Miércoles, 8 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.242 Año: 18 Noticias: 45.986 Fotografías: 108.978 Comentarios de usuarios: 125.631
EL SEIS DOBLE
lunes, 21 de septiembre de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Jornades per la sostenibilitat a La Ribera

Aprofitant que el dimarts 22 de setembre es celebra el Dia Mundial Sense Cotxe


Cada volta fa més calor i hi ha més plagues, els rius i les zones humides estan més secs, les aigües subterrànies ja no són potables, les muntanyes estan menys vegetades i més erosionades, convertint-se en deserts de pedra, els abocadors vessen de residus, oceans i mars estan esguitats de plàstics que formen illes en alguns llocs, les selves minven continuament, milers d'espècies s'extingixen cada any...

Són els principals símptomes de l'accelerada crisi ambiental que patim. Per això es parla tant de sostenibilitat, perquè la situació actual resulta insostenible i va degradant-se a ulls vista. Probablement el paràmetre que millor ho aclarix és la petjada ecològica, és a dir, la superfície del planeta necessària per a mantenir el consum actual i neutralitzar els residus que generem: segons l'informe Planeta Viu que publica el Fons Mundial per a la Natura (WWF), als països desenvolupats els éssers humans necessitem ja 3'5 Terres perquè excedim en un 250% la capacitat sustentadora del nostre territori, ens hem passat dues voltes i mitja. Una situació aberrant, impossible de mantenir a llarg termini.

La gran paradoxa és que hi ha solucions per a tots els problemes ambientals, fins i tot aquestes solucions ajudarien a resoldre també d'altres problemes molt greus com són el gran nivell d'atur, les malalties de la civilització i les creixents migracions de persones que fugen de països assolats per guerres, sequeres, superpoblació i pobresa. Però no s'apliquen, per la tremenda inèrcia d'aquest sistema socioeconòmic i pel desconeixement de la major part de la població.

Per això La Ribera en Bici i l'Associació Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró hem organitzat aquestes Jornades per la Sostenibilitat, contra el Calfament i la Desertificació a La Ribera, aprofitant que el dimarts 22 de setembre es celebra el Dia Mundial Sense Cotxe. Des d'ací invitem a tots/es els/les riberencs/ques a deixar el cotxe almenys eixe dia i participar en aquestes activitats, per a reivindicar una xarxa comarcal de vies per a ciclistes i vianants i que s'apliquen ja les solucions ecològiques per a resoldre els problemes que patim.

Col·laboren en les activitats l'Agència Energètica de la Ribera, Som Energia, L'Ullal de la Vila, Paleta d'Ocres, Amics de la Vieta de Carcaixent, la Plataforma per un Nou Model Energètic, Xúquer Viu i la Plataforma Pont Ferro de Fortaleny. A tots ells/es, moltes gràcies.

El Programa de les Jornades és el següent:

Dimarts 22, DIA MUNDIAL SENSE COTXES, prova aquest dia a moure't sense cotxe!

19:00 h, PASSEIG EN BICI ALZIRA-CARCAIXENT, eixida de la Plaça Major    d'Alzira. Entrada a Carcaixent pel centre comercial cap a les 19:20.

19:00 h, MASSA CRÍTICA a SUECA, concentració mitja hora abans i eixida de                la Plaça de l'Ajuntament.

Dijous 24, 19:00 h, ALZIRA, Casa de Cultura:

Projecció de “COM VA ACONSEGUIR HOLANDA ELS SEUS CARRILS BICI (7 minuts) i Taula Rodona sobre EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE LA RIBERA (I), amb:

Carmen Castells (AER): Com podem estalviar energia i ser més sostenibles?

Andrés Montesinos (Som Energia): Per què i com podem connectar-nos a les renovables? L'Autoconsum elèctric.

Alfons Domínguez (L'Ullal): Cal consumir productes ecològics. On trobar-los?

Paco Tortosa (Paleta d'Ocres): Per què i com promoure l'us de la bicicleta?

Fina Oliver (Amics de la Vieta de Carcaixent): La Via Verda Ribera-Safor.

Pedro Domínguez (La Ribera en Bici): Necessitem una xarxa comarcal per a bicis i vianants.

Divendres 25, 19:00 h, SUECA, Casa de Cultura:

Projecció de HOME DOCUMENTAL (10 minuts últims) i Taula Rodona sobre EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE LA RIBERA (II), amb:

Carmen Castells (As. Muntanyeta dels Sants- Acció Ecologista Agró).

 Salvador Moncayo (Px1NME): Per què i com podem connectar-nos a les renovables? L'Autoconsum elèctric.

 Roger Pons (Xúquer Viu): Cal recuperar i protegir el Xúquer i l'Albufera.

Josep Blay (Plat. Pont Ferro de Fortaleny): Restauració d'aquest pont per a bicis i vianants.

Pedro Domínguez (La Ribera en Bici): La necessitat de recuperar els nostres boscos. Xarxa comarcal per a bicis i vianants.

La Ribera en Bici

 

 


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasCursos, Jornadas y Talleres
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pedro Domínguez - 21/09/2015
¿Cómo consiguieron los holandeses sus ciclovías?
(molt interessant i dura solament uns 7 minuts):
https://www.youtube.com/watch?v=FXBn68ALjcE

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal