Miércoles, 1 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.235 Año: 18 Noticias: 45.935 Fotografías: 108.925 Comentarios de usuarios: 125.600
EL SEIS DOBLE
sábado, 9 de septiembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 L’Associació Camí Barranc de la Casella es queixa per l’estat en què queda després de fortes pluges

La deixadesa en el manteniment del llit fluvial ha portat al fet que es col·lapse amb pedres i vegetació que obliga l'aigua a discórrer pel ferm del camí


._000900


._000351
De tots els barrancs i camins veïnals que hi ha en el terme municipal d'Alzira, el de la Casella és el més conflictiu. Només cal fixar-se en els avisos de camins tallats quan plou per a adonar-se que sempre és nomenat. 
 
És evident que la funció d'un barranc és la de canalitzar l'aigua que recullen les muntanyes, això no lleva el fet que des de temps immemorial, també ha sigut l'única via d'entrada i eixida de multitud d'explotacions agràries i cada vegada més de persones que resideixen tot l'any. Aquest ús va donar lloc a una servitud històrica de pas, que a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ara li costa reconéixer, deixant cada vegada més a la seua sort el barranc i limitant les intervencions de l'ajuntament. 
 
Aquesta deixadesa en el manteniment del llit fluvial ha portat al fet que es col·lapse amb pedres i vegetació que obliga l'aigua a discórrer pel ferm del camí que es veu greument afectat amb unes pluges com les del passat cap de setmana. Les fotos mostren com amb dos dies de pluja el material arrossegat per l'aigua que hauria de quedar-se en el llit, apareix en el camí i impossibilita el pas de qualsevol vehicle. Això és un problema que no sols afecta en l'àmbit econòmic per la paràlisi de l'activitat citrícola, sinó que deixa aïllats a molts residents amb el consegüent risc de no atenció en urgències sanitàries. 
 
A dimecres, l'accés segueix tallat però sabem que l'ajuntament ja s'ha posat a mobilitzar a la quadrilla pertinent per a retornar la normalitat al camí. 
 
El sentiment d'abandó d'aquests veïns ha portat a organitzar-nos en la “Associació Camí Barranc de la Casella”, per a defensar els seus interessos i reclamar davant totes les institucions una major implicació en el manteniment del mateix donant-li la importància que es mereix a un camí històric del nostre terme.
 
Associació Camí Barranc de la Casella
 
 

._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialServicios Públicos

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

JALL - 09/09/2023
Pues ahora, que la Associació Camí Barranc de la Casella se arremangue y que se lo limpie hasta dejarlo en las condiciones que la naturaleza lo creo. Pues como "És evident que la funció d'un barranc és la de canalitzar l'aigua que recullen les muntanyes", y no para la circulación de "intrusos" como bien recocéis, y aunque "això no lleva el fet que des de temps immemorial, també ha sigut l'única via d'entrada i eixida de multitud d'explotacions agràries i cada vegada més de persones que resideixen tot l'any", esto no os legitima para exigir derechos que nadie os a otorgado por el mero hecho de haber cambiado la función de una vía (que habéis usurpado como bien reconocéis) destinada a las aguas por una vía transitable a vuestra propia conveniencia. Si queréis acceso a todas la propiedades os creáis una carretera propia como la de la otra parte del barranco (carretera a la Cassella) y de jorobar de una vez por todas el funcionamiento natural de la tierra. Ale, a estrujaros el cerebro para ver como os abrís paso por la montaña y empezáis a ceder terreno para el paso de la carretera que necesitáis.
El barranco ES para el agua, que para eso se lo “fabrico” la naturaleza y el que quiera camino, que se cree el suyo propio dentro de sus “explotacions agràries”. Ah, y si no quieren que el agua se lo estropee, se lo hacen bien altito, que al paso que vamos esto que estamos sufriendo es “pecata minuta” comparado con lo que nos espera dentro de unos años donde el agua va a necesitar toda la capacidad del barranco.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal