--> Tercer paquet de mesures econòmiques del Govern - elseisdoble.com


Viernes, 7 de agosto de 2020 Edición diaria nº 4.872 Año: 14 Noticias: 36.722 Fotografías: 96.474 Comentarios de usuarios: 112.297
EL SEIS DOBLE
jueves, 2 de abril de 2020
Clic en la foto para ampliar

Foto: Geralt (libre de derechos)
Ver imágenes de esta noticia
1

 Tercer paquet de mesures econòmiques del Govern

Els inquilins podran demanar préstecs de fins a 6 mesos de lloguer

 

._000755

._000769

El Consell de Ministres aprovà ahir el tercer paquet de mesures econòmiques de suport en la crisi sanitària del COVID-19.

En este cas es tracta de 50 mesures orientades als col·lectius vulnerables (als treballadors, a les famílies, als consumidors, als autònoms), empreses (teixit productiu i l’ocupació) i activitats i processos de l’Administració.

Es prohibixen els desnonaments d’inquilins durant sis mesos des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma.

S’implanta la renovació automàtica dels contractes de lloguer que vencen en els tres mesos següents a l’entrada en vigor d’esta norma. Esta pròrroga serà de sis mesos i s’hi mantindran els termes i condicions del contracte en vigor.

Pel que fa al lloguer, si l’arrendador és un gran propietari (més de 10 propietats) i l’inquilí està en situació de vulnerabilitat econòmica podrà demanar un “ajornament temporal i extraordinari en el pagament de la renda”. Es podran sol·licitar moratòries en el pagament del lloguer als propietaris mentre continue l’estat d’alarma o persistisca la situació de vulnerabilitat fins a un màxim de 4 mesos.

Si l’arrendador no és un gran propietari, l’inquilí en situació de vulnerabilitat podrà sol·licitar l’ajornament en el pagament i l’arrendador tindrà set dies per a acceptar-lo, proposar una alternativa o rebutjar-lo. En cas que no s’acorde la moratòria, s’articulen microcrèdits a través de l’ICO perquè els inquilins en situació vulnerable puguen fer front al pagament del lloguer amb un termini de devolució de fins a 10 anys

Pel que fa a la moratòria hipotecària, el termini de suspensió passa d’un a tres mesos; s’adapta l’acreditació de vulnerabilitat a la situació derivada de l’estat d’alarma. Les quotes suspeses s’ajornen per idèntic període.

Possibilitat d’una moratòria en els crèdits i préstecs no hipotecaris que mantinguen les persones en situació de vulnerabilitat, incloent els crèdits al consum.

S’habilita les corporacions locals perquè utilitzen el superàvit d’exercicis anteriors per a adoptar mesures de suport a col·lectius vulnerables en matèria de vivenda.

Es crea un nou subsidi per a empleades de la llar afectades pel cessament o reducció d’activitat i per a treballadors temporals el contracte dels quals finalitze i que no tingueren dret a prestació.

Les persones que tingueren un contracte temporal d’almenys dos mesos que s’haguera extingit després de la declaració de l’estat d’alarma i que no aconseguisquen el període de cotització mínim per a percebre una prestació per desocupació poden percebre un subsidi extraordinari.

S’habilita la Seguretat Social per a concedir moratòries en el pagament de les cotitzacions socials a empreses i autònoms i es permet l’ajornament del pagament de deutes amb la Seguretat Social fins al 30 de juny

Es permet que empreses i autònoms que no tinguen en vigor ajornaments de pagament de deutes amb la Seguretat Social puguen sol·licitar fins al 30 de juny de 2020 l’ajornament del pagament dels deutes que hagen d’ingressar entre abril i juny de 2020 sense que s’aplique gens d’interés.

Per a l’accés a la prestació extraordinària per cessament d’activitat, s’adapta la norma per a contemplar la situació de determinats col·lectius que tenen un alt grau d’estacionalitat, com l’agrari, el de la cultura, els vinculats a esdeveniments com la Setmana Santa o uns altres.

Els autònoms que accedisquen a la prestació per cessament d’activitat podran ajornar sense càrrec la quota de la Seguretat Social de març pels dies que hagen treballat.

També s’inclouen en la moratòria d’hipoteques els immobles afectes a l’activitat econòmica d’autònoms.

Es reforcen els drets dels consumidors en la suspensió o rescissió de contractes, el reembossament de plans de pensions i la protecció contra la ludopatia.

Les empreses no podran tallar els subministraments bàsics en l’habitatge habitual de cap ciutadà durant l’estat d’alarma.

S’amplia el col·lectiu de potencials perceptors del bo social elèctric, al qual podran acollir-se de manera excepcional les persones que s’hagen vist afectades per mesures de regulació d’ús de les seues empreses o, en el cas d’autònoms, haver cessat la seua activitat o vist reduïts els seus ingressos en més d’un 75%.

Pots consultar tota la informació sobre este tercer paquet de mesures en este enllaç  
 
Nota de premsa del gabinet de comunicació de l'Ajuntament d'Alzira
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

               
._000753
._000751

               
._000758
._000756

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaComercios
SocialGeneralSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿Qué abunda en el desierto? Arena, agua, gas o árboles
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.