Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 18 de marzo de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Falla Camí Nou celebra les falles des de casa amb un pioner concurs de monuments

Els premis es van entregar ahir a la nit, coincidint amb el cancel·lat lliurament de premis de les falles d'Alzira


 ._000716

L'ajornament de les falles de 2020 a conseqüència de la crisi del coronavirus ha fet que se succeïsquen els esdeveniments històrics en la festa fallera. Així, davant l'adversitat, afloren noves i enginyoses iniciatives com la de la falla Camí Nou per a donar suport a la campanya #joemquedeacasa. La històrica comissió alzirenya ha celebrat aquests dies un concurs pioner de monuments fallers fets a casa pels propis fallers. Els premis es van entregar ahir a la nit, coincidint amb el cancel·lat lliurament de premis de les falles d'Alzira.

Així, els fallers de Camí Nou, sobretot famílies i xiquets, han “plantat” en les seues respectives cases fins a 40 monuments fallers per a un concurs de format lliure, pensat per a xicotets i majors. Grans artistes fallers han volgut sumar-se a aquesta original iniciativa, i han sigut ells precisament els que han fet de jurat per a decidir els monuments guanyadors.

Entre els membres del jurat mixt, destaquen artistes fallers de la talla de Toni Pérez, Bernat Estela, Julio Monterrubio o el dissenyador Diego Iglesias. També formaven part d'aquest fallers de la delegació de monument de la falla. La majoria dels monuments presentats són composicions artístiques “d’estar per casa” que compten amb un sentit crític, irònic i optimista contra el coronavirus. Entre els principals missatges destaquen el suport al sistema sanitari, o “tot anirà bé”, o “ningú pot amb Camí Nou”.

Finalment, la millor falla ha sigut la de la família Muñoz Pastor, i el monument de Maria, Santos i Salva ha guanyat el premi d’ingeni i gracia. En total s’han repartit un total de nou premis entre les 40 falles presentades: 1er, 2n, 3er, 4t i 5é premi a millor falla, 1er, 2n i 3er premi d’ingeni i gracia, i premi a Millor crítica social, otorgada a la falla de la família Moreno Enguix.

La Directiva de la comissió assenyala que aquest concurs de monuments des de casa és un d'aqueixos gestos positius que mantenen viva la il·lusió de la festa malgrat tot: “sobretot es tracta d'una iniciativa per a fer costat als representants de la falla, a la comissió, i una manera de reforçar la moral dels fallers. Volem manar tota aquesta energia creativa per a animar a tothom en aquesta la lluita contra el Coronavirus”, assenyalen representants de la falla.

Falla Camí Nou 

  

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 .-000006

 

 

 

._000757

.-000342  
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Xe què bo - 18/03/2020
Açi a la plaça del regne hi ha una xica vestida de fallera ballant a la terrassa

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal