Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
martes, 12 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 S’inicien les excavacions arqueològiques al solar de la Casa Reial i de la Muralla d’Alzira

Finançades pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme amb 2.300.000 € i 400.000 € respectivament



.-000331

._000807
L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat les excavacions arqueològiques en el solar de la Casa Reial o de l’Olivera, situada al carrer Major Santa Maria números 1 al 13, i posteriorment es realitzarà en el passatge de la muralla des de la Casa Reial fins la Torre del Saludador.
Esta actuació és el pas previ als projectes de recuperació i posada en valor de la Torre de la Casa Reial i la muralla que estan inclosos dins del Plan Nacional Xacobeo 2021-2022, dotats amb 2.300.000 € i 400.000 € respectivament, finançats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.
Els treballs que estan realitzant-se van a aportar informació arqueològica de les successives construccions en este històric punt de la Vila, on ja es van realitzar dos excavacions anteriors, una en el 2001 i la segona en el 2010. La finalitat d’estes actuacions va ser reforçar els murs que es trobaven molt danyats per les diferents ocupacions que, una vegada perduda la funció de Casa Reial i dels Jurats, van transformar este immoble de traça militar en habitatges familiars.
Els treballs estan previstos que finalitzen el mes de febrer de 2024 per a, una vegada estudiades les restes arqueològiques que es troben, valorar la seua incorporació al projecte, de tal manera que siguen part visible de la visita a l’edifici que s’alçarà integrant i conservant al seu interior els murs que constituïen la Torre de la Casa Reial.
El regidor de Patrimoni Històric, Xavi Pérez, ha assenyalat que les excavacions arqueològiques “són un pas molt important, previ, a la recuperació de la Casa Reial, ja que són necessàries per a poder documentar troballes com estructures, murs o altres elements d’este indret tan simbòlic, de manera que les més importants puguen visualitzar-se a través d’una estructura de vidre en la planta baixa de l’edifici”.
Ajuntament d’Alzira
  

 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Bernat Montagud - 13/12/2023
Esperanzadora noticia.Imprescindible comenzar la casa por los cimientos arqueológicos.
viejo - 14/12/2023
Efectivamente, lo racional empezar la casa por los cimientos, pero me temo que estos cimientos son de barro.
Saludos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal