Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
lunes, 16 de octubre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Es troba en exposició pública el projecte del barranc de la Casella

Per tal de poder realitzar al·legacions


._000647
L’amplària del barranc de La Casella, mesurada al pont de Xàtiva, supera de llarg els dènou metres. La proposada per TYPSA al projecte per la millora de la capacitat de desaigüe, que està exposat al públic en l’ajuntament, és de vint metres. El preu d’execució del projecte supera els vint-i-quatre milions d’euros.
La Confederación Hidrográfica del Júcar, CHJ, ha dirigit el projecte, i per aconseguir la secció necessària per permetre el pas dels cabdals del període de retorn de cent anys, no podent augmentar el factor horitzontal, ni al sud, ja que l’Ajuntament no descatalogà la protecció que el PGOUM d’Alzira atorga a l’edifici ruïnós del molí de Montagut; ni al nord, ja que la Generalitat Valenciana, GV, s’oposà a cedir espai de la variant de la CV-50; quedant-li sols el recurs de créixer en vertical, en profunditat i eliminar la vegetació per reduir la rugositat.   
Malgrat que la Corporació unànimement demanà la Remodelación del enlace de la CV-41 con la CV-50  a nivel  de la cota 21mts para disponer del espacio del actual malecón  de protección, i que la FaavvA argumentà el consens municipal convencent diputats del PP, Cs, ER i Compromís que presentaren esmenes als PLPGE2023 amb el mateixa text, els alzirencs encara no hem aconseguit obtenir espai per ampliar el barranc.
Sols aconseguírem 5MM per a que la  GV els destinara a ampliar-lo aigües amunt d’on acabe la CHJ. Tasca que s’assignà a la Direcció General de l’Aigua de la GV. Aquesta adjudicà a TYPSA l’elaboració d’una alternativa al pont de Xàtiva consensuada amb les administracions competents. En aquest procés de recerca del necessari consens, l’Àrea de Carreteres de la GV accedí a eliminar al carril de desacceleració de la CV-50 cap a la CV-41. Però el projecte del tram des del Xúquer fins el pont de Xàtiva, que ara s’exposa, ja estava acabat aleshores. 
Accedint l’Àrea de Carreteres a eliminar l’esmentat carril, el que ara esperem és que el Ple de la Corporació a més de renovar el consens sobre la Remodelación del enlace de la CV-41 con la CV-50  a nivel  de la cota 21mts para disponer del espacio del actual malecón de protección, i defendre’l on calga, també aprove la presentació d’al·legacions per a millorar el projecte del tram des del Xúquer fins el pont de Xàtiva per tal de que s’esmene l’esmentat  projecte amb la intenció que, actuant la CV-50 com a mota, el barranc s’amplie cap al nord, guanyant l’espai de l’actual malecó més el de l’esmentat carril, aconseguint sobradament els 27 metres que el projecte assigna al tram aigües abaix de les naus del polígon. 
Aquest espai de la marge nord ja és de titularitat pública, com tots els terrenys que li segueixen fins al Xúquer, amb el què es pot prescindir de les expropiacions al marge del sud, fent innecessaris el formigonat i el aprofundit del llit, el seu negatiu impacte ambiental, i eliminant el risc de que els depòsits dels sediments que transporta el barranc, sense el manteniment escaient, inutilitzen la solució proposada.
Confiem amb les gestions dels regidors, especialment les dels Populars que comparteixen partit amb amb la nova Consellera Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, per a fer realitat l’acordat tant pels regidors que democràticament ens representen a l’Ajuntament com pels diputats que ho fan a la Generalitat i al Congreso que, a l’oposició estant, comprometeren la imatge del PP en pressionar per resoldre la inundabilitat a Alzira. Ara la resolució està en mans del Partit Popular i esperem que aprofite l’oportunitat i deixe en bon lloc tant als regidors del grup municipal com als diputats del Grupo Parlamentario Popular en el Congreso. 
FVVAA Alzira
 
 
._000905
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal