Viernes, 3 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.237 Año: 18 Noticias: 45.956 Fotografías: 108.947 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
jueves, 2 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira ha sigut una de les 67 localitats que han formant part de l'Observatori en Ruta de la Diputació de València

Més de 7.500 persones van participar en les seues activitats en 2022 i ha realitzat prop de 400 activitats amb exposicions viatgeres


 
._000647
Durant el seu primer any d'existència, la versió itinerant del Observatori del Canvi Climàtic de la Fundació València Clima i Energia ha recorregut totes les comarques de la província gràcies a la col·laboració entre l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València i l'Ajuntament de València, que han portat 377 activitats i les seues exposicions viatgeres a 67 municipis, des de grans capitals com Torrent, Alzira, Gandia o Sagunt a xicotets pobles com la Yesa, en la Serranía, Zarra, a el Valle de Ayora-Cofrentes o Ademuz, en el Rincón de Ademuz.

 

“Des de la Diputació creiem en la vertebració del territori i intentem traslladar la importància de les accions, tant les individuals com especialment les col·lectives, per a mitigar i adaptar-nos al canvi climàtic. A més, volem trencar amb el clixé d'educació només en els col·les i parlem d'educació ambiental més enllà de l'àmbit acadèmic, dirigida a persones adultes i també en ambients quotidians i distesos com les fires i els mercats”, afirma Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l'àrea de Medi Ambient.

 

Per la seua part el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramón, ha destacat la labor de sensibilització que duu a terme el Observatori. “Este servei municipal s'ha convertit en una eina fonamental per a la conscienciació ciutadana en la lluita contra el calfament global. Cada setmana el centre del barri del Cabanyal rep desenes de visites i té un catàleg d'activitats molt atractives que combinen la sensibilització i l'educació mediambiental amb la diversió i l'oci”.

 

El Observatori del Canvi Climàtic, situat en el barri del Cabanyal de València, al carrer Doctor Lluch, va obrir les seues portes el 6 de juny de 2012 com un centre educatiu i divulgatiu municipal per a formar i conscienciar a la ciutadania sobre el canvi climàtic. A més d'albergar una exposició interactiva i dinàmica, l'espai servix com a punt de trobada de diferents activitats programades per a grups o obertes al públic en general, dutes a terme per un equip d'educadores ambientals. L'any passat, gràcies a una col·laboració entre la Diputació de València i l'Ajuntament de València, estes mateixes activitats que s'oferixen a València, van recórrer les comarques.

 

Maria Josep Amigó indica que “l'educació ambiental és una de les nostres prioritats. Els tallers que oferim fomenten la reducció de residus i la reutilització, l'estalvi energètic, l'ús responsable de l'aigua, així com l'alimentació de temporada i de proximitat. La iniciativa és un èxit, de manera que enguany el Observatori continuarà visitant totes les associacions i llocs que ens sol·liciten els ajuntaments”.

 

“La col·laboració entre l'Ajuntament de València i la Diputació és molt estreta i molt positiva”, assegura Alejandro Ramón. “En matèria de sensibilització mediambiental estem en la mateixa sintonia i treballem per a aprofitar sinergies i posar en valor l'experiència i els recursos de totes dos institucions. El problema del calfament del planeta és global i les polítiques de les diferents administracions han de remar en la mateixa direcció. Des de la Fundació València Clima i Energia es posa a la disposició de la Diputació el Observatori del Canvi Climàtic i també l'Oficina de l'Energia per a estendre els seus serveis als veïns i veïnes d'altres municipis de la província”.

 

En este sentit, la Diputació i l'Ajuntament ja han iniciat converses per a estendre al llarg de 2023 i a nivell comarcal les prestacions que oferix l'Oficina de l'Energia municipal de València, que assessora sobre qüestions relacionades amb el dret a l'energia, el consum responsable i el foment de les energies renovables.
Diputació de València
 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal