Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.588
EL SEIS DOBLE
martes, 8 de noviembre de 2016
Clic en la foto para ampliar

I el Gran Teatre ple...
Ver imágenes de esta noticia
1

 Cartes al director
La Junta Local Fallera d'Alzira perd oli ortogràfic

"Sort que la gent de la UNESCO no sap valencià"




De tots és sabut dins del món faller que la Junta Local Fallera d'Alzira no brilla en massa en el desenvolupament i organització dels seus actes. És un tema molt repetitiu dins del nostre col·lectiu; al final, a pesar del treball i hores que li dediquen les coses no els ixen com ells volgueren.

No vull remuntar-me a anys anteriors, actes com de la desfilada del dia de la Crida, Cavalcada Multicolor, etc.; vaig tan sols a remetre'm a l'acte d'exaltació de la Fallera Major d'Alzira al que, com a faller vaig poder assistir aquest dissabte. No entre ja a valorar els 45 minuts d'espera del públic assistent per problemes tècnics que ja, a hores d'ara, tots sabem quins van ser; ni al suposat tracte de favor que van tenir algunes falles en el repartiment de les entrades; la meua queixa ve pel vídeo que es va projectar a l'inici de l'acte que venia a ser com una carta de presentació i suport de les Falles d'Alzira a la candidatura que el nostre col·lectiu ha presentat per a què la nostra festa siga declarada Patrimoni Cultural IMMaterial de la Humanitat per la UNESCO. La Junta Local Fallera d'Alzira perd oli ortogràfic.

Com pot ser que a hores d'ara i en plena pantalla s'exhibisca el logotip de la candidatura amb una falta d'ortografia enorme?, i ho dic per la grandària. Vaig sentir vergonya esperant que les persones de Castelló o de les Juntes Locals Falleres assistents no estigueren en eixe moment molt atentes, perquè els d’ací ja estem acostumats. I és tracta de la següent falta d’ortografia: “INMATERIAL”, quan el correcte és IMMATERIAL. No passa res... no és la primera vegada i en l’Ajuntament tenen bons mestres en matèria ortogràfica.

A més, caldria afegir que en el logotip faria falta l'article “la” davant de UNESCO, encara que algú pot pensar que açò és filar massa prim. Sort que la gent de la UNESCO no sap valencià.

Senyores i senyors de la Junta Local Fallera, ja està bé de que en el seu Facebook estiga ple de faltes d'ortografia, igual que en la seua web.

Cal posar-se a treballar, llavar la imatge de les Falles d’Alzira i dels fallers, perquè tots no som iguals. Si volem que se'ns prenga de debò caldrà ser seriosos en tot. Respectar a la nostra llengua significa cuidar-la i vostès no ho fan. Si no saben escriure-la demanen ajuda, en l'Ajuntament hi ha un Servei de Promoció Lingüística gratuït que els atendran en tot allò que necessiten.

Un escó

 

Nota: l’autor d’este correu ha preferit ocultar públicament la seua identitat. Com sí s’ha identificat davant de la nostra redacció i el text guarda les formes i correcció requerides, ho publiquem i respectem la seua llibertat d’expressió.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Cartas al director
FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pa cagarse - 08/11/2016
Estes són les Falles dels Pirineus?
Un consell - 08/11/2016
"Cal posar-se a treballar". La persona que ha escrit esta carta i que vol ficar als faller a treballar deuria passar per l'hospital a que li peguen una miradeta
Anita - 08/11/2016
Yo soc fallera i tame vaig ser machor quan era de la infantil en la meua falla i pense que es una tonteria la noticia , si santen igual i tots lantenen be ¿que mes li donara una m que una n? ¿te que ser una m perque uno o unos vullguen? ¡Per una m no cal fer una noticia!
La machoria de gent de Alzira escriu el valencia de poble i lantenen be i punt que es lo que importa
ALZIREÑA - 08/11/2016
A la persona que ha escrito esta carta al director...., yo soy alzireña por lo tanto valenciana , pero no tengo la suerte que usted tiene de saber hablar y escribir bien el valençia, o es catalan?....( tampoco hablo ingles ni frances, )...no lo se, yo le voy a escribir en la lengua de Cervantes, o sea en castellano, la lengua patria , ya que mi valenciano es de ir por casa, es decir hablo el valenciano como me enseñaron mis padres y abuelos, .
Por otra parte las criticas son siempre constructivas cuando se aporta algo bueno, algo para mejorar, no es su caso, si así fuera, le invito a que pase a formar parte de esa JLF que tanto critica, estoy segura que esa entidad estaria encantada de tenerle como miembro dado sus conocimientos del valenciano, tanto escrito como hablado, seria de gran ayuda para ellos, y es más, conoceria desde dentro el trabajo que se realiza por amor al arte (nunca mejor dicho) porque eso son las fallas,... arte !! estoy segura que usted lo haria muchisimo mejor, es más le invito a que se presente para las proximas elecciones a presidente de JLF seguro que saldria elegido sin problemas, y lo haria fantasticamente,....por que no lo hace? ....por cierto que es un ESCÓ ? no tengo ni idea ....lo podria traducir ? como podra comprobar mi castellaño escrito se puede leer, faltas de ortografia creo que tengo pocas, a si....faltan algunos tildes pero no le doy importancia, teniendo en cuenta que no tengo la suerte de tener ningun tipo de estudios, se donde van los tildes, en rojo sale que no esta bien escrito, esto esta escrito de mi puño y letra sin traductor, lo podria haber traducido pero no lo voy hacer......reciba un cordial saludo .
odando - 08/11/2016
Anita ¿no sería mejor que en el solar de la gasolinera de la Avda Luis Súñer pusieran una academia de ortografía?
Anita - 08/11/2016
¿una ortografia ahi? ¡si ya nian 2 al final de la avenida! ¡lo que fa falta es que la seguridad social mos pague tot lo que tinguem que pagar en la ortografia! no nia dret a que unes muletes o que uns collarins pa el coll els tingam que pagar de la buchaca mosatros o tingam que demanarlos anprats al vei
Marta - 09/11/2016
Per a saber escriure no cal estudiar massa, en llegir molt està solucionat. Qui no sap escriure és perquè no vol, que entrar al facebook sabeu tots i totes... A mi em sembla genial la notícia, es una organització pública, i ha de cuidar tots els detalls, incluint l'ortografia.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal