Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
lunes, 25 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: LA UNIÓ
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Govern del PP-Vox rebutja que es destinen 10 milions d'euros a polítiques directes per als llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana

En rebutjar les esmenes als pressupostos 2024 de LA UNIÓ


._000900 
La Unió Llauradora i Ramadera expressa la seua profunda preocupació davant la negativa del Govern de la Generalitat del PP-Vox a aprovar les esmenes proposades per l'organització agrària als pressupostos agraris de 2024. La proposta, que buscava assignar quasi 10 milions d'euros a polítiques directes de suport a llauradors i ramaders, ha sigut rebutjada, deixant desprotegits a milers de productors en la Comunitat Valenciana.
Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ, indica que “el nou Govern autonòmic deixa així a l'estacada només començar a milers de productors de la Comunitat Valenciana i després es vanen de ser els defensors del camp valencià, i fins i tot Vox diu ser la veu dels llauradors i ramaders. Tot es queda en pura xerrameca que no es tradueix en fets”.
L'organització proposava una sèrie de modificacions en els pressupostos de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per a destinar 9,9 milions d'euros a mesures socioeconòmiques que anaven a beneficiar a les persones llauradores i ramaderes de la Comunitat Valenciana en un moment on la situació productiva no és la més pròspera pels efectes de la sequera que afecta la rendibilitat de les explotacions agràries, al que s'uneixen les conseqüències pel conflicte bèl·lic a Ucraïna que afecta la seua competitivitat, al costat de la pujada dels costos de producció.
Amb el rebuig a les esmenes presentades per LA UNIÓ nombrosos productors es quedaran sense ajudes. Cal destacar als productors de vinya i olivar que tenen collites reduïdes i problemes de comercialització. Malgrat això, les mesures del Govern d'Espanya no han proporcionat suport a aquests productors, i es formulava des de l'organització una ajuda autonòmica excepcional directa per a compensar les conseqüències econòmiques negatives.
Sobre la Malaltia Hemorràgica Epizoòtica (EHE), el conseller José Luis Aguirre ve reclamant coses no factibles en aquest moment d'urgència com una vacuna que no existeix i que depén de la indústria farmacèutica, mentre altres comunitats autònomes on gestiona Vox la cartera d'Agricultura sí han concedit ajudes per als seus productors. “Això al meu poble es diu escórrer l'embalum demanant coses inviables per a eludir la responsabilitat de compensar als ramaders”, assenyala Peris.
Els cítrics valencians, tan fotografiats durant els últims mesos en mans de responsables polítics, es queden sense el milió d'euros per a la campanya de promoció de la “Taronja de València” en un moment on el consum està en descens i es fa imprescindible el suport públic als productors de cítrics. La pèrdua d'aquesta campanya és incomprensible i portarà conseqüències negatives en un futur pel despit a la distribució que havia apostat per aquesta campanya.
D'altra banda, un sector com el de fruita seca que necessitava un impuls inicial per a realitzar una reestructuració i adaptar-se a les demandes dels consumidors, es queda sense eixe suport necessari per a no perdre competitivitat davant les produccions provinents de països tercers. L'única de les esmenes presentades per LA UNIÓ que ha resultat aprovada es refereix a estendre les ajudes als productors de cirera a tota la Comunitat Valenciana i no únicament a la província d'Alacant. No obstant això, s'aprova amb el mateix pressupost existent de 1,5 milions d'euros per a tots els productors de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa menys import per llaurador.
Les esmenes de LA UNIÓ eren molt diverses i variades. Entre elles destacaven la necessitat d'elaboració d'un mapa agronòmic, la implantació del quadern digital d'explotació, una ajuda a les explotacions prioritàries, la recuperació d'explotacions afectades per incendis, un impuls a l'Agència Valenciana d'Informació i Control Alimentari (AVICA), la digitalització del sector productor agrari; concessió d'ajudes per als ramaders per la malaltia de la EHE, per a tots els productors de cirera de la Comunitat Valenciana i per als productors de raïm de vinificació i olivar de secà, reestructuració del sector de l'ametla en secà, compensació per danys de l'avifauna en l'arròs o una campanya de promoció dels cítrics valencians.
LA UNIÓ

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 25/12/2023
Traducción del artículo: La Unió se queda sin su buena tajada de los 10 millones de euros.
viejo - 26/12/2023
Tal vez si la Unió se quitará el apellido de "país valenciá" y dejará de estar subordinada a los intereses de Cataluña, las cosas fueran distintas.
Saludos
Pere - 27/12/2023
Estatut d'Autonomia, Preàmbul:
"Aprovada la Constitució Espanyola, va ser, en el seu marc, on la tradició valenciana provinent de l’històric Regne de València es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió que emmarquen tot allò que és valencià en un concepte cultural propi en l’estricte marc geogràfic que abasta."

Apareix el terme País Valencià. No passa res. M'agrada més País que Comunitat. La comunitat em sembla de veïns, de regants,...
El que cal mirar és que fa La Unió i en base als fets jutjar.

Salutacions

viejo - 27/12/2023
No me vengas con chorradas,, el Estatuto en su artículo primero deja claro que la denominación es Comunitat Valenciana, el que te guste más o menos es una simple chorrada intrascendente.
La denominación País Valenciá es la que suelen utilizar aquellos que desean la integración de esta Comunitat en una entelequia llamada Paisos Catalans.
Saludos
PaisValencianomelacojeconla... - 27/12/2023
Viejo, me he pasado por la web de LA UNIÓ y no he encontrado ni rastro de esos apellidos que dices... De hecho en el "Qui som" si aparece varias veces la denominación "Comunitat Valenciana". ¿Por qué mientes?
alziro - 27/12/2023
Para Pere y PaisValencianomelacojeconla... (por cierto, "coje" se escribe con "g"):

1. En septiembre de 2022 la Unió de Llauradors i Ramaders del PAÍS VALENCIÀ (nombre original desde 1977) cambió su nombre por "Unió Llauradora i Ramadera" para hacerla más "inclusiva".
2. La comisión ejecutiva de la Unió elige a sus líderes sindicales en los "CONGRESOS DEL PAÍS".
3. El preámbulo del Estatut no tiene valor jurídico alguno.

Saludos.
viejo - 27/12/2023
La Unió llauradora i ramadera es constituix en Bonrepos en 1977 amb el nom de Unió llauradora i ramadera del País Valenciá.
Aquí se viene con los deberes hechos si no se quiere hacer el ridículo.
Saludos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal