Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
domingo, 8 de noviembre de 2015
Clic en la foto para ampliar

Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira realitzarà obres per valor de 1’5 milions d’euros gràcies a l’ajuda de la Diputació

Tenen com a finalitat mantindre el patrimoni municipal, així com millorar l’entorn dels parcs Pere Crespí i l’Alquenència




 .-000372

La Diputació de València ha donat per bons els 27 projectes presentats per l’Ajuntament d’Alzira per als quals s’assigna 1’5 milions d’euros.

La transparència és essencial per a l’equip de govern, i és per això que s’ha mantingut una reunió amb l'Asociación Comarcal de Edificación, Albañileria y Acitividades Conexas de Alzira, per tal de transmetre'ls la intenció d'adjudicar les obres entre totes les empreses locals que vullguen optar a la seua execució.

“Ara s’obrirà un termini perquè totes les empreses interessades puguen aportar les seues propostes i així poder anar licitant les obres”, ha manifestat Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística. Les obres tenen com a finalitat mantindre el patrimoni municipal, així com millorar l'entorn dels parcs Pere Crespí i l'Alquenència; continuar efectuant rebaixos a les voreres per a facilitat l'accessibilitat i adequar el recinte firal.  

Esta injecció econòmica de la Diputació possibilita fer actuacions que no serien possible únicament amb recursos municipals.

  

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 



               

 .-000210                                                              .-000132

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanpe - 08/11/2015
y los demás parques no tienen presupuesto, señor regidor de gestio urbanística pase por el parque que esta enfrente del colegio del torrecho (pintor Teodoro Andreu) y piense si necesita alguna mejora, cuando llueve la tierra se desplaza hacia la calle, las rejillas del alcantarillado interno del parque están embozadas, falta desde hace años una farola, el suelo de los juegos infantiles esta deteriorado, los arboles y las plantas necesitan cuidados
En definitiva piensen en los que pagan mas que la Avenida de los Santos Patronos en impuestos

Gracias por su atencion
ciudadana - 08/11/2015
Juanpe no te olvides que este concejal las mentiras le abanderan.......
lola - 08/11/2015
Otra vez estáis dando protagonismo a Pascual. No os dais cuenta que lo único que hace es provocaros. A él le gusta este juego y vosotros los del PP, junto con Chelo Martínez y Enrique Montalva entrais a su juego.
fosforo - 09/11/2015
Sr. Pacual, Repita conmigo: " Soy un mentiroso"
pere - 09/11/2015
És una bona notícia que vagin a realitzar aquestes inversions per així poder contribuir a la millora de l'entorn i a fomentar l'ocupació. En la meua opinio des de l'Ajuntament i sempre complint amb la legalitat vigent . S'hauria d'apostar per les empreses de l'associació de constructors d'Alzira ja que al final l'objectiu d'aquestes obres és el de fomentar o mantenir llocs de treball i que millor que siguin les empreses de la zona les que realitzin els treballs. Fomentant així ocupació local de forma directa e indirecta . Ja que normalment les empreses locals solen contractar altres de la mateixa localitat tots els serveis necessaris per a realitzar-les. Així es veuen beneficiades no només les empreses constructores que s'adjudiquen els treballs si no que també totes les empreses subcontractades com electricistes, lampistes , pintors , lluidors , cases de materials ... Cosa que no passa quan és una empresa per exemple de fora de la ribera. Aquesta s'adjudicaria l'obra i al final tota la inversió aniria fora no generant així ni ocupació ni riquesa a la nostra localitat.
viejo - 09/11/2015
Creo que estás equivocado Pere, y te expongo mis razones:
Desde hace 40 años no es obligatorio estar afiliado a ningún sindicato ni asociación empresarial.
Mas del 80% de las pequeñas empresas constructoras de Alzira no están en la Asociación de Constructores.
Se puede obligar a las empresas adjudicatarias a contratar profesionales de Alzira.
Aquí en Alzira siempre se "invita" a los mismos constructores y siempre se quedan las obras los mismos.
En el Plan E y el Plan Confianza, se llegó a domiciliar a constructores de fuera de Alzira en casa de técnicos del Ayuntamiento.
En el Plan E y el Plan Confianza, se llegó a contratar a familiares directos de técnicos municipales.
Todo ello podía ser legal, pero a todas luces era INMORAL, si vamos a tener más de lo mismo, debemos de estar preparados.
Agustín Pérez - 09/11/2015
Las obras de urbanización del Respirall están sin acabar desde hace mas de DIECIOCHO AÑOS y el mantenimiento de las obras acabadas en su día no ha merecido durante todo ese tiempo la atención de los equipos de gobierno de la Ciudad. Es evidente a este equipo de gobierno tampoco le importan los vecinos de esa zona de Alzira.
Eso sí, allí no hay que eliminar barreras urbanísticas a la movilidad de las personas. En el Respirall NO HAY ACERAS. A los vecinos les tocó pagar cientos de millones de pesetas por unas obras de urbanización que, aparte de estar inacabadas y con un mantenimiento nulo, no contemplaban la construcción de aceras.
pere - 10/11/2015
Volgut "viejo", agraeixo el teu raonament però considere que pel fet que l'anterior corporació hagi realitzat suposadament irregularitats no vol dir que calgui castigar les empreses locals. Hi hauria que haver demanat explicacions a l'antic equip de govern. Quan em refereixo a empreses de l'Associació d'Alzira, em refereixo a aquestes i per descomptat a totes les que tingui constància l'Ajuntament de la localitat. Independentment que estiguin a l'associació o no. El fet de referir-me a l'Associació és perquè calculo que seran les empreses que en tenir una mica mes de volum estaran més capacitades per executar les obres amb garantia. A més de que empreses mes petites potser no tenen tanta experiència o capacitat econòmica i tecnica per executar certs treballs. No estara igual de capacidada una empresa amb un treballador que esta acostumada a rehabilitar cuines i banys que una altra amb més treballadors i tècnics acostumada a realitzar obres de gran envergadura . Sense menysprear el treball d'una ni l'altra. Però al final cal ser sensats i saber fins on una empresa està capacitada . Però bé per això estaran els plecs que cribaran quines es podran presentar i quines no.En el meu raonament només exposo que al meu entendre és molt mes avantatjós per a la localitat que sigui una empresa local o de la zona la que executi els treballs. Aquesta inversió que realitza l'Ajuntament, si és realitzada per una empresa de la zona, els treballadors d'aquesta empresa són de la zona, els subcontractistes d'aquesta empresa són de la zona, a més que les possibles inversions o compres que realitza aquesta empresa es fan a la zona. Sense esmentar que aquestes empreses locals paguin els seus impostos a la nostra localitat. A tot això i amb la major transparència i sempre a l'oferta més avantatjosa per a la corporació. Penso i calculo que molta gent pensaria que no seria normal que un pla d'inversió que se realitza per fomentar i mantenir llocs de treball a la localitat d'Alzira sigui realitzat per una empresa de València o de Múrcia , portant aquestes els seus trevalladors i tècnics, anantsen per tant tot els diners invertits fora de la nostra localitat. I perjudicant a les empreses locals.
viejo - 10/11/2015
Pere.
Intentaré explicarlo de otro modo. Empresas de construcción alzireñas de más de 10 trabajadores fijos se pueden contar con los dedos de una sola mano, y de ellas, más de la mitad hacen la mayor parte de sus trabajos fuera de la comarca, es decir, si otras localidades hicieran lo mismo que tú demandas para Alzira, se quedarían sin trabajo.
El que existan empresas de construcción de uno o dos empleados fijos, no implica que no hayan desarrollado trabajos de cientos de miles de euros, desde hace años la flexibilidad en el mundo de la construcción es una de sus características, basta con una pequeña infraestructura y la probada profesionalidad de quién dirige los trabajos. Hoy día la herramienta se alquila y muchos buenos profesionales están en paro, el resto solo es "sumar y restar".
Los profesionales que son necesarios para hacer una cocina (albañil, fontanero, electricista, carpintero, tallista, pintor, decorador, etc) son los mismos que son necesarios para trabajos de cientos de miles de euros.
La sospecha que me invade, se deriva de las actuaciones que se han llevado a cabo hasta ahora y las contrataciones por invitación que se han llevado a cabo.
saludos..
pere - 10/11/2015
"Viejo"
No em queda clar si estas en contra de que les obres les realitzen empreses d'Alzira?? que realitzin les obres les empreses més grans d'Alzira?? o que realitzin les obres les mateixes empreses que segons el que comentes fan sempre els mateixos?? ? En tot moment , les contractacions han de ser amb total transparència i al millor postor i si com comentes una empresa més petita acredita que pot realitzar l'obra millor que millor. Sempre estaré a favor que es donin oportunitats als petits . Si no mai podran créixer . Això si , sempre que la normativa ho permeti i acreditin una solvència econòmica i tècnica per no causar un problema al municipi . Respecte totes les opinions, però la meva , des del meu humil punt de vista és que és millor que les facin empreses locals o de la zona mes propera . Que són les que elles i els seus treballadors gasten i inverteixen els seus sous aqui. Van als bars , compren en els nostres comerços , paguen els seus impostos .. Si tu opines que és millor que les facin empreses de fora és molt respectable la teva opinió. Els teus motius tindràs. Però si les nostres empreses no tenen feina i recordem que estem parlant d'un pla d'inversió de la Diputació per fomentar i mantenir llocs de treball . El qual es realitza en totes les localitats. Com anem a ajudar a que les nostres empreses mantinguin o contractin treballadors ?? Si no els mantenen i no contracten treballadors d'aqui que sentit té aquest pla d'inversió ???
viejo - 10/11/2015
Pere.
Sé que no es fácil explicarlo y menos entenderlo, pero vamos allá:
Egoistamente quisiera que todas las obras del Plan de la Diputación las realizaran empresas de Alzira, pero existen unos límites de fácil comprensión, si todos los Ayuntamientos hicieran lo mismo, las empresas de mayor tamaño de Alzira tendrían que cerrar al no poder acceder a obras en otras localidades. No se pueden poner puertas al campo, aunque si complicar su acceso.Se podrían poner clausulas que obligasen a las empresas adjudicatarias a contratar el 50% o más de los operarios entre alzireños inscritos en el paro. Se podrían poner clausulas que contemplasen la experiencia en otras obras similares en Alzira.
Mi falta de confianza en "contratar por invitación" estriba en que se deja en manos de personas con intereses en empresas de construcción o auxiliares, la elección del invitado y la posterior fiscalización de las obras.
Creo que lo mejor sería hacer un listado con las empresas alzireñas que quieran hacer alguna de estas obras, que acreditasen que sus técnicos han realizado o dirigido obras de similares características en Alzira y que se comprometieran a contratar a alzireños que se encuentren inscritos en el paro.
saludos
pere - 11/11/2015
"Viejo"
Tens raó en el que dius i em sembla molt bé el que comentes . L'Ajuntament hauria de recopilar un llistat d'empreses que acreditin que puguin realitzar els treballs i d'alguna manera que s'obligui a contractar i subcontractar amb empreses d'Alzira i gent de l'atur.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal