Martes, 7 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.241 Año: 18 Noticias: 45.976 Fotografías: 108.967 Comentarios de usuarios: 125.627
EL SEIS DOBLE
jueves, 19 de octubre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Suc de Teatre - La Tarumba
Ver imágenes de esta noticia
1

 Suc de Teatre - La Tarumba torna al Gran Teatre amb Hamlet, el seu muntatge més ambiciós

L'espectacle ha aconseguit premis importants en certàmens d’àmbit nacional



.-000166
Dissabte 21 d'octubre, a les 19.30 h, el Gran Teatre acollirà de nou una de les obres més emblemàtiques del teatre de tots els temps, Hamlet, la gran tragèdia escrita per William Shakespeare, a càrrec de Suc de Teatre – La Tarumba.
Es tracta d'una adaptació realitzada pel seu director, José Antonio Martínez, per a 8 actors i 2 actrius, en la qual s'ha reduït la duració de l’obra, encara que es mantenen l'essencial de la trama, la majoria de les escenes, la fondària i dramatisme de monòlegs i diàlegs, el nivell de llengua de les traduccions al castellà més fidels a l'original de l'anglés i, per descomptat, el registre poètic de tants moments. 
Tant l'adaptació com l'espectacle actualitzen alguns elements, com el vestuari, l'attrezzo, l'escenografia i la música, mentre que mantenen l'època de Shakespeare en tot el relacionat amb el llenguatge i la ideologia: les relacions humanes, la política, l'honor, la moral i la religió.
Suc de Teatre – La Tarumba va participar a l'abril en el “XXVI Certamen Nacional de Teatro Garnacha de Rioja” celebrat a Haro. Havien sigut seleccionats 7 grups entre més de 70 de tota Espanya. Es van concedir 4 guardons, tres atorgats pel públic i un pel jurat del festival. Hamlet va obtindre dos d'estos premis: el tercer del públic i el Premi Especial del Jurat.
El grup alzireny també va participar a l'agost en el “Certamen Nacional de Teatro Amateur Clásico de Almagro”, al qual es van presentar 34 propostes escèniques de quasi totes les comunitats autònomes i de les quals només es van seleccionar 3. Hamlet va aconseguir els dos premis més importants, el de Millor Obra, atorgat per unanimitat del jurat, i l'Especial del Público, als quals es van sumar el de Millor Actor Principal i el de Millor Actriu de Repartiment.
Fins ara han sigut els dos únics certàmens en els quals s'ha representat esta obra immortal, però en breu es presentarà també en els d'Ibi, La Llosa de Ranes, Cullera i Utiel.
Alçar en un escenari esta gran tragèdia de Shakespeare és, sens dubte, el projecte més ambiciós del grup alzireny, tant per l'exigència interpretativa com per la producció (vestuari per a 23 personatges, escenografia, attrezzo, classes d'esgrima, material gràfic…) Haguera sigut impossible dur-ho a terme sense el suport econòmic de la Regidoria de Cultura, que produeix l'espectacle juntament amb La Tarumba. 
Al ritme al qual va la venda de localitats, hi haurà amb tota seguretat una magnífica entrada en el coliseu alzireny per a gaudir d'este clàssic de la literatura universal. Una obra escrita a principis del segle XVII, però que Suc de Teatre – La Tarumba ha acostat a la nostra època gràcies a esta adaptació. 
ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TARUMBA


  

._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaTeatro
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal