Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
sábado, 28 de octubre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Federació d’Associacions de Veïns Alzira ha presentat al·legacions per millorar el projecte del Barranc de la Casella

Té el punt més estret junt al molí de Montagut


 

._000647
El Ministerio para la Transición Ecológica y el reto demográfico, (MITECO)  adjudicà la redacció del ‘Estudio de alternativas para la reducción del riesgo de inundaciones de la Ribera del Júcar, priorización de actuaciones, redacción de proyectos e inicio de tramitación ambiental’, aquest estudi després d’analitzar la freqüència i calat de les inundacions proposà actuacions per evitar-nos-les. 

 

Tal i com feu amb altres projectes, mitjançant el seu organisme de conca, la Confederació Hidrográfica del Júcar, els ha ficat en exposició pública per a que la ciutadania participe en el procés previst a les lleis per perfeccionar-los.
 
Així els alzirencs coneguérem el dia tres el projecte de la  Zona de laminación natural en la confluencia del barranco Casella-Barxeta, que evitarà les retencions dels cabdals que baixaven pel barranc de La Casella quan el Barxeta venia ple per la major superfície captora. I el dia sis el projecte d’adaptación a la inundabilidad provocada por el Barranco de la Casella y mejora de su capacidad de desagüe, que té previst augmentar la secció del barranc per a que puga evacuar majors cabdals en el tram des del Xúquer fins al pont de Xàtiva. Fins el dies tres i huit, respectivament, els alzirencs podem examinar els projectes i aportar el que considerem pot millorar-los o evitar el que ens puga perjudicar.

 

El barranc de La Casella, té el punt més estret junt al molí de Montagut, on l’antiga carretera comarcal de Xàtiva a Silla, situa per salvar-lo el pot de Xàtiva que té una llum de 19.60 mts amb el que sols permet el pas dels primers 747seg mts3/seg, retenint la resta. Els tècnics calculen que les pluges del període de retorn de 100 anys, provocarien un cabdal de 470 mts3/seg. 

 

Com que ni l’ajuntament ha descatalogat el molí, ni l’àrea de Carreteres ha atès la petició de  l’ajuntament,   remodelant l’enllaç de la CV-41 amb la CV-50  a nivell  de la cota 21mts para disposar de l’espai de la mota i poder ampliar el barranc, l’enginyeria no podent augmentar el factor horitzontal no ha tingut cap recurs més que ampliar el factor vertical, aprofundir-lo dos metres i formigonant-lo per bais i per les vores. Una vegada salvat el tram del polígon de Materna, el projecte preveu una secció trapezoidal amb escollera, de 27 metres de base. 

 

Com l’àrea de Carreteres ha donat el vist i plau a les tres alternatives proposades per a substituir el pot de Xàtiva, que sacrifiquen l’actual carril de desceleració des de la CV-50 cap a Materna o Carcaixent, l’espai d’eixe carril, queda disponible per ampliar el barranc.  

 

La Federació d’associacions de veïns d’Alzira, sabent que els cabdals que baixen, transporten arena, grava o pedres; amb l’experiència d’haver tirat a faltar, any rere any, l’execució de qualsevol tasca de manteniment del llit; alerta de que els successius sediments reduiran el factor vertical, disminuint la secció, amb el que, si sols s’augmenta el factor vertical, és més que probable que tornaran a produir-se les retencions dels cabdals i les inundacions. És per això que considerà que hi ha que esmenar el projecte per tal de que l’augment de la secció del barranc s’obtinga a més d’un major factor vertical (aprofundint-lo), d’un major factor horitzontal (ampliant-lo), com a conseqüència de que el barranc ocupe l’espai de l’actual mota i el del ramal sacrificat de la CV-50 que faria de mota.

 

Com que del que es faça al barranc, dependrà la inundabilitat de la nostra ciutat, animem a les veïnes a personar-se a l’ajuntament, revisar el projecte i formar-se la seua pròpia opinió. Consentir-lo implica fer-se responsable de les seues conseqüències.

 

La FaavvAlzira ha presentat al·legacions per millorar el projecte en eixe sentit i convida a les alzirenques a que, fent servir el text adjunt, presenten al·legacions per a que s’amplie el punt més conflictiu del barranc: el pont de Xàtiva. Consentir el projecte tal i com està redactat, implica ser còmplice de les futures inundacions que provoque i de malbaratar 24MM€ en ampliar-lo només 40 cmts.
FaavvAlzira
 
 

._000905
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal