Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
jueves, 28 de septiembre de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Respectar els acords dels alzirenys
Opinió de la Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira

Hi ha que prendre una decisió abans de final de mes


._000550
Per declaracions de l’alcalde a la premsa ens assabentem de: les diferents alternatives entre les què l’ajuntament ha de triar, contemplades a l’estudi adjudicat per la Direcció General de l’Aigua previ al projecte constructiu del nou pont de Xàtiva.
Que hi ha que prendre una decisió abans de final de mes. 
Les actuacions per l’ampliació del barranc de La Casella, foren aprovades per l’ajuntament el 25.05.23, per unanimitat. Per resoldre el punt més conflictiu, l’estretament del pont de Xàtiva, l’acord concretava: “Remodelación del enlace de la CV-41 con la CV-50  a nivel  de la cota 21mts para disponer del espacio de la actual malecón  de protección”.
Com que les alternatives havien d’obtindre el vist i plau, l'adjudicatària de l’estudi es reuní amb els tècnics enviats pels polítics de les diferents administracions  implicades i presentà el factor comú de les tres posicions. La CHJ, demanà mantindre la cota 21mts de l’actual mota i l’ampliació del barranc per permetre el pas dels cabdals i evitar inundacions per un període de retorn de 100 anys; la DGOTM que es respectara  el pas elevat de la variant de la CV-50; i Alzira que es mantinguera l’accés des de Materna pel mateix lloc.
Les alternatives proposades consisteixen en: 
Una pel mateix lloc, amb una pendent del 9%, no apta per camions. 
Altra dibuixant una lleugera doble corba, per acabar entrant per baix de la CV-50, que redueix la pendent al 6% i permet també, el pas de camions 
O sols una  passarel·la per vianants i ciclistes.
Com que les tres mantenen el pas elevat de la CV-50, cap d’elles coincideix amb l’acord plenari municipal i unànime, que implica enderrocar el pas elevat per remodelar l’enllaç a nivell de la cota 21mts.
Com que la FaavvAlzira, aconseguí la unanimitat de la Corporació al voltant de l’acord unànime.
Com que la FaavvAlzira argumentà el consens municipal al voltant de l’acord unànime i convencé les Diputades i Senadores per que el defensaren i presentaren esmenes als Presupuestos Generales del Estado 2023 amb les que s’aconseguí la partida finalista a la Generalitat Valenciana de 5MM€ amb els que la DGA construirà el nou pont de Xàtiva, des de la FaavvAlzira, considerem que sols altre acord plenari facultaria per  prendre una decisió diferent d’aquella.
És pel què demanem a la Corporació que ho incloga a l’ordre del dia del proper plenari, el  27 de setembre, o que convoque un ple extraordinari, monogràfic, abans de final de mes per tal de que la decisió per resposta a la Direcció General de l’Aigua també tinga el suport de la Corporació municipal. És a dir de les representants de les  alzirenques. 
La DGOTM, menyspreà l’acord municipal del 25.05.22, enrocant-se, com a competent sobre carreteres, en que es mantinguera el pas elevat de la CV-50. 
Arran les eleccions del 28M, el govern de la Generalitat, ha canviat. Salomé Pradas, és ara la Consellera competent sobre Aigua i sobre Carreteres i té l’oportunitat d’esmenar el greuge a la voluntat de les alzirenques, alçant el veto sobre la confluència a nivell de cota 21 mtssnm, solucionant les inundacions a Alzira sense sacrificar opcions de mobilitat, permetent eliminar l’obra dura del pas elevat i pacificant el trànsit amb una glorieta, tal i com proposà desinteressadament Xavier Machí.
FaavvAlzira
 

._000905



 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 28/09/2023
La asociación de vecinos y el ayuntamiento pueden cantar misa, pero la Dirección General de Carreteras y Transportes es la que tiene que decidir. Y si en este caso se puede compaginar la ampliación del cauce y la conservación del puente, no creo que deban existir problemas, ya que los alzireños lo que demandamos son SOLUCIONES.
Otra cosa muy distinta son los intereses políticos o el ansia de protagonismo de la Asociación.
Saludos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal