Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.588
EL SEIS DOBLE
domingo, 29 de marzo de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira desenvoluparà accions concretes per la normalització del valencià

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira



En primer lloc, si EU-Alzira participa del govern de la ciutat serà un dels municipis que primer exigirà la reobertura d’una Ràdio i Televisió Públiques Valencianes: plurals, de qualitat i en valencià.

Pel que fa a la normalització de l’ús del valencià en els diferents departaments de l’Administració local, cal un compromís per part de tots els agents implicats i una vertadera aplicació dels acords del document Accions 30x30. Per a seguir avançant amb la normalització del valencià. 30 propostes per commemorar 30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, signats per tots els grups de la Corporació Municipal. Des d’Esquerra Unida defensem aquests acords i no volem que els dits enunciats siguen una mera declaració de bona voluntat, sense una aplicació real en la pràctica:

 
a)    Aplicació efectiva del Reglament municipal de normalització lingüística.

b)  Realització en valencià de la documentació administrativa de l’ajuntament a la fi de garantir una relació normal en valencià entre el conjunt dels ciutadans i ciutadanes i la resta d’institucions.

c)   Valencianització de tots els rètols, cartells i indicacions de les dependències, vehicles, senyalitzacions i serveis municipals, tant els gestionats directament com aquells que ho siguen en concessió.

d)   Utilització obligatòria del valencià en la publicitat d’activitats on l’ajuntament hi participe com organitzador, patrocinador o col·laborador.

e)    Determinació del perfil lingüístic de cada lloc de treball municipal, és a dir, el nivell de competència lingüística necessària i obligació de l’acreditació aquest nivell.

 

Al mateix temps, oferim unes propostes concretes, en primer lloc, per al dia a dia de la nostra ciutat:

 

1.    Elaboració d’una programació anual d’àmbit sociocultural per al foment de l’ús del valencià i la promoció lingüística.

2.   Promoció des de l’Ajuntament de publicacions en valencià amb referència a la nostra realitat actual, història, festes, cultura i entorn natural d’Alzira.

3.    Foment i promoció dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que ja compten amb un reconegut prestigi en l’entorn de les lletres valencianes i que es podrien enriquir per mitjà de la incorporació d’una categoria de literatura popular, que acoste la literatura i la llengua valenciana al conjunt dels ciutadans i ciutadanes. Dins de les jornades dels premis literaris, creació d’una Mostra de Cinema en Valencià, amb la col·laboració de l’audiovisual.

4.    Recuperació de les subvencions i bonificacions i creació d’acords de col·laboració amb empreses, establiments i associacions professionals, culturals, festives, esportives o cíviques que fomenten el valencià en les seues activitats, com ja es feia fa uns anys, abans de l’aplicació de les retallades.

5.    Priorització de les ofertes d’aprenentatge per als nouvinguts. Ajuts i potenciació en els IES i en els centres de Primària, i convenis de col·laboració amb l’Escola Oficial d’Idiomes.

6.     Foment de l’ús del valencià en els mitjans de comunicació locals i comarcals, per mitjà d’ajudes econòmiques i programes de suport. Priorització també de les ajudes per a la creació i difusió dels productes culturals en valencià (música, cinema, literatura, teatre, materials didàctics, etc.).

EU-Alzira

 

 

 

 

 

.-000357

 

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira

Programa de EU-Alzira

Pàgina Web EU-Alzira  

EU-Alzira en Facebook 

EU-Alzira en Twitter 

 

 

 

  Información pactada de partidos políticos

.-000358

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Ciudadano - 29/03/2015
Me parece bien esta propuesta, pero que tambien se haga en Castellano. Lengua usada por la mayoría de la los ciudadanos de Alcira y que es oficial en Valencia.

Le parece bien a EU?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal