

 999999

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal