Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 26 de julio de 2015
Clic en la foto para ampliar

Patricia Martínez - Foto: Hayack (El Seis Doble)
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira planteja modificacions a la Carta de Participació Ciutadana

“La participació ha d’entendre’s com un camí de dos direccions, d’anada i tornada, entre administració i veïns”


 


.-000374

EU-Alzira ha traslladat a l’equip de govern una sèrie de modificacions i esmenes a la Carta de Participació Ciutadana de l’Ajuntament per a què es posen en marxa uns pressupostos participatius. Així també hem proposat la creació de la figura del Defensor o Defensora dels Veïns, per a arreplegar les queixes i millores de l’administració local. De la mateixa manera, pretenem que es cree un Observatori de la Ciutat posant a l’abast de tota la ciutadania dades socioeconòmiques i estadístiques o d’interès sobre el municipi. A més a més, volem impulsar mecanismes de participació directa. Aquestes modificacions seran discutides en el Consell de Participació Ciutadana.

Des d’EUPV d’Alzira pensem que s’han de generar fórmules de participació que permeten una implicació activa de la ciutadania en els afers públics, més enllà de l’elecció dels representants polítics cada quatre anys, i al costat de la necessària acció reivindicativa i autònoma dels moviments socials. La crisi política i institucional que estem patint ha de portar a una profunda reflexió sobre les grans mancances del nostre sistema polític, i és necessari impulsar noves fórmules de democràcia participativa.

Per tots aquests motius, des d’EUPV d’Alzira hem proposat a l’Ajuntament començar a posar en marxa uns pressupostos participatius, la figura del Defensor o Defensora dels Veïns per a la defensa dels drets dels ciutadans en l’administració municipal, que es done compte al ple dels indicadors socials i la Creació d’un Observatori de la Ciutat. Aquestes aportacions seran discutides en la nova Carta de Participació Ciutadana que es pretén impulsar des de l’Ajuntament.

Per a Patrícia Martínez, coordinadora d’EUPV d’Alzira: “La Carta de Participació Ciutadana ha de convertir-se en els pròxims exercicis en un mecanisme de democràcia directa. La participació és un element clau en la transformació de la societat, un dret que tenim les ciutadanes i els ciutadans. Per això, és l’administració la que té el repte, i l’obligació, de trobar els canals necessaris per a motivar i fer atractiva la participació dels ciutadans/es en els assumptes públics”

Segons P. Martínez: “La participació ha d’entendre’s com un camí de dos direccions, d’anada i tornada, entre administració i veïns, i és imprescindible el diàleg, la negociació i el treball en comú. En definitiva, des d’EU es proposa que La Carta de Participació Ciutadana siga un mecanisme per acostar l’administració municipal a la ciutadania.

EU-Alzira
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 



.-000381




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal