Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.901 Fotografías: 108.887 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 10 de diciembre de 2009
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 De Copenhague a la Ribera
Article d’opinió de Pedro Domínguez

A la Ribera, ajuntaments, conselleries i ministeri continuen planificant per augmentar les emissions de CO2, destruir el territori i reduir la vegetació, amb els seus projectes de noves autovies


Pedro Domínguez Gento (red)Natura


Pedro Domínguez Gento

 

Estos dies es reunixen a Copenhague els representants dels governs per  intentar arribar a un acord internacional que vaja més enllà del signat a Kioto, que fou un tímid primer pas per frenar el canvi climàtic. Ho fan perquè l'escalfament global és ja un problema molt greu, que sembla anar més ràpid inclús del que pensaven els científics, i urgix arribar a acords assumits per tots que reduïsquen les emissions de CO2 i d'altres gasos hivernacle a nivells acceptables, amb mesures com estalviar energia, promoure les renovables, protegir els boscos, etc.

Ja han perdut dècades en discussions inútils i es de suposar que ara van de veres... Encara que la cosa està difícil perquè, bàsicament, els canvis implicaran que els rics ajuden els pobres a desenvolupar-se de forma sostenible, no com ho hem fet als països rics, i això de que els rics ajuden els pobres sempre ha estat difícil. Mireu si està difícil que fins i tot en la rica i vella Europa, amb les màquines produint cada volta més i  més automatitzadament, els que manen volen allargar l'edat de jubilació i la setmana laboral. I per tot el món amb els diners públics, recaptats sobretot dels treballadors, s'està ajudant a banquers i grans empresaris a eixir de la crisi que ells mateixos, amb la seua immensa avarícia i egoïsme, han provocat!

En fi, la conjuntura està difícil però no tenen més remei que arribar a acords, i prompte, encara que sols siga perquè els qui més perdran si l'escalfament continua agreujant-se seran precisament els més rics...

Mentrestant, a  la Ribera, ajuntaments, conselleries i ministeri continuen planificant per  augmentar les emissions de CO2, destruir el territori i reduir la vegetació, amb els seus projectes de noves autovies: la de Benifaió, la de l'Alcúdia-Algemesí-Sueca, la de Vilella cap a la Barraca i el desdoblament de l'Avinguda de la Ribera; amb els tres nous ponts previstos a Alzira; amb l'aeroport  proposat entre Alzira i Massalavés; amb els PAIs i polígons començats i ara paralitzats... Una planificació insostenible, fins i tot irracional, que cal denunciar i oposar-se'n pacíficament amb totes les forces posibles; perquè la destrucció del territori no és progrés, perquè el que cal és millorar les condicions de vida de tots amb l'agricultura ecològica, més zones verdes, una xarxa de carrers/camins/carrils per a bicis i vianants, aigua sense nitrats, etc. etc. etc.

Per cert, se'n recordeu de l'Oficina Valenciana contra el Canvi Climàtic que va dir Camps que anava a crear quan es reuniren a València els experts de l'IPCC fa ja dos anys? Què ha sigut d'aquesta promesa? Quin tall d'impresentables tenim a la Generalitat!

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Juan G - 10/12/2009
Creo que esto del calentamiento global y el que tratemos a patadas al planeta no nos preocupa mucho porque pensamos que no viviremos tanto tiempo como para sufrirlo, pero yo pensaría que cuando nos vamos déjamos aquí hijos y nietos y estos, a su vez, dejarán hijos y nietos. ¿Quién no quiere lo mejor para sus hijos? ¿Entendido? ¡Colaboremos ya!
tarongeta - 10/12/2009
Juan G , muy buen comentario no se puede expresar mejor. ¡ Colaboremos ya !
Pedro Domínguez - 10/12/2009
El problema és tan seriós que ja estem patint-lo les actuals generacions, sobretot al tercer món on s'acumulen els desastres, i en els propers anys, que encara viurem la majoria de nosaltres, els efectes de l'escalfament global s'agreujaran notablement. D'estúpids és no ficar remei ara que encara estem a temps, i més quan les mesures adequades beneficiaran la qualitat de vida de tots.
La principal dificultat és la inèrcia de l'actual estat de coses, amb els que tenen el poder econòmic i polític que no volen o no saben canviar...
Per això els ciutadans conscients hem de pressionar als responsables polítics i recolzar els grups ecologistes, a més d'ajudar amb actes quotidians com utilitzar el peu, la bici, el transport públic, el paper reciclat, els aliments ecològics, etc.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal