Lunes, 6 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.240 Año: 18 Noticias: 45.975 Fotografías: 108.965 Comentarios de usuarios: 125.622
EL SEIS DOBLE
martes, 12 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Les brigades Natura 2000 de la Comunitat Valenciana treballen en la recuperació dels ecosistemes de la Murta i la Casella d’Alzira

S’està treballant en l’impuls i posada en valor d’aquest espai natural comú als nostres pobles veïns



._000743
La Direcció General del Medi Natural de la Generalitat Valenciana, a través de les brigades de conservació Natura 2000, està treballant intensament al Paratge Natural Municipal Murta i Casella, com a Zona d’Especial Conservació (ZEC) Serra de Corbera de la Xarxa Natura 2000.
 
Ahir es commemorava el Dia Internacional de les Muntanyes donant a conéixer i posant en valor el treball que aquestes brigades estan realitzant per a millorar l’estructura vegetal de les formacions vegetals relictes de Llorer que trobem a la Murta i per a eliminar les espècies exòtiques i invasores, com l’Eucaliptus i la Robinia en la finca forestal de la Casella. Es tracta d’una tasca complexa i necessària, perquè gràcies a ella es garanteix que les composicions florístiques de les associacions vegetals originals no s’alteren, eliminant tot allò que impedeix que es preserven adequadament els hàbitats protegits de les nostres muntanyes.
 
Estos treballs es realitzen en compliment del programa d’actuacions de les normes de gestió de la ZEC Serra de Corbera. Des de l’Ajuntament d’Alzira s’està treballant en l’impuls i posada en valor d’aquest espai natural comú als nostres pobles veïns i gestionat des dels àmbits, municipal i autonòmic.
 
Alfons Domínguez, alcalde d’Alzira i responsable de l’àrea de medi ambient i transició ecològica, es mostra optimista respecte a este futur acord i ha declarat que “Hi ha que agrair a la Conselleria de Medi Ambient, l’esforç i el tracte especial que està tenint en la gestió i la preservació dels ecosistemes forestals de la Serra de Corbera i les Agulles. La nostra serra alberga una riquesa botànica i faunística singular i d’alt valor, per això creguem que la seua gestió mereix un impuls i una atenció especial.
 
Si volem preservar-la i mantenir-la per a les generacions futures, haurem de pensar en unir els esforços dels municipis de la Serra i de les administracions, tant l’autonòmica com la provincial, per a crear noves fórmules de gestió consorciades que ens permeten intensificar i compartir les accions de conservació i de prevenció d’incendis. Els ecosistemes i els incendis forestals no entenen de límits de terme i s’han de gestionar des de la globalitat de l’extensió de la Serra”.
 
Ajuntament d’Alzira
 
 

._000905



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal