Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.593
EL SEIS DOBLE
miércoles, 24 de enero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els agricultors d’Alzira busquen solucions per a lluitar contra els porcs senglars

La massiva presència d’estos animals suposa un important risc, tant per a la ciutadania que circula per les carreteres pròximes a la muntanya, com per als llauradors


.-000130
Ahir per la vesprada es va celebrar una reunió de treball per a poder avançar en trobar una solució per a la problemàtica dels porcs senglars. El regidor d'Agricultura i Serveis per a la Ciutat, Enrique Montalvá, es va reunir ahir per la vesprada amb el gerent de l'empresa Pollos Gil, SL, el vicepresident de l'Associació de Caçadors d'Alzira i el president de l'Associació d'Agricultors AVA Alzira,  a l'efecte de signar un acord de col·laboració per a donar eixida a les peces de senglars abatudes pels caçadors.
Recordem que la massiva presència d’estos animals suposa un important risc, tant per a la ciutadania que circula per les carreteres pròximes a la muntanya, com per als nostres llauradors que troben les collites destrossades per la seua actuació. 
Els caçadors, que han col.laborat en les batudes, tenen un problema amb la gestió dels porcs abatuts, ja que no poden abandonar, per llei, les peces caçades. 
Per això, l'Ajuntament ha buscat una solució a través d'una empresa càrnica que s'ocuparà de la recepció d'estes peces, sense cap cost per a l'Ajuntament. Per part seua, els agricultors, molt castigats per esta fauna salvatge, també  col·laborarà, denunciant els danys produïts en les seues parcel·les i facilitant l'entrada a les seues propietats perquè els caçadors puguen realitzar la seua activitat i així augmentar el nombre de peces caçades. D'esta manera es minimitzaran els danys que els senglars provoquen en el camp, així com els accidents de trànsit que es produïxen a causa de la superpoblació d'estos animals.
El regidor, Enrique Montalvá s’ha mostrat molt satisfet i ha indicat que, "ahir va ser un dia històric que marcarà la diferència en la lluita contra la superpoblació de porcs senglars. És tan gran la quantitat d'animals, que no es pot gestionar de manera independent, per això agraïm a l'empresa que ha facilitat esta retirada gratuïta”
El regidor, Enrique Montalvá s’ha mostrat satisfet en els resultats.
Ajuntament d’Alzira


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 24/01/2024
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.
Benito - 24/01/2024
Lo diré de otra forma.
Eso de "ahir va ser un dia històric", (a ver si en el calendario de 2025 del Ayuntamiento el 23 de enero viene marcado en rojo como festivo) me ha recordado a lo que escribió Machado en 'La tierra de Alvargonzález':

“hubo gaitas, tamboriles
flauta, bandurria y vihuela,
fuegos a la valenciana
y danza a la aragonesa”.

"La lluita contra la superpoblació de porcs senglars"
¿Y cómo se sabe que hay superpoblación?
¿Hay algún censo de jabalís?
Si no es así, ¿cuántos jabalís hay que cazar para que no sean un 'incordio'?
¿Hay un periodo de caza o cualquier cazador, cuando quiera divertirse, podrá coger la escopeta y dar rienda suelta a sus instintos? Porque (para que no haya ofendiditos) salvando las distancias me recuerda a cuando Franco cogía la escopeta y se iba a cazar perdices, ¡a ver quién le decía algo!
alziro - 24/01/2024
Benito, aquí tengo que discrepar: SÍ que se realizan censos de jabalíes con distintas metodologías, llevadas a cabo principalmente por el Instituto de Investigación de Recursos Cinegéticos (IREC) y el Grupo de Investigación en Sanidad y Biotecnología (SaBio), ambos dependientes del CSIC. Evidentemente las cifras que arrojan no son exactas y hay margen de error, pero suelen ser bastante fiables, ofreciendo estimaciones de nº de animales por cada 100 hectáreas.

Saludos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal