Lunes, 6 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.240 Año: 18 Noticias: 45.974 Fotografías: 108.965 Comentarios de usuarios: 125.622
EL SEIS DOBLE
lunes, 19 de junio de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 L’Ajuntament d’Alzira incrementa el seu patrimoni pictòric amb cinc obres donades al fons pels artistes i una adquisició

Els artistes Joan Verdú, Josep Esteve Adam, Marià Mosquera, Carmen Gordillo i Teresa Íñigo són els autors de les obres


 

._000911

 

 

L’alcalde en funcions d’Alzira Diego Gómez i el regidor de Cultura en funcions Alfred Aranda, acompanyats per la directora de la Casa de la Cultura Elisa Torremocha junt als autors i autores o les seues famílies, han presentat este matí en la Casa de la Cultura les sis obres que formaran part de la col·lecció municipal d’art  pictòrica d’autors destacats d’Alzira i d’altres ciutats valencianes que han exposat a la Casa de la Cultura recentment, com ha estat en els següents casos:
- En març de 2022, el pintor d’Algemesí Josep Esteve Adam va realitzar l’exposició Paisatges, obres dedicades als paisatges de les Riberes i de l’interior de València.   L’Ajuntament va aprovar l’adquisició de la seua obra  “MARJAL” (Oli sobre llenç. 115 x 163 cm.) i l’artista va donar l’obra “SERRA DE LES AGULLES” (oli sobre llenç 81 x 130 cm.) D’esta manera Alzira compta ara amb estes dos obres d’Esteve que mostren dos paisatges propers a la ciutat.
- En març de 2023,  tingué lloc una doble exposició de l’artista alzireny Joan Verdú. Per una part els dibuixos originals del seu còmic inèdit El hombre que corre i per una altra part Big potato with holes. Dues creacions que es troben en el llibre-catàleg Patata Verdú Schmidt, que va publicar  l’Ajuntament d’Alzira. La família de J. Verdú, com agraïment, va decidir donar l’obra “GENO Y PORCENTAJE” (oli sobre cartó. 100 x 70 cm. Emmarcada). 
- En abril de 2023,  l’artista Carmen Garcia Gordillo realitzà l’exposició A l’ombra de la Lluna, amb gran protagonisme de les dones, la lluna i alguns animals. La pintora  va donar l’obra “SOMBRA Y PANTERA” (acrílic i col·lage sobre llenç. 162 x 82 cm.)
- En maig de 2023, el pintor Marià Mosquera Mata, resident a Carcaixent, va mostrar algunes de les seues obres en l’exposició Aquarel·les on mostra diversos paratges d’Alzira, paisatges valencians i objectes quotidians. L’artista va donar l’obra “COVA DE LES MERAVELLES” (aquarel.la 70 x 50 cm. Emmarcada).
- Va coincidir amb l’artista alzirenya Teresa Iñigo March qui va exposar la seua variada producció artística en “A mi aire”, olis, acrílics, ceràmica, fusta, fang...  amb una destacada presència de la dona inquieta i rebel així com d’alguns animals.  Teresa va donar la composició “EL CANT DELS OCELLS” formada per quatre peces que mostren diferents ocells.  (acrílic sobre tela. 41 x 24 cm. cadascuna).  
L’import total de les cinc obres donades pels artistes a la ciutat és de 8.640 €. Les sis obres s’ubicaran en diferents dependències municipals i aporten prestigi a la col·lecció pictòrica de la ciutat.
El regidor de cultura ha manifestat el seu agraïment als artistes per la seua generositat i aportació al fons pictòric. 
Ajuntament d’Alzira

 
 


.-000049VD


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaArtes Plásticas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal