Domingo, 19 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.253 Año: 18 Noticias: 46.060 Fotografías: 109.062 Comentarios de usuarios: 125.655
EL SEIS DOBLE
lunes, 28 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Ajuntament d’Alzira aprova un nou pla local de cremes agrícoles que entrarà en vigència a partir del 8 d’abril

S’establixen diferents condicions de crema en funció del risc per incendi forestal de la zona agrícola on es realitze la crema


.-000342

._000811

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira informa que a partir del 8 d’abril de 2022 entrarà en vigor el nou pla local de cremes agrícoles del terme municipal. Esta modificació naix arran de la necessitat d’adaptar l’actual pla local de cremes agrícola, vigent des de l’any 1996, a les noves disposicions legals i a la realitat agrícola actual.

L’Ajuntament d’Alzira fa públic el nou Pla Local de Cremes, que «simplifica els tràmits administratius», atés que implanta l’obtenció d’un únic permís anual per a la crema de restes de poda d’hivern», explica el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres. Així mateix, hi ha menys superfície agrícola afectada pel Pla Local de Cremes i «es regulen les condicions de crema en funció del risc d’incendi forestal de la zona on es troba la parcel·la agrícola», detalla.

 

Novetats del nou pla local de cremes d’Alzira

Les principals novetats que presenta esta actualització de la norma reguladora local de cremes agrícoles són les següents:

1. Menys tràmits administratius. Un sol permís anual per a la crema de restes de poda en el període ordinari, crema d’hivern.

2. Revisió de la delimitació del sòl forestal del terme municipal d'Alzira, que comporta que s'haja exclòs part del terme agrícola anteriorment afectat pel PLCA.

3. Es regulen les condicions de crema en funció del risc d’incendi forestal de la zona on es troba la parcel·la agrícola

4. Creació d’un visor geogràfic en línia per a consultar les condicions de crema de cada parcel·la agrícola.

5. S’habiliten períodes extraordinaris de crema per a poder cremar restes de poda de les varietats tardanes de cítrics.

6. Diferència tipus d’autorització de crema agrícola, segons si es tracta de restes de poda agrícola o restes d’arbres arrencats per canvi de cultiu.

7. Sols és vàlid per a restes vegetals provinents d’una explotació agrícola, no és vàlid per a les restes de jardineria dels habitatges unifamiliars aïllats.

Condicions de crema variables en funció del risc d’incendi forestal de la parcel·la agrícola i de l’època de crema.

Les condicions de crema vindran determinades per la zona del terme municipal en la qual es troba la parcel·la agrícola i per la data en la qual es cremarà.

 

Zonificació de la superfície agrícola afectada pel pla local de cremes

En funció del risc per incendi forestal, el sòl agrícola afectat pel pla local de cremes es diferencia en dues grans ÀREES HOMOGÈNIES DE GESTIÓ:

• Àrea A. Zones de major risc per incendi forestal. Parcel·les agrícoles a menys de 500 m de sòl forestal en els valls de la Murta, de la Casella, d’Aigües Vives i zones del Pla de Corbera, Xavegó, peus de les muntanyes de la Garrofera.

• Àrea B. Zones de moderat risc per incendi forestal. Parcel·les agrícoles a menys de 500 m de sòl forestal en zona de l’horta i Garrofera.

Cada àrea homogènia de gestió es subdividirà en dues zones segons la proximitat al sòl forestal;

• Zona de màxim risc:  parcel·les agrícoles que es troben entre 0 i 100 m.

• Zona general: parcel·les agrícoles que es troben entre 101 i 500 m.

Per a saber en quina zona es troba i quines condicions de crema presenta cada parcel·la, s’habilita un buscador en un nou visor geogràfic públic establit en l’apartat pla local de cremes de l’adreça web  https://alzira.gvsigonline.com/.

 

Època en la qual es pretén cremar

En l’àmbit d’afecció del pla local de cremes agrícoles d’Alzira, s’establixen dos períodes diferents en els quals es pot cremar:

Període de cremes ordinari, del 17 d’octubre al 31 de maig, excepte el termini comprés entre el Dijous Sant i el dilluns de Sant Vicent (ambdós inclosos). Es podrà cremar de dilluns a dissabte (excepte festius) i des de l’eixida del sol fins a les 13.30 h, únicament els dies amb nivell 1 de preemergència per incendis forestals, risc baix – moderat.

Període de cremes extraordinari, de l’1 al 30 de juny i de l’1 al 16 d’octubre, sols vàlid per a cremar restes de poda de varietats tardanes de cítrics. Es podrà cremar de dilluns a divendres (excepte festius) i des de l’eixida del sol fins a les 11 h, únicament els dies amb nivell 1 de preemergència per incendis forestals, risc baix – moderat.

 

Simplificació administrativa

Per a les cremes agrícoles de restes de poda que es realitzen durant el període ordinari, s’haurà d’obtindre una única declaració responsable de crema, que tindrà una vigència vàlida per una campanya de crema, és a dir, entre el 17 d’octubre de l’any de la campanya i el 31 de maig de l’any següent. En esta declaració responsable s’acceptaran i es respectaran les condicions de crema específiques de la parcel·la  agrícola. Complementàriament a esta declaració responsable, el dia abans de la crema s’haurà de notificar, mitjançant WhatsApp al telèfon 687 993 896 o a l’adreça electrònica [email protected], el dia i l’hora de la crema, així com el titular, el polígon i la parcel·la on es farà la crema.

Durant el període extraordinari de crema, sols es podran cremar les restes de poda de varietats tardanes de cítrics i s’haurà de tramitar autorització de crema, que tindrà una validesa de 15 dies. Esta declaració es complementarà, en el moment de fer el tràmit, amb una declaració responsable que acredite que les restes de poda que es cremaran són les provinents de varietats tardanes de cítrics. En este cas, no serà necessari notificar prèviament les cremes.

Les vies per a sol·licitar les autoritzacions de crema amb una antelació mínima de 72 hores, incloses les de la Barraca d’Aigües Vives i la Garrofera, seran les següents:

-  Personalment  en el Registre de la  Clau, demanant cita prèvia.

-  Telemàticament amb firma digital a través de la pàgina web www.alzira.es.

Els nous permisos de crema es podran obtindre a partir del dimarts 5 d’abril.

 

Cremes agrícoles per canvi de cultiu

Per a autoritzar la gestió de les restes dels arbres arrencats quan es realitza un canvi de cultiu en les explotacions agrícoles, es definix una nova modalitat de permís de crema. La gran quantitat i volumetria del material llenyós a gestionar, provoca que les condicions per a realitzar una crema controlada siguen diferents de les establides en les cremes agrícoles ordinàries. Les mesures de seguretat a adoptar han de ser especials i es definiran en funció de l’operativa de treball que declare el gestor agrícola.

Per a poder realitzar crema sota estes excepcions s’haurà de sol·licitar AUTORITZACIÓ EXCEPCIONAL DE CREMA, indicant-ne la necessitat, la data aproximada de la crema, la ubicació i les dades del promotor de la crema mitjançant instància general per registre d’entrada de l’Ajuntament d’Alzira.

Per a obtindré més informació sobre el PLCA, L’Ajuntament ha habilitat un apartat específic dins del web municipal fent clic ací. També posa a disposició dels llauradors un servei d’assessorament tècnic per a resoldre dubtes al telèfon 96 240 50 92 o bé enviant un correu electrònic a  [email protected]. 

Ajuntament d’Alzira 

 


._000677 


._000839

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 29/03/2022
Punto 7 de las novedades del nuevo plan, que tiene que ver que los restos provengan de naranjos, o de lo que sea, al fin y al cabo son restos agrícolas.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal