Domingo, 19 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.253 Año: 18 Noticias: 46.060 Fotografías: 109.062 Comentarios de usuarios: 125.655
martes, 30 de noviembre de 2010
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

L’Alzibet Nou Bàsquet Alzira perd l’imbatibilitat davant de l’Almussafes

El conjunt alzireny va perdre la seua condició d’invicte (67-71), però es manté com a líder del Grup C de la Preferent

.-000056

El sènior masculí Alzibet Nou Bàsquet Alzira va perdre la seua condició d’invicte davant de l’Almussafes Pràcticas per 67-71, en el partit corresponent a la huitena jornada del Grup C de Preferent. Malgrat el resultat, l’equip que entrena Alberto Lahoz va tindre opcions de lluitar per la victòria i, inclús, va disposar d’un últim llançament per a forçar la pròrroga, però al final va estrenar el seu caseller de derrotes esta temporada.

El conjunt alzireny va plantar cara fins a l’últim moment i va demostrar que, encara que sense jugar al nivell que ens té acostumats i després d’anar per darrere en el marcador durant tot l’encontre, pot pegar-li la volta a la situació per complicada que parega.

Els jugadors locals van eixir freds a la pista i l’Almussafes va deixar patent des de l’inici la seua superioritat sota les dues cistelles, capturant nombrosos rebots ofensius que li brindaven segones i terceres opcions en atac, per a sorprendre a un l’Alzibet Nou Bàsquet Alzira que no li trobava el ritme al partit. Els primers avantatges eren per al conjunt visitant (3-10, 5-15). En els minuts finals del primer quart, l’Alzibet va ajustar un poc la seua defensa i va ser capaç d’aturar la sagnia per a arribar al final del primer quart amb un marcador de 14-22.

Després d’un començament de segon quart esperançador, en el qual els alzirenys van reduir la diferència a cinc punts (19-24), els problemes en el rebot defensiu, on la superioritat dels visitants era aclaparadora, seguien brindant a l’Almussafes noves opcions i la distància en el marcador s’eixamplava (22-35, a falta de quatre minuts). Amb esta dinàmica es va arribar al descans amb un marcador de 27-42.

La mateixa tònica es va mantindre després del pas pels vestidors; l’Almussafes continuava castigant a l’Alzibet des de la pintura, mentre el Nou Bàsquet Alzira seguia llastrat pels problemes en el rebot defensiu. El conjunt visitant ho tenia tot al seu favor per a endur-se la victòria amb un màxim avantatge de 29-49, a falta de sis minuts per al final del tercer quart. Però l’Alzibet Nou Bàsquet Alzira no va donar res per perdut. Els jugadors alzirenys reduïren nou el desavantatge i arribaren al final del tercer període amb un marcador desfavorable de 51-57.

En l’inici de l’últim quart, el tècnic alzireny va canviar a una defensa en zona que prompte va començar a donar els seus fruits. Es van frenar les comeses del rival i es va tancar millor el rebot, però les imprecisions en atac impedien reduir el desavantatge. En el tram final del partit l’Alzibet es va posar a quatre punts, 65-69, però no va tindre continuïtat en el seu joc.

Els alzirenys encara es van acostar un poc més en el marcador i aconseguiren situar-se a tan sols tres punts, 67-70, quan faltava menys d’un minut i, inclús, van disposar d’un últim llançament per a igualar el partit i forçar la pròrroga, però no es va culminar la remuntada.

El sènior femení li planta cara al Pedreguer

D’altra banda, el sènior femení Alzicapital Nou Bàsquet Alzira no va poder guanyar al Rolser Pedreguer per 52-63, en un partit tremendament igualat en els tres primers quarts, en el qual la balança semblava que podia inclinar-se per qualsevol dels dos costats. A l’últim període es va arribar amb el resultat de 43-44, però el conjunt que entrena Fran Pérez “Villa” va haver de jugar els últims deu minuts sense les dos pivots titulars.

En el començament de l’últim quart, l’Alzicapital no va notar en excés la falta de les seues jugadores interiors i continuava amb la seua intensitat defensiva i tancant bé el rebot, però sí es va notar en l’aspecte ofensiu, ja que des de l’interior de la zona cap de les jugadores alzirenyes va poder anotar. En els moments finals, el Pedreguer va tirar d’experiència i amb tres cistelles consecutives va acabar de sentenciar el partit al seu favor.

Victòries de cadets i infantils

Pel que fa a la resta de la jornada, el cadet masculí va aconseguir una nova victòria, en esta ocasió davant del B.C. Canals per 60-41, la quinta d'esta temporada en sis partits. El partit va arrancar molt igualat en els dos primers quarts i, fruit d’això, es va arribar al descans amb un resultat de 29-23. Però en l'eixida de nou a la pista, la falta d'atenció i el mal balanç defensiu dels locals van propiciar transicions fàcils del conjunt de la Costera, que li va pegar la volta al marcador i va arribar a l'últim període amb un resultat de 38-40.

En el començament de l'últim quart, el Nou Bàsquet Alzira va tirar de casta, va incrementar la intensitat defensiva i li va imprimir una major velocitat al seu joc en atac per a reduir el desavantatge. La reacció es va sustentar en una gran defensa, que li va permetre aconseguir un parcial de 22-1 en l'últim quart, que deixava el marcador en el definitiu 60-41.

D’altra banda, l’infantil masculí Gruphac Arquitectura Alzira va aconseguir la cinquena victòria de la temporada en sis jornades davant del Gandia Bàsquet per 104-32, en un partit dominat de principi a fi pels alzirenys. El conjunt que entrena Alberto Lahoz va marcar les primeres diferències al primer quart i el seu avantatge no va deixar de créixer gràcies a l’intens treball defensiu, el control del rebot, les bones circulacions de baló i les eixides ràpides al contraatac.

En canvi, l’infantil femení no va poder guanyar al C.D. Sagrado Corazón per 25-44. El partit es va mantindre igualat durant la primera part, però la falta de continuïtat en el joc de les jugadores alzirenyes va propiciar que les valencianes imposaren el seu joc i acabaren emportant-se la victòria.

Triomf de l’aleví blau

A més, l’aleví blau va aconseguir la segona victòria de la temporada a la difícil pista del C.B. Sueca per 68-85. Després d’un primer quart igualat, els nostres alevins van començar a establir diferències en els dos següents gràcies a la seua defensa individual a tota la pista, que els va permetre recuperar balons i eixir ràpidament al contraatac, per a tancar la primera part amb un marcador favorable de 37-49. En la segona part, els jugadors que entrena Fran Pérez “Villa” van controlar el ritme de joc i s’adjudicaren el partit.

D’altra banda, l’aleví grana mixt, que debuta enguany en la competició, no va poder guanyar a la pista del potent Nou Bàsquet Xàtiva per 89-31. Els jugadors que entrena Javi Valera continuen progressant i confiem que el bon treball realitzat durant la setmana tinga prompte la seua plasmació als partits.