Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.908 Fotografías: 108.895 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
lunes, 27 de febrero de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís de la Ribera Alta i Baixa mostra el seu suport a la gestió directa de la sanitat a les nostres comarques

"El PP mai no es va pronunciar en contra de les retallades que l'empresa Ribera Salut realitzava a l'hospital o als consultoris i centres de salut dels seus municipis"


 

 

.-000452
 

Des de Compromís de la Ribera Alta i Baixa, i amb motiu de la campanya orquestrada pel Partit Popular per intentar desacreditar la gestió pública sanitària, volem mostrar el nostre suport a la decisió del Consell de la Generalitat Valenciana de no prorrogar el contracte de la gestió per concessió administrativa del departament de salut de la nostra comarca a l'empresa Ribera-Salut, i que a partir del dia 1 d'abril del 2018 la Conselleria de Sanitat assumisca la gestió directa.

Compromís, com a organització política, sempre ha defensat uns serveis públics de qualitat, i per aquest motiu aposta per la participació activa en iniciatives com la Plataforma per la Sanitat Pública junt amb altres organitzacions, perquè creiem que una gestió pública d’aquests serveis són l’única garantia per mantenir la seua qualitat indispensable.

A més, com a membre de l’actual govern de la Generalitat Valenciana, Compromís serà garant de la continuïtat dels serveis sanitaris que estan prestant-se actualment a la nostra comarca, que són finançats per la Conselleria de Sanitat mitjançant concessió administrativa a l'empresa Ribera Salut.

Respecte de la campanya orquestrada per l'empresa Ribera Salut, i en la qual com a comparsa d'honor està el PP, sota la falsa bandera de la defensa dels drets de la ciutadania i de les treballadores i treballadors, cal dir que només podem vore la defensa dels interessos mercantils de l'empresa i dels privilegis d'alguns directius i càrrecs, i, per part del PP, la por a perdre la xarxa clientelar creada durant anys com a oficina de col·locació en aquesta empresa.

El Partit Popular, que ara es mostra tan preocupat pel futur dels serveis sanitaris al departament de la Ribera, és el mateix que, governant fins al 2015 en la majoria dels ajuntaments de la Ribera, mai no es va pronunciar en contra de les retallades que l'empresa Ribera Salut realitzava a l'hospital o als consultoris i centres de salut dels seus municipis.

És el mateix Partit Popular que votava en contra quan Compromís presentava mocions per tal que no es tancaren centres de salut per les vesprades, perquè no es reduïren els professionals dels serveis d'urgències dels CSI d'Alzira, Carlet, Sueca, Benifaió i Cullera, perquè no es deixara al personal sanitari sota mínims als tres mesos d'estiu en centres de salut i consultoris, o perquè es substituïra al cent per cent a pediatres, metges, fisioterapeutes i infermeria, ni en els casos de ser recursos únics.

També és el mateix Partit Popular que, no content de negar-se perquè eixiren endavant les mocions per a exigir a l'empresa que donara els serveis als quals estava obligada per contracte i pels quals la Conselleria li pagava, a més a més, s'atrevien a justificar aquestes retallades amb informes realitzats per la mateixa empresa Ribera Salut. En les actes dels plenaris dels nostres ajuntaments, es poden trobar molts exemples d'aquest PP que actuava sota mandat dels interessos d’aquesta empresa.

Un altre tema en què l'empresa i el Partit Popular estan manipulant i creant desconfiança entre la població comarcal és sobre el futur dels treballadors de l'empresa Ribera Salut, quan l'única realitat és que les condicions laborals i els seus llocs de treball queden assegurats per les lleis estatals i europees, i que és responsabilitat de la Conselleria i del comitè d'empresa que es realitze el procés amb les màximes garanties.

Des de Compromís no volem desaprofitar l'ocasió per a denunciar la hipocresia i doble vara de mesurar del PP, quan ara demana que la Conselleria de Sanitat consolide els llocs de treball i les condicions laborals del personal estatutari en el Departament de Salut de la Ribera, ja que és una burla per a un personal que es va guanyar una plaça pública en un concurs oposició i que ha vist vulnerats els seus drets a la mobilitat i a la promoció interna al departament de la Ribera durant aquests últims 18 anys, en els quals, a més, la plantilla de personal de Conselleria ha estat reduïda en més de 300 places públiques, per decisió i responsabilitat del govern del Partit Popular. Per totes aquestes raons, la petició ara de consolidació de places estatutàries sona a falsa i oportunista.

Col•lectius de Compromís de la Ribera Alta i Baixa

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

.-000448
.-000473
.-000465
.-000466

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Joan V - 27/02/2017
¿Alguna palabra de Compromis sobre las mejoras que tendrá para los usuarios el cambio de modelo de gestión del Hospital? ¿Alguna afirmación sobre reducción de listas de espera, aumento o mantenimiento de Cartera de Servicios, Especialidades Médicas? No, este escrito no va de esto.
Porque para Compromis, y su alianza de perdedores, los intereses de los usuarios les importan un pimiento.
Lo que les importa es su ideología rancia, la demonizacion de todo lo que suene a privado, y, como dijo el Comisionado para la Ribera de la Conselleria, cambiar para colocar a los suyos.
Y, además, tratar a los profesionales del Hospital como enchufados del PP, y mentir sobre los recortes, cuando hasta Compromis sabe qufe las competencias de Sanidad pertenecen a las Comunidades Autónomas, y en todas hubo recortes, tuvieran un color político u otro.
Si les importara la opinión de los ciudadanos, Compromis, que tan dado es a presumir de Asambleas y encuestas, dejarían decidir a los que pagan y se beneficien del Hospital.
No dejemos que perpreten está cacicada, O lo lamentaremos durante décadas
No + barro - 27/02/2017
Totalment d'acord. Aquesta es la realitat. Mot bé explicat. Llàstima que pareixca un tema polític Peró no ho ès. Es un tema mercantiliste dirigit per l'empresa concessionaria fa 18 anys
joana - 28/02/2017
Joan V, en el departament de la Ribera era l´únic lloc de tota Espanya on no tenien que haver retallat en cap servei, al contrari ja que era l´únic lloc de tota Espanya on l´empresa cobrava el per capità que Conselleria estava obligada a pagar per un contracte i que cas de no pagar l´empresa ho podia denunciar als tribunals .Van tindre una gran ocasió per a demostrar que mentre en altres departaments i terres d´Espanya es retallava, en la Ribera no passava, però els van poder les ganes de augmentar beneficis i van llevar serveis i personal per els qui Conselleria seguia pagant. L´empresa ens retallava als ciutadans i ciutadanes de la Ribera a pesar de continuar cobrant de la Conselleria per tots els serveis, i el PP va callar durant 18 anys per a continuar colocant a amics i familiars. Aço ja pareixia Canal 9.
viejo - 28/02/2017
En Alzira es difícil que nos crucemos con Puig , con Oltra o con Montón, por lo que no va a ser a ellos a quienes reclamemos los fallos que se produzcan en nuestra sanidad a partir de la reversión, en cambio será fácil cruzarse con Diego, Sara, Ginestar o Furió.
Es bueno y saludable saber a quién debemos de reclamar cuando una ambulancia tarde más de lo previsto, la lista de espera se prolongue más que ahora, el tonto de turno nos atienda de forma indebida o tengamos que despazarnos a Valencia por alguna especialidad
Me consta (al menos en privado) que están de acuerdo en celebrar un referendum, pero tienen miedo a que desde Valencia les muevan la silla y perder la mamandurria.
saludos
joana - 28/02/2017
viejo, lo de l´ambulancia ja esta passant. En Alzira teniem una ambulancia a la porta del centre de salut i un comissionat del PP va decidir portar-la al seu poble i deixar Alzira sense una ambulancia que portarà al personal sanitari als domicilis si avisaven d´una urgència. Per lo tant, lo que vostè posa com un supost es ja una realitat que els alzirenys i alzirenyes estant patint per culpa de que el PP d´Alzira en el seu moment va callar.
joana - 28/02/2017
I que dir-li de la falta de pediatres, metges i infermeres en tots els centres de salut i consultoris, no cal esperar a vore que passa, ja esta passant seguit, seguit. Un any encara es molt de temps per aguantar que una empresa prioritzen guanyar beneficis en lloc de simplement complir amb el contracte que tenen signat en Conselleria, es ara quan estan tancant centres de salut per les vesprades, quan deixen pobles baix mínims de metge o infermeria per no pagar la substitució de les vacances o la baixa dels titulars, es ara quan son les cues en urgències, quan no hi ha llits per ingressar als malats, on el malats crònics estan portant-los a una residencia per falta de llits. Quan entre Conselleria, en poc es menejen ja es notarà el canvi, pot estar tranquil.
Joan V - 28/02/2017
Para saber si nuestro Hospital es mejor que sus homólogos de Xativa, Gandía o Valencia, se puede acudir a las cifras de días de espera, especialidades de un Centro y otros, etc. También se pueden comparar las opiniones de los usuarios.
Pero el dato fundamental es que los políticos del Tripartito, cuando hablan de reversión, callan como muertos en cuanto a las mejoras en prestaciones que tendría para los ciudadanos el cambio de modelo. Callan porque saben que ventajas, ninguna. Por eso siguen con sus mantras de política antigua. El único sincero fue el Comisionado de la Conselleria de Sanitat para la Ribera. Con el cambio vamos a colocar amigos y familiares.
Exijamos poder decidir qué modelo queremos. NO a la cacicada del Tripartito
pepe - 28/02/2017
Yo estamos hartos de que se manipule el tema SANITARIO.
¿ Donde estaban todos ustedes cuando se pedian firmas a los ciudadanos para que el hospital fuera público ? yo lo sé... en sus casas ricamente, como el empleo no les iva en ello , pues se callaban., y ahora como les pica hablan.. cuanta hipocresía.... ver para creer, ¿ donde se escondian todos los que no pidieron NINGUNA FIRMA
solicitando un hospital público pagado por todos... y el día de la manifestación en Alzira donde se escondieron ? para que la petición de firmas ahora ? lo sé, para consolidar sus privilegios de hace 18 años...y ahora quieren un referendum ? antes antes...a su hora
Tomen ejemplo de un hospital muy pequeño de Alzira, Santa Lucía, donde NADIE se quedó en la calle. Memoricen...si es que saben......Saludos.
viejo - 01/03/2017
Joana, todas esas chorradas que me dices son más apropiadas para conversaciones de amiguetes entre cerveza y cerveza en la barra del bar, que para un debate minimamente serio.
La calidad de la gestión sanitaria es un parámetro evaluable, y como tal, existen una serie de datos empíricos como nº de actos quirúrgicos, nº de actos médicos, rotación de camas, cantidad de especialidades médicas y quirúrgicvas, listas de espera, satisfacción del paciente, etc. etc. Una vez recopilados estos datos objetivos, se comparan con los datos de las áreas sanitarias más próximas, y es en ese momento, cuando se puede comparar la calidad de la gestión sanitaria . De momento el Area de la Ribera supera en calidad de gestión sanitaria a sus vecinos de la Safor y de la Costera, lo que no quiere decir que vaya a suceder en el futuro, pero nos indica una alta probabilidad de que los siga superando.
Lo que estoy pidiendo en este digital, es que se les de la oportunidad a los ciudadanos de la Ribera para que puedan elegir libremente el sistema de gestión que prefieren para la sanidad pública. Con datos objetivos en la mano y sin engaños.
saludos.
viejo - 01/03/2017
Como puedes comprobar, soy un firme partidario de la coexistencia de la sanidad pública con gestión pública, sanifdad pública con gestión privada y de la sanidad privada, porque creo que la competencia en libertad aumenta la calidad de la asistencia sanitaria a los ciudadanos.
Tampoco la gestión pública es tan pública como parece, de momento la Consellería de Sanitat ante su incompetencia manifiesta para reducir las listas de espera está subcontratando por decenas de millones de euros a empresas privadas para los servicios de radiodiagnosisi ( TAC, resonancias, etc.) o a clínicas privadas para derivar pacientes.
Por cierto una de esas clínicas privadas contratadas es la que le paga el alquiler por su antigua clínica al nº 3 de Montón (el que llamó tropa a los trabajadores del hospital), ese alquiler que se "olvidó" de declarar en el portal de transparencia de la Generalitat.
saludos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal