Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.922 Fotografías: 108.912 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
domingo, 27 de agosto de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 LA UNIÓ denuncia que les peticions de devolució de l'Impost Especial d'Hidrocarburs es redueixen més d'un 40% des de 2007 pel mal disseny de l'ajuda

Demana que s'augmente l'import de la devolució a 75,71 €/1000 litres, el màxim que permetria ara la UE perquè ara ja se situa el gasoil agrari per damunt d'1 euro/litre



.-000331
La Unió Llauradora i Ramadera, després d'analitzar les dades històriques de l'ajuda a la devolució de l'Impost Especial d'Hidrocarburs als quals ha tingut accés, posa en evidència com les sol·licituds s'han anat reduint en la Comunitat Valenciana fins a caure més d'un 40% en 2022 respecte a l'any d'implementació en 2007.
D'un total de 7.048 sol·licituds de devolució de l'Impost Especial d'Hidrocarburs del gasoil agrari en 2007 s'ha passat a únicament 4.183 l'any 2022. LA UNIÓ destaca que un dels motius que dissuadeix als llauradors i ramaders valencians a l'hora de demanar-la és la seua complexitat, l'haver de demanar-la una vegada que s'ha realitzat la despesa i l'apilament de múltiple informació per a això que cal entregar a l'Agència Tributària.
“Estem veient que el disseny de l'ajuda no està fet per a incentivar al fet que es demane sinó clarament al contrari”, comenten des de l'organització. “A més, en tractar amb l'Agència Tributària tot és més sensible i una inspecció, per molt que es facen bé les coses, ningú la vol”, afigen.
D’altra banda, l'import retornat també ha seguit, en general, una tendència a la baixa a un ritme similar al del nombre de sol·licituds, la qual cosa ha suposat una reducció del 23,5% respecte a l'any 2007 en la Comunitat Valenciana.
LA UNIÓ insisteix que l'augment del preu del combustible dels últims anys, amb un preu mitjà a nivell estatal per damunt de l'euro el litre, molt superior al preu que es venia donant en els últims 8 anys, justifiquen modificar aquest sistema d'ajudes i adaptar-lo a les noves realitats amb la finalitat que, de veritat, siga una ajuda i no un “enfarfec burocràtic”.
Així mateix, recorda que actualment la normativa europea permet un percentatge de devolució del IEH major al qual s'està aplicant, la qual cosa injectaria uns altres quasi 14 milions d'euros com a suport al sector.
L'organització reclama que, per tant, s'augmente l'import de la devolució a 75,71 €/1000 litres, el màxim que permetria ara la UE i que amb això es contribuiria a relaxar els elevats costos de producció als quals s'enfronta el sector per més de dos anys.
També proposa l'establiment d'un gasoil d'ús professional, davant l'encariment del cost dels carburants i dels combustibles, evitant el procediment les devolucions anuals dels impostos especials. Aquest gasoil professional ha d'estar lliure d'impostos especials, se li ha d'aplicar un IVA reduït quan s'adquirisca als distribuïdors o gasolineres i permetre el seu ús per a qualsevol activitat relacionada amb la producció agrícola, ramadera i forestal.
En aquest sentit LA UNIÓ aposta perquè totes les activitats agrícoles, ramaderes i forestals puguen utilitzar gasoil B, com a combustible i carburant en els motors de les maquinàries per als treballs de l'explotació pròpia o aliena i per als transports dels productes resultants o necessaris per a aquestes activitats, ja siguen fets per la maquinària de la pròpia explotació o per les agrupacions d'agricultors utilitzant les vies públiques autoritzades per a circular els vehicles especials.
LA UNIÓ
 
 

.-000132VID

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal