Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
lunes, 18 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: LA UNIÓ
Ver imágenes de esta noticia
1

 LA UNIÓ demana una moratòria en els períodes de prohibició per a fertilització nitrogenada dels sòls agraris

Ha d'entrar en vigor en 2024


 
._000647
 
La Unió Llauradora ha sol·licitat a la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, a través d'un escrit dirigit al conseller José Luis Aguirre, que gestione amb el Govern d'Espanya una moratòria en la implementació dels períodes de prohibició per a la fertilització nitrogenada que entren en vigor l'any vinent. La petició pretén que, abans d'entrar en vigor, la Generalitat regule adequadament aquests períodes en funció de les característiques dels cultius i la climatologia de la Comunitat Valenciana.
 
Cal ressenyar que a partir de l'1 de gener de 2024 entraran en vigor la majoria de les disposicions del Reial decret 1051/2022, que estableix normes per a la nutrició sostenible en sòls agraris. Aquesta normativa fixa un calendari per als períodes en els quals no es podrà fertilitzar, subjecte a adaptacions per part de les Comunitats Autònomes. En aquest moment, la Comunitat Valenciana no ha finalitzat encara les tasques necessàries per a adaptar-se a aquesta normativa, la qual cosa podria obligar a aplicar el calendari general a partir de gener.
 
A més, per a complir amb la normativa sobre la incorporació de dades de nitrogen i fòsfor en l'aigua de reg abans de l'1 de gener de 2024, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha d'establir un sistema informàtic. A pesar que ha passat quasi un any des de la publicació del Reial decret, no s'ha trobat en el portal del Ministeri un sistema que permeta als llauradors accedir fàcilment a la informació sobre la qualitat de l'aigua de reg.
 
En aquest sentit, LA UNIÓ ha sol·licitat a la Conselleria d'Agricultura que realitze les gestions necessàries davant el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a la creació d'un sistema informàtic accessible i senzill. Això permetria als llauradors accedir a les dades de qualitat de l'aigua de reg i incorporar-los als càlculs de les necessitats de nitrogen i fòsfor dels cultius.
 
Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ, posa èmfasi en la necessitat de comptar amb alternatives viables i eficaces per a la fertilització a fi d'evitar caigudes en la productivitat i per això reclama més investigació i formació per a mitigar les pèrdues productives. Peris assenyala a més que "no és lògic que s'implemente aquesta nova normativa abans que el Ministeri d'Agricultura concloga el seu estudi sobre el carboni en els sòls".
 
LA UNIÓ


  

._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal