Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
lunes, 7 de agosto de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 LA UNIÓ preveu que la collita de la pròxima campanya de cítrics descendisca un 2% i es convertisca en la cinquena per davall de la mitjana productiva

L'organització veu fonamental que es realitzen campanyes de promoció dels nostres cítrics davant la reculada del consum i les exportacions



.-000166

.-000331
La Unió Llauradora indica, després de realitzar una anàlisi pel conjunt de les zones productores de la Comunitat Valenciana, que les primeres estimacions reflecteixen una collita de cítrics per a la campanya 2023-2024 d'uns 2,8 milions de tones en la Comunitat Valenciana, la qual cosa representaria un 2% menys que la passada. Amb aquestes dades seria la cinquena campanya amb una collita per davall de la mitjana. Les dades en el conjunt estatal també indiquen que hi haurà descens de producció i es quedarà per davall dels 5,8 milions de tones.
En el conjunt de les varietats, destaca la baixada de producció prevista en el grup de xicotets cítrics (mandarines i clementines), les taronges es mantindrien estables respecte a la de la campanya anterior i pujaria la de llimes i aranges.
Aquest minvament de la capacitat productora es deu a diversos factors, entre ells la concatenació de diverses inclemències meteorològiques a la fi d'hivern i primavera d'enguany. Les altes temperatures i la baixa humitat dels mesos de març o abril també van dificultar el quallat i van provocar una caiguda massiva de fruita.
Altres factors que han afectat són el baix aprofitament comercial a causa de les plagues, el fet que una part important de la superfície siguen arbres vells amb menor rendiment i finalment també a l'abandó creixent de camps de cultiu per la baixa rendibilitat dels últims anys.
La realitat productiva actual dels citricultors valencians és que cada vegada els costa més obtindre rendiments òptims a conseqüència de les reiterades incidències meteorològiques i d'una superfície d'arbres envellida. En aquest aspecte LA UNIÓ traslladarà al nou conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre, la necessitat d'habilitar ajudes per a reconvertir l'arbratge vell de baix rendiment amb una aportació del 15% per part de la Generalitat i un altre 15% del Ministeri d’Agricultura, tal com es va fer ja fa uns anys.
Segons el parer de LA UNIÓ és important disposar d'una bona sanitat vegetal i un control de plagues eficient perquè no hi haja destríos de fruita no comercial a causa de l'impacte de les plagues. Totes aquestes circumstàncies i l'increment desmesurat dels costos de producció (electricitat, fertilitzants, gasoil, mà d'obra, tractaments fitosanitaris, etc.,) han provocat una descapitalització progressiva dels llauradors durant els últims exercicis citrícoles.
Amb uns volums de fruita similars als del passat any i el fet de tindre dèficit de fruita en moments puntuals provocarà que hi haja un subministrament ajustat que hauria d'afavorir preus en origen bons i estables si la demanda se situa dins d'uns paràmetres de normalitat.
L'organització agrària veu fonamental que es realitzen campanyes de promoció dels nostres cítrics davant el descens del consum. Per això ha sol·licitat ja en reiterades ocasions al Ministeri d'Agricultura que efectue campanyes de promoció, tant en l'àmbit de la Unió Europea com en països tercers, a fi de canviar la tendència actual. Mentrestant, la Generalitat hauria de continuar impulsant la campanya consensuada per tot el sector citrícola valencià a través de la IGP Cítrics Valencians per a consolidar-la i millorar així el consum dels nostres cítrics en el mercat interior.
D'altra banda, LA UNIÓ creu que ratificar o subscriure acords per part de la UE amb tercers països sense estudis profunds ni rigorosos d'impacte sobre els efectes que causen en el nostre sector agrari ni sobre les conseqüències de la possible entrada d'una plaga o malaltia és un greu error. Tots els acords de la UE haurien de portar aparellada una reciprocitat en els estàndards de producció o en l'ús de matèries actives i plenes garanties fitosanitàries en matèria de plagues. En aquest últim aspecte LA UNIÓ reclama un reforç de les mesures en origen per a controlar malalties no presents encara en la citricultura europea i la suspensió automàtica de les importacions de cítrics procedents d'aquells països tercers que no puguen garantir la seguretat fitosanitària dels seus enviaments, així com propugna l'extensió del tractament de fred a les mandarines per a evitar l'entrada de la Falsa arna.
LA UNIÓ
 

._000647

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal