Lunes, 6 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.240 Año: 18 Noticias: 45.974 Fotografías: 108.965 Comentarios de usuarios: 125.622
EL SEIS DOBLE
domingo, 24 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira llança per Nadal recomanacions de prevenció d’incendis per a vivendes envoltades de sòl forestal

La vegetació de les nostres muntanyes es troba molt seca i fàcilment disponible com a combustible per al foc


.-000130
2023 ha esdevingut l’any més càlid des de que hi ha registres. Degut a l’escassa pluviometria acumulada durant la tardor, la vegetació de les nostres muntanyes es troba molt seca i fàcilment disponible com a combustible per al foc.

 

Esta anòmala situació ha fet disparar el risc d’incendi forestal tot i estar en esta època, arribant-se a les festes nadalenques amb un risc major que altres anys. De fet, no s’esperen episodis significatius de pluja a curt termini que puguen millorar esta situació. És per això que l’Ajuntament d’Alzira prega especial atenció als residents de les vivendes pròximes al sòl forestal respecte a l’ús del foc i que tinguen en compte una sèrie de recomanacions i mesures preventives durant les celebracions del Nadal i cap d’any:

 

Als contenidors es poden produir incendis causats per l’abocament de cendres i brases mal apagades, així doncs, abans de tirar les restes de brases, cal assegurar-se que estan ben apagades i gelades, deixant que es refreden al pati de casa durant 24 hores en un poal galvanitzat.

 

Evitem l’ús de focs pirotècnics o petards domèstics en les proximitats del sòl forestal.

 

Mantenim neta de sutja les xemeneies de la vivenda i els paellers, les manté en bones condicions d’ús. Una xemeneia bruta és una de les principals causes d’incendi en habitatges.

 

Totes les eixides de fums (al final de la xemeneia o semblant) de les vivendes o paellers, han de tindre xarxa mataespurnes de material no inflamable, amb obertura de malla d’entre 0,5 cm i 1 cm de costat com a màxim.

 

Les xarxes mataespurnes han de mantindre’s netes i sense obstruccions.

 

S’han d’eliminar les branques que estan per damunt de la construcció i en especial atenció les que es troben a menys de 3 metres de l’eixida de fums.

 

Si feu una barbacoa deixeu espai lliure entre les graelles i les branques o el carbó, no les ompliu del tot i així evitareu que es produïsquen flames, tenint sempre un punt d’aigüa pròxim per evitar danys majors en el cas que el foc s’escape.
Ajuntament d’Alzira

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal