Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.918 Fotografías: 108.908 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
viernes, 2 de junio de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira enceta l’habilitació del període excepcional de cremes agrícoles d’estiu

Del 16 al 30 de juny només per a varietats tardanes de cítrics



._000853 

._000581
L’Ajuntament d’Alzira informa que el pròxim 31 de maig finalitza el període de cremes d’hivern i per tant, les declaracions responsables de crema sol·licitades des del passat 16 d’octubre de 2022 perdran la seua vigència i no seran vàlides per a poder cremar. 

 

Degut a la pluviometria rebuda en les últimes setmanes i a la previsió meteorològica que s’espera per als pròxims dies, s’han pal·liat les condicions de sequera que arrossegàvem i ha millorat la situació de risc d’incendi forestal, és per això que no es preveu que les restriccions de cremar a menys de 100 metres s’allarguen més enllà del 31 de maig. 

 

Així doncs, a partir de l’1 de juny i fins al 30 de juny, entrarà en vigor l’establert al Pla Local de Cremes Agrícoles d’Alzira, que permet cremar de dilluns a divendres des del trenc d’alba fins a les 11:00, baix les següents condicions:

 

Prohibida la crema agrícola a menys de 30 m. de sòl forestal. 

 

S’autoritzaran les cremes agrícoles únicament per a la gestió de les restes de poda de les varietats tardanes de cítrics. S’haurà de declarar responsablement que la crema sol·licitada té aquesta finalitat.

 

En l’àrea homogènia de gestió A, les cremes agrícoles es realitzaran sempre en cremador, equipats o no amb mataespurnes segons la zona de la parcel·la.

 

En l’àrea homogènia de gestió B, les cremes agrícoles es realitzaran obligatòriament en cremador si aquesta es realitza entre els 30 i els 100 m. de sòl forestal.

 

Sols es pot cremar en dies de risc baix moderat per incendis forestals (1-verd).

 

En dies de risc alt (2-taronja) o extrem (3-roig) les cremes agrícoles a menys de 500 metres de sòl forestal estaran prohibides.

 

Prohibida la crema agrícola els dies festius.

 

Per a obtindré el permís de crema, els interessats hauran de sol·licitar telemàticament o en les oficines municipals de la CLAU, Autorització de Crema (validesa 15 dies naturals) i Declaració responsable acreditant que es van a gestionar restes de poda provinents d’una explotació agrícola de varietats tardanes de cítrics.
Ajuntament d’Alzira
 

._000743
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal