Martes, 7 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.241 Año: 18 Noticias: 45.974 Fotografías: 108.965 Comentarios de usuarios: 125.622
EL SEIS DOBLE
viernes, 19 de enero de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alfons Domínguez, alcalde d’Alzira: ‘Després d’este segon incendi en menys d’un any, és essencial treballar en l’autoprotecció de les urbanitzacions’

Encara que es desconeixen les causes de l'incendi, tot apunta que es va originar en una zona pròxima a sol forestal per la imprudència humana



._000049


.-000166
L'Ajuntament d'Alzira treballarà en l'autoprotecció front incendis forestals en les urbanitzacions. Així ho ha destacat l'alcalde de la ciutat, Alfons Domínguez, després de l'incendi que ahir dijous 18 de gener, va cremar entre 5 i 6 hectàrees i que va obligar a desallotjar a 30 persones de la zona del Xavegó Alt i que, per segona vegada en menys d'un any, ha fet perillar el Paratge Natural de La Murta.
Este matí en la zona del Tallat Roig, on ahir al migdia es declarava este incendi, bombers i brigades forestals han fet tasques de vigilància i repassat punts calents. A més la situació climatològica ha afavorit el refrecs de la zona, i l’absència de vent ha fet possible que l’incendi no anara a més. Afortunadament, i contràriament al que es poguera pensar, el vent de ponent va ajudar, per la posició de l'origen del foc, al fet que este no pujara cap al cim de la serra. 
L’alcalde d’Alzira i responsable de Medi Ambient, Alfons Domínguez ha explicat que “després d’este segon incendi en menys d’un any, és essencial treballar en l’autoprotecció de les urbanitzacions. És un assumpte molt seriós, no podem jugar-se-la, en primer lloc amb les persones ni tampoc amb els bens materials ni amb la muntanya. Per això cal prendre mesures encaminades a la creació de faixes perimetrals i la intervenció en la vegetació de les parcel·les privades que es troben en eixe entorn, tan idíl·lic, com a perillós alhora, especialment en este moment d'emergència climàtica, amb un mes de gener que ens ha deixat temperatures de fins a 24 graus, mesos sense ploure i els boscos com si fora estiu”.
Encara que es desconeixen les causes de l'incendi, tot apunta que es va originar en una zona pròxima a sol forestal per la imprudència humana, en haver realitzat foc quan la situació meteorològica prohibia estes pràctiques, al estar en risc extrem d’incendi forestal,  fet que s'està repetint en els últims dies.
Esta reiteració posa de rellevància que cal actuar de forma contundent i urgent en l’aplicació de les mesures d’autoprotecció en urbanitzacions i nuclis habitats que es troben en sol forestal donat el risc que es genera en coexistir habitatges habitats amb una densa vegetació confrontant.. Cal recordar que el passat 29 de novembre es va aprovar una cartografia en el plenari municipal d’Alzira derivat de l’aplicació de la LOTUP, en la qual s’identificaven les vivendes afectades per esta obligatorietat d’aplicar mesures d’autoprotecció.
Des l’Ajuntament s’ha traslladat l’agraïment a les forces i cossos de seguretat  i els equips de voluntaris, la seua ràpida intervenció, així com la presència en el Punt de Comandament Avançat del diputat de medi ambient, Avelino Mascarell qui es va traslladar immediatament a la zona.
Ajuntament d'Alzira
 
 

._000581
._000893 


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal