Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
lunes, 11 de septiembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: LA UNIÓ
Ver imágenes de esta noticia
1

 LA UNIÓ informa que enguany s'ha demanat un 7,3% menys de sol·licituds de la PAC en la Comunitat Valenciana

Els eco-règims en olivar i fruita seca no estan adaptats a la realitat productiva del nostre territori


._000893
._000895
La Unió Llauradora i Ramadera informa que enguany s'han presentat en la Comunitat Valenciana un total de 40.764 sol·licituds d'ajudes de la PAC, la qual cosa suposa 3.209 menys i en termes percentuals un 7,30% menys que l'any passat. Mentre que en el conjunt de l'Estat baixen un 4%, ací ho fa més d'un 7%.
La Comunitat Valenciana ha sol·licitat ajudes per a un total de 435.120 hectàrees, el 6,55% del total de la superfície sol·licitada a Espanya, mentre que l'any passat representava el 6,78%. Amb aquestes xifres es comprova que perdem importància en superfície respecte al conjunt de l'Estat. La Comunitat Valenciana se situa la cinquena en sol·licituds presentades i la novena en superfície sol·licitada.
Del total d'hectàrees que han demanat ajudes en les sol·licituds, la superfície per la qual s'ha sol·licitat eco-règims és de 305.859 hectàrees, distribuïda per cada eco-règim de la següent manera:
P1/P2: Pasturatge extensiu: 77.733 hectàrees.
P3/P4: Rotació de cultius secà: 17.940 hectàrees. Tenim unes 26.804 hectàrees d'herbacis de secà, susceptibles de demanar aquesta ajuda que no necessita disposar de drets d'ajuda PAC.
P5: Espais de biodiversitat: 108.170 hectàrees (de les quals 15.174 són de l'arròs). Per tant, només s'han demanat 92.996 hectàrees d'espais de biodiversitat en la resta de cultius.
P6/P7: Cobertes vegetals o inertes (cultius llenyosos): 102.016 hectàrees. Tenim unes 463.619 hectàrees de cultius llenyosos que podrien ser susceptibles de demanar aquesta ajuda i que tampoc necessiten tindre drets d'ajuda per a accedir a ella.
La superfície que ha sol·licitat ajudes associades és de 48.905 hectàrees distribuïdes de la següent manera:
Ajuda a la producció sostenible de proteïnes d'origen vegetal: 1.629 ha
Ajuda a la producció sostenible d'arròs: 15.220 ha
Ajuda a la producció sostenible de tomaca per a transformació: 11 ha
Ajuda els productors de fruita seca en àrees amb el risc de desertificació: 20.389 ha. Segons l'Informe del Sector Agrari de 2022, la CV compta amb una superfície de fruita seca (ametla i garrofa) de 108.644 hectàrees. Per tant, només ha pogut sol·licitar el 18,76% de la superfície valenciana.
Ajuda a l'olivar amb dificultats específiques i alt valor mediambiental: 11.656 ha. Segons l'Informe del Sector Agrari de 2022, la CV té una superfície d'olivar de 93.151 hectàrees. D'aquesta manera únicament ha pogut sol·licitar el 12,5% de la superfície valenciana.
LA UNIÓ indica que la superfície dels eco-règims que s'ha sol·licitat de fruita seca i olivar posa de manifest que no és una ajuda adaptada a la realitat del cultiu valencià i que s'ha prioritzat en els cultius d'altres comunitats autònomes.
En aquest sentit, en l'ajuda als productors de fruita seca en àrees amb el risc de desertificació, mentre que la Comunitat Valenciana ha demanat, per les restriccions de l'ajuda, el 9,43% de la superfície total d'Espanya, Andalusia ha demanat el 49,23% i la suma de la resta de CCAA inclosa la nostra ha demanat el 50,77% restant. I en l'ajuda a l'olivar, mentre que la Comunitat Valenciana, per les restriccions de l'ajuda, ha sol·licitat el 1,77 de la superfície total d'Espanya, Andalusia ha demanat el 63,65% i la suma de la resta de CCAA amb la nostra inclosa té el 36,35% restant.
La pèrdua de sol·licituds d'ajuda PAC revela segons el parer de LA UNIÓ que cal potenciar aquestes ajudes per als professionals del sector i que les ajudes directes han d'anar dirigides a les persones llauradores i ramaderes professionals i PIMES agràries, independentment del sector on estiguen emmarcats i de l'històric d'ajudes generat.
LA UNIÓ
 
 

._000743VID
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal