Martes, 14 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.248 Año: 18 Noticias: 46.032 Fotografías: 109.033 Comentarios de usuarios: 125.647
EL SEIS DOBLE
lunes, 21 de febrero de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

 La Falla Caputxins d’Alzira ha presentat el seu llibret 2011

Du per títol “Ofrena dels Caputxins”


La Falla Caputxins ha presentat el seu llibret per a 2011 al casal de la comissió. La publicació que participarà en el concurs de llibrets d’Alzira en format gran i en el de la Generalitat Valenciana per a la promoció i ús del Valencià, du com a títol "Ofrena dels Caputxins".

L'acte contà amb la presencia de les Falleres Majors d'Alzira, Andrea Palau i Esther Casterá; el president de Junta Local Fallera, Vicent Muñoz; les Falleres Majors de la Falla, Deborah Salom Císcar i Deborah Blasco Salom; el president, Rafael Sifre Balaguer; el president infantil, Sergio Ferré Bañón i el Caputxí Major, Ricardo Zaragozá Ginés . Els parlaments van ser conduïts pels fallers Enrique Pellicer i Ana Masiá. Ana va fer un repàs per l’estructura fallera del llibre explicant quin era el seu contingut. Per altra banda, Enrique va explicar com s’havia estructurat el llibre en la part literària. Tots dos agraïren la participació dels col·laboradors, entre els que destaquen, en la part cultural, Consuelo Císcar, Miquel Navarro, Julio Tormo, Francis Montesinos, Josep Miquel Beltrán (Lluerna Teatre), Empar Claramunt, Karme G. Corberán (Teatre Buffo), Edu Borja (titellaire) i Aureliano J. Lairón.

Com a particularitat, el llibre conta amb un homenatge al músic alzireny José Grau Benedito, conegut per la composició d’infinitat d’obres però, sobre tot, pels seus pasdobles, els quals han obtingut premis per tot arreu. Un d’ells és el preferit de la Falla Caputxins, ja que es va dedicar a la Fallera Major d'Alzira, Rosa Cándido, fallera d'aquesta comissió. En la contraportada del llibre es regala un CD amb tres pasdobles de Jose Grau interpretats per la Banda d'Alzira i cedits per la comissió amiga de Cam i Nou.

El tema culinari es fonamental per a esta comissió; en esta ocasió hi ha un treball sobre les nostres receptes, cosa que no pot faltar i que s’ha convertit en signe d'identitat dels Caputxins i del seu llibret als últims anys i que aquest ens delecta el paladar amb els típics plats combinats de restaurants tan coneguts de tots com “El Júcar” (després restaurant La Murta) de Pepe Aguilar; Cafeteria Vicente, regentada per Pedro Benedito i Antonio López, hui propietari del Restaurant Camí Vell i que allí continua el seu èxit amb una cuina d'avantguarda en l’actualitat dirigida pels seus dos fills Toni i Ivan, els quals han aconseguit diversos premis. Aquesta any han sigut reconeguts amb la Insígnia d’Or de la Ciutat per la seua trajectòria professional.

Al receptari del llibret hi han combinacions per a tots els gustos i, de segur, que quasi tots haurem provat en alguna ocasió.

Les paraules de salutació i agraïment del president Rafael Sifre Balaguer posaren punt i final a l’acte protocol·lari de la presentació del llibret.

Després es va fer una xicoteta degustació a càrrec de Pastisseria Llopis, Casal Fester, Forn Neus, Tasca Camí Vell i postres Sinalci.

Paco, propietari de la Pastisseria Llopis manifestà la seua alegria per poder col·laborar, ja que l’unix una relació molt especial amb Deborah i la comissió. Paco va preparar els seus típics eriçons i unes tires de pasta fullada. Eduardo, gerent del Casal Fester, es també una persona de la casa i com de costum es sentia content per poder participar en un acte com el que es va celebrar. El seu restaurant va preparar una paella de polp amb verdures fresques i uns mocadorets de brandada.

Per altra banda, Antoni Lopez, del Restaurant Camí Vell, va dir que “estem molt implicats en esta falla i moralment ens deguem a ella; a més a més, hem tingut el plaer de col·laborar en la part culinària del llibre”. Camí Vell va preparar unes culleres de salpicó de clòtxina amb bromera d’aigua de mar i un altra cullera decorada de mero amb creïlla. Per acabar, Sinalci ens va oferir unes coques dolces d’atmela.

L’acte va ser compartit per gran nombre de fallers, amics i col·laboradors de la Falla Caputxins.

Miguel Á. Martínez

 

 



                              

.-000017   .-000022   .-000003     .-000004  

                               

.-000023   .-000030   .-000050   .-000025


 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasMiguel A. Martínez
CulturaGeneral
FiestasFallas
Gastronomía

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal