--> 300 persones han participat hui en les concentracions pel clima celebrades a Alzira i Sueca - elseisdoble.com


Viernes, 22 de noviembre de 2019 Edición diaria nº 4.613 Año: 13 Noticias: 34.856 Fotografías: 93.809 Comentarios de usuarios: 108.686
EL SEIS DOBLE
viernes, 27 de septiembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 300 persones han participat hui en les concentracions pel clima celebrades a Alzira i Sueca

Una vintena d'organitzacions comarcals i locals els han donat el seu suport

._000685


._000693

Al voltant de 300 persones han participat este divendres a Alzira i Sueca en les concentracions convocades per Xúquer Viu, la Ribera en Bici i una vintena d'organitzacions comarcals i locals.

 

Llistat d'organitzacions que han donat suport

Xúquer Viu

La Ribera en Bici – Ecologistes en Acció

Coordinadora de Centres d’Ensenyament de la Ribera - Escola Valenciana

Coordinadora d’Ensenyants de la Ribera - CODERI

UGT

CCOO

Intersindical Valenciana

Associació de la Muntanyeta dels Sants - Acció Ecologista Agró

Club-Escola Piragüisme de Sueca

Club Natació Sueca

Consell de la Joventut de Sueca

Fent Pinya – Col•lectiu de Pensionistes de Sueca - Ribera Baixa

Protectora d’Animals de Sueca - PROANSU

Animalistes de València - Grup 8

ADOPS – Pacients de Càncer

Grup de danses L’Almogàver

Associació de Pares d’Autisme de Sueca

Comissió d’Ajuda al Refugiat - CEAR

Grup Debat per la Igualtat d’Alzira

Fem Força - Col•lectiu de Pensioniste d’Alzira - Ribera Alta

 

Manifest 27 de setembre, vaga mundial pel clima

Els recents informes sobre l'escalfament global, alerten d'un rumb que porta al deteriorament d'un gran nombre d'ecosistemes, tant terrestres com marins, així com a l'extinció d'un milió d'espècies que es troben greument amenaçades per l'activitat humana. També s'està a la vora d'un punt de no retorn front al canvi climàtic.

Una crisi climàtica que és conseqüència d'un model de producció i consum que ha demostrat ser inadequat per satisfer les necessitats de moltes persones, que posa en risc la nostra supervivència i impacta de manera injusta especialment a les poblacions més pobres i vulnerables del món. No respondre amb suficient rapidesa i contundència a l'emergència ecològica suposaria la mort de milions de persones, a més de la extinció irreemplaçable d'espècies imprescindibles per a la vida a la Terra.

La contundència de les dades, assenyala com les regions mediterrànies són de les més vulnerables al canvi climàtic, de manera que no limitar l’augment de la temperatura global en 1,5 ºC serà una factura massa cara per a les generacions presents i futures. La responsabilitat de les institucions europees i el Govern espanyol, així com els governs de les diferents

comunitats autònomes i ajuntaments coordinats amb tots els grups polítics, és estar a l'altura de les necessitats que exigeix el moment.

Les organitzacions convocants d’aquesta concentració demanem que en la nova etapa política es declare, de manera immediata, l'emergència climàtica i es prenguen les mesures concretes necessàries per reduir ràpidament a zero net les emissions de gasos d' efecte hivernacle, en línia amb el que estableix la ciència i sota criteris de justícia climàtica. Evitar que la temperatura global s'eleve per damunt d’1,5 ° C ha de ser una prioritat de la humanitat. 

 

Aconseguir aquests objectius requereix necessàriament de:

Veritat. Assumir la urgència de la situació actual admetent el diagnòstic, indicacions i sendes de reducció reflectides en l'últim informe sobre 1,5 ºC avalat per la comunitat científica.

Compromís. Declarar l'emergència climàtica a través d'assumir compromisos polítics reals i vinculants, molt més ambiciosos que els actuals, amb la consegüent assignació de recursos per fer front a aquesta crisi. 

Acció. Abandonar els combustibles fòssils, apostar per una energia 100% renovable i reduir de manera urgent i prioritària a zero les emissions netes de carboni el més aviat possible. Demandem que els governs analitzen com aconseguir aquest objectiu i proposen els plans d'actuació necessaris: frenen noves infraestructures fòssils (centrals, exploracions, grans ports, etc.) ; reducció dels nivells de consum de materials, energia i de les necessitats de mobilitat; canvi de model energètic sense falses solucions com l'energia nuclear; reorganització del sistema de producció; conscienciació ciutadana, a més d'altres mesures contundents. Tot això ha de quedar reflectit en la Llei de Canvi Climàtic i Transició energètica i en el Pla Nacional Integrat de Clima i Energia.

Solidaritat. El deteriorament ambiental de les condicions de vida es pateix de forma desigual en funció de la classe social, el sexe, la procedència, o les capacitats. Defensem que la transició ha de defensar i reconèixer de forma especial a la població més vulnerable. Els col•lectius més desfavorits no poden empitjorar la seva situació, de manera que la transició s'ha de realitzar amb justícia social. 

Democràcia. La justícia i la democràcia han de ser pilars fonamentals de totes les mesures que s'apliquen, pel que han de crear-se els mecanismes adequats de participació i control per part de la ciutadania per abordar les qüestions socials difícils i per formar part activa de la solució mitjançant la democratització dels sistemes energètics, alimentaris, de transport, etc. 

En defensa del futur, d'un planeta viu i d'un món just, les persones i col•lectius convocants ens sumem a la convocatòria internacional de Vaga mundial pel clima, i convidem a la ciutadania i a la resta d'actors socials, ambientals i sindicals a secundar aquesta convocatòria i a sumar-se a les diferents mobilitzacions que es faran el 27 de setembre.

Xúquer Viu 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 


._000699

._000704

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 27/09/2019
Esto solo es dar la nota con tonterías. La gran mayoría siendo aún unos niños se llevan un cigarrillo o un porro a la boca, mujeres hoy más que nunca también fuman, beben con desequilibrio alcohol, así como drogas consumidas y un sinfín de vicios que los enferman y a los que no lo consumimos nos contaminan. Y ahora la moda del cambio del clima. Ya es demasiado tarde, porque el tren que tenías que viajar ya pasó, y ya no hay solución. Antes se debería de parar, los cohetes al espacio, armas químicas, y arsenales nucleares, gases de empresas y gases de vehículos abundantes. ¿Quien va esto parar? El rico con gran avaricia no desea perder el imperio que ha creado, y el pobre trabajador deseando ser más rico de lo que es hoy. Asi que no pierdan el tiempo haciendo estas tonterías que nada sirven en lo que va venir en vuestras vidas. Sigo repitiendo con gran verdad que la naturaleza al ser herida por la humanidad ha dicho ¡basta ya! el agua, el fuego, el aire y la tierra hará justicia en este planeta por herirla en lo más adentro de su profundidad. El ser humano el corazón de carne que Dios lo ha creado se está volviendo en una dura piedra sin tener amor ni buenos sentimientos de caridad, así va el mundo del bien hacia el mal.
Estas palabras no son mi verdad sino la gran verdad.
¡Maya!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿Qué abunda en el desierto? Arena, agua, gas o árboles
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.