Jueves, 2 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.236 Año: 18 Noticias: 45.936 Fotografías: 108.926 Comentarios de usuarios: 125.610
EL SEIS DOBLE
lunes, 14 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira i l’AVL promouran la classificació dels llocs de treball amb requisit lingüístic

L’Ajuntament i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua faran guies d’usos lingüístics i vocabulari no sexista


._000624 

 ._000585

L’Ajuntament d’Alzira i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han renovat el conveni de col·laboració per a realitzar actuacions de foment del valencià, que es mantindrà vigent durant els pròxims quatre anys. El conveni revalida el compromís del municipi amb el valencià i reedita l’acord signat el 2012, el primer entre l’AVL i un municipi valencià per a la difusió del treball de l’Acadèmia per la normalització i l’ús de la llengua.

El conveni, que es renova en plena celebració de la distinció d’Alzira com a capital cultural valenciana, para especial atenció a este fet i impulsa la celebració d’activitats culturals a la ciutat. Així, el text arreplega el compromís de l’AVL de «posar a disposició de l’Ajuntament la programació cultural pròpia de l’AVL (exposició itinerant de l’escriptor de l’any, que el 2022 és Joan Fuster, presentacions de llibres, espectacles...)». També es vol aprofitar la capitalitat per a «incorporar, en règim de preferència, els alumnes de les escoles i instituts de la localitat als programes de difusió de la llengua i de la literatura ¬–com ara “Acosta’t a l’AVL”- organitzats per l’Acadèmia».

Un altre dels compromisos és el de «proveir de les publicacions de l’AVL a la Biblioteca municipal, l’Arxiu municipal i el Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, Serval». Així mateix, en esta nova campanya es reprenen projectes pendents, com la guia d’usos lingüístics per a responsables de l’Ajuntament i d’empreses o entitats dependents d’estes, així com l’edició d’un vocabulari no sexista de l’administració local, document que en estos moments està en fase de preparació. A més a més, hi ha intenció d’aprovar el nomenclàtor oficial de les vies públiques del municipi en valencià i el reglament o normes de retolació, que afectarà a tots els rètols i indicacions urbans i del medi rural. 

Dins de l’àmbit administratiu s’anuncia la classificació dels llocs de treball amb el requisit lingüístic, «de manera que en qualsevol unitat administrativa hi haja funcionaris amb l’acreditació oficial del coneixement del valencià».

El conveni fa menció també a l’organització de les II Jornades Jaume I. Com va anunciar a gener l’acadèmica Immaculada Cerdà, designada secretària de l’AVL el passat divendres, la idea és oferir unes jornades sobre el monarca per a estudiosos i investigadors, i fer-la coincidir amb una sessió plenària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua a la ciutat d’Alzira. La cita s’aprofitarà per a celebrar també una visita toponomàstica per a poder conéixer el treball fet per la «modèlica» Comissió de Toponímia d’Alzira per a recuperar els noms propis de carrers i partides de la localitat, va detallar Cerdà. Així mateix, l’AVL posarà a disposició de l’Ajuntament el còmic sobre la vida de Jaume I de la seua col·lecció, per a poder personalitzar-ne l’edició i repartir-la entre els escolars de la ciutat.

Un altre dels eixos de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Alzira i l’AVL este 2022 serà la celebració del centenari del Gran Teatre. En este sentit, s’ha acordat que a finals de març, al voltant del Dia Mundial del Teatre, Alzira acollirà la presentació del Vocabulari de les Arts Escèniques, després que haja estat presentada discretament en temps de pandèmia. Cerdà va explicar que la celebració del centenari del Gran Teatre és una «ocasió fantàstica» per a donar a conéixer el vocabulari editat per l’AVL. L’acte es farà coincidir amb la presentació del llibre sobre la història del Gran Teatre, 100 anys del Gran Teatre; i coincidirà també amb les visites guiades al Gran Teatre per a escolars al llarg d’este mes.

El conveni preveu, com és habitual, la difusió del treball de l’Acadèmia a través dels mitjans municipals. Més enllà de la presència a Alzira Ràdio, amb l’espai «Parlar per parlar» a càrrec del Serval, l’Ajuntament d’Alzira es compromet amb l’acord a «incorporar al web municipal un espai de l’AVL amb un enllaç al seu butlletí electrònic, al Diccionari Normatiu Valencià i els enllaços als vídeos de “La Paraula en Imatges”».

Ajuntament d’Alzira 

 

.-000342 

._000811
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaEmpleo
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 15/03/2022
No veo por aquí a ninguno de esos partidos políticos que dicen defender " el VALENCIANO, y el VALENCIANISMO ", ¿ van a permitir esta tropelía, y que nos la sigan metiendo doblada con la AVL de las narices, la " ESPARDEÑA " infecta inventada por un químico catalán ?. Mandan huevos.
Alzire - 15/03/2022
Defender el valenciano... en castellano. Un aplauso a la coherencia.
viejo - 15/03/2022
Se puede ser valenciano, escribir en castellano y defender la Lengua Valenciana, o es que tenemos que hacer caso a los nazis que expiden carnets de valencianía.
Tan valenciana es la Lengua Castellana como la Valenciana, y no se és más o menos valenciano por hablar una u otra.
Saludos
Xe què bo - 15/03/2022
Juanes lo teu té fàcil solució, "contra la basura, cultura" comença aprenent a llegir i escriure perquè el teu "castenallo" és igual de ridícul que tu, se que parlés castellà perquè ets de "muy de derecha" tal vegada per les "fanecaes"
Com sempre dius bobades i el seny ja no t'arriba podries anar a buscar cargols i almenys ajudes als teus,

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal